Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 21:15 - ЕК актуализира "черния" списък на авиокомпаниите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
0



Европейската комисия (ЕК) публикува дванадесетата актуализация на списъка на Общността с авиокомпаниите, на които е забранено да изпълняват полети в Европейския съюз. В него са включени въздушни превозвачи от още три държави, след като проведените одити показаха пропуски по отношение на безопасността.

На 228 авиокомпании от 15 държави е забранен достъпът до европейското въздушно пространство.

С последната актуализация три превозвача, лицензирани в Украйна, бяха извадени от списъка. Това са Ukraine Cargo Airways, Volare и Motor Sich. Четвърти превозвач, също регистриран в Украйна - Ukrainian Mediterranean Airlines, получи разрешение да възобнови полетите си с едно въздухоплавателно средство.

ЕК отчита и значителния напредък, постигнат от органа за гражданско въздухоплаване на Ангола и въздушния превозвач TAAG Angola Airlines при последователното отстраняване на всички пропуски по безопасността. По тази причина на TAAG се разрешава да увеличи броя на въздухоплавателните средства, които използва за полетите си до Португалия.

В същото време, списъкът бе разширен с всички въздушни превозвачи, сертифицирани в Джибути, Република Конго и Сао Томе и Принсипи, поради установените в системата за надзор пропуски по отношение на сигурността от страна на органите за гражданско въздухоплаване на тези държави.

Всички въздушни превозвачи, обхванати от тази и предишни актуализации, продължават да бъдат предмет на наземни инспекции, осъществявани на летищата на Общността, за да се гарантира, че те се придържат последователно към международните стандарти за безопасност.

В списъка на Общността са включени пет индивидуални превозвача, чиито полети са изцяло забранени в Европейския съюз - Air Koryo от Корейската народнодемократична република, Air West от Судан, Ariana Afghan Airlines от Афганистан, Siem Reap Airways International от Камбоджа и Silverback Cargo Freighters от Руанда.

На всички превозвачи от 15 държави – общо 228 авиокомпании – е наложена забрана: Ангола (с изключение на един превозвач, работещ в режим на ограничения и при определени условия), Бенин, Демократична република Конго, Джибути, Екваториална Гвинея, Габон (с изключение на три превозвача, работещи в режим на ограничения и при определени условия), Индонезия, Казахстан (с изключение на един превозвач, работещ в режим на ограничения и при определени условия), Киргизката република, Либерия, Република Конго, Сиера Леоне, Сао Томе и Принсипи, Свазиленд и Замбия.

На осем превозвача е разрешено да работят в режим на ограничения и при определени условия: TAAG Angola Airlines, Air Astana от Казахстан, Gabon Airlines, Afrijet и SN2AG от Габон , Air Bangladesh, Air Service Comores и Ukrainian Mediterranean Airlines от Украйна.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024935
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930