Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2009 19:39 - Адвокат заподозря МВР в разчистване на лични сметки с операция "Наглите"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
0



Адвокатът Ваня Траянова, защитник на Антон Петров – Тони Хамстера, който според полицията е от разбитата група за отвличания, заподозря МВР в разчистването на лични сметки с акция "Наглите".

Има сценарий в провеждането на операция "Наглите", чиято цел е разчистване на лични и политически сметки с опонентите на властта, коментира Траянова в понеделник пред Нова телевизия.

Министър Цветанов решава лични въпроси с Алексей Петров и други служители на ДАНС и не е важно кой е Антон Петров и какво и извършил, а фактът, че той е "близък до, от приближените на" Алексей Петров, добави Траянова.

Тя аргументира тезата си за наличие на сценарий с това, че "за ареста на Хамстера и други двама от задържаните сайтът Mediapool съобщи още докато траеше издирването на нейния подзащитен и още двама заподозрени. Всички знаят, че тази медия е свързана с Иван Костов", добави Траянова.

Информацията за разбитата група за отвличания бе оповестена на 17 декември. Същият ден вътрешният министър оповести и три от прякорите на тарторите на бандата – Културиста, Йожи и Хамстера. Тази информация бе публикувана в множество електронни сайтове още същия ден, в това число и в Mediapool.

Веднага след арестите миналия четвъртък Mediapool съобщи, че Тони Хамстера е работил за застрахователна компания "Лев инс" и е в близки отношения с бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров. Тази информация първоначално не попадна в материалите на медите за разбиването на групата. Само в един вестник тя бе спомената, но с въпросителна и с кратък коментар на Алексей Петров, който пита кой е вископоставеният източник, подал информацията.

Преди ден премиерът Борисов също не отрече връзката между Алексей Петров и Тони Хамстера.

Адвокат Траянова отрече пусканата от МВР информация, че Антон Петров е автоджамбазин. Той е враг номер едно на автокрадците в България, тъй като има дялово участие в охранителната фирма "Спартак Секюрити", в която са застраховани пет застрахователни дружества. По съществото на дейността на фирмата си той има задължение да пази имуществото на хората, обясни Траянова.

Според нея "личната вендета към Антон Петров се превръща в политическа акция, насочена към политически опоненти". "Министър Цветанов направи изявление, с които даде да се разбере, че не знае, че съдът в България е независим", посочи защитничката на Хамстера.

Траянова видя задкулисни игри и в коментарите на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който в неделя заяви, че Хамстера е набавял гласове за РЗС. "Откъде накъде Волен Сидеров има информация за работата на полицаите? Искам да знам кой и защо му е дал класифицираната информация за използваните специални разузнавателни средства", добави Траянова.

Кой е Тони Хамстера

Вестниците "Дневник" и "Капитал" в обширни материали съобщават кой всъщност е Антон Петров. Справка в регистрите показва, че той е председател на карате клуба "Левски Спартак", който се намира на адреса на едноименния басейн.

На това място преди години секретният тогава агент Алексей Петров бе домакин и организатор на срещата между Румен Петков и братя Галеви.

Хамстера има бизнес в гр. Рила, където притежава и земеделски земи. В края на 2007 г. заедно с депутата в 36-ото Народно събрание Захари Захариев (бивш агент на Второ управление на Държавна сигурност - контраразузнавателно) и Чавдар Василев основават фирмата ВАЗ-07 ООД.

В средата на миналата година фирмата закупува чрез търг от Столичната агенция за приватизация терен (5506 кв.м) и постройки в кв. Горубляне. Цената е близо 1.7 милиона лева.

Пред "Дневник" Захариев коментира: "Не съм близък с Антон Петров, запозна ни общ приятел, който е и управител на въпросната фирма ВАЗ-07 ООД - Чавдар Василев. През 2007 г. преди създаването на фирмата Антон Петров ми беше представен от Чавдар Василев като вицепрезидент на "Лев инс" и аз не съм имал никакви съмнения към него."

Самият Антон Петров също има топли връзки със застрахователната компания. Според регистъра ДАКСИ той държи 34% от охранителната фирма "Спартак секюрити" АД, където е съсобственик заедно с "Лев корпорация" АД. До средата на 2007 г. Хамстера е бил прокурист на фирмата.

Тони Хамстера е в управлението и на "Галилео.БГ" АД. Той влиза в съвета на директорите на 11 септември 2008 г. на мястото на единия от съдружниците - Павел Николов. На сайта на компанията пише, че тя се занимава с "телеметрия и телематика на подвижни и стационарни обекти. Технологията е базирана на системата за глобално позициониране - GPS, и GSM мрежата"; както и "технология  за наблюдение и контрол на всички видове транспортни средства, машини и съоръжения".

Според регистъра ДАКСИ собственици на фирмата са Павел Николов, Веселин Нинов, Веселин Маринов и Станислас Геенс (в различни фирмени документи Геенс е давано като Генс и понякога се изписва като първо име - бел. ред.). Павел Николов до миналата година е бил зам.-председател на УС на "Лев корпорация" АД, а сега е управител на фирмата АС БГ ЕООД, която държи 14.75% (според протокола от последното общо събрание) от застрахователната компания "Лев инс". Според Търговския регистър Павел Николов е и в управителния съвет на "Здравноосигурителен институт" АД, в което 80% от акциите се държат от "Лев инс".

До 2002 г. Веселин Нинов е бил изпълнителен директор на държавната фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД, която е собственост на МВР. Фирмата изработва регистрационните табели за автомобилите в КАТ, доставя охранителна техника, продава оръжие, внася оперативно-технически средства и освен това е застрахователен брокер. Веселин Маринов е в управлението на няколко фирми, свързани с "Лев корпорация" - "С експрес груп" (тя е собственик на "Такси-С-експрес", позната с такситата 12-80, като и двете фирми са акционери в "Лев корпорация") и "Спартак интер холдинг С.И.Х" АД, 35% от която според регистъра ДАКСИ  са собственост на "Лев корпорация"). Белгиецът Станислас Геенс е бил председател на УС на "Лев корпорация" до 21 април 2008 г.

"Лев корпорация" и АС БГ ЕООД държат общо 49.65% от застрахователната компания "Лев инс" АД (към 31.05.2009 г.). През пролетта застрахователното дружество започна да предлага застраховка за отвличане, която при настъпване на застрахователно събитие освен поискания откуп ще покрива и разходите по преговори, хонорари на адвокати и консултанти, както и разноските по оказване на психологическа и медицинска помощ.

Кръгът от фирми около "Лев корпорация" често се свързват с бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров, въпреки че информация в публичните регистри за това няма. Документално единствено брат му Огнян (кандидат за депутат в листите на РЗС на последните избори) е съдружник с "Лев корпорация" във фирмата "Еко Балкан".



Тагове:   акция,   операция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040113
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930