Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2010 16:30 - Боби Цанков вчера: Готвя голям скандал
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
0



“Тепърва ще разкрия още много неща, готвя един голям скандал, за който скоро ще се чуе”, това заяви Боби Цанков при разговор с репортер на “БЛИЦ” ден преди да бъде убит. По телефона тогава той даде и може би последното си интервю. Публикуваме част от него:

- Чувстваш ли се застрашен?
- Не, мен ме пазят, няма какво да ми се случи. Срещам се с много хора и имам информация. А информацията е стока!

- За теб кой е най-големият наркобос в момента?
- Разбира се, че Демби. Той е много силен и има влияние, въпреки че други хора не вярват това.

- А Сако?
- Сако.... Сако е като мишка в момента, не би посмял да излезе.

- Имаш доста скандални разкрития в книгата си, не се ли страхуваш все пак?
- Не и тепърва ще пусна още неща. В тази държава има много неразкрити истории, които съм готов да извадя на бял свят.

- Как те пазят?
- Аз се движа и с охрана от НСО, с мен постоянно има някого.


Минути преди да бъде убит, радиоводещият Боби Цанков е отивал на среща със свои източници от прокуратурата, разкриха близки от неговото обкръжение.

Около 12. 30 часа той е издебнат от килърите, които са открили огън по него, докато е преминавал по безистен на жилищна сграда в района на църквата “Св. Неделя” в близост до ресторант KFC. С Боби Цанков е имало още двама мъже. Бодигардове са го следвали в автомобил, но не са успели да реагират.

През последните няколко седмици Боби Цанков се движеше със засилена охрана. Самият той не веднъж е твърдял, че за сигурността му се грижат и служители от НСО. Радиоводещият взе допълнителни мерки след спречкването с известния наркобос Стефан Бонев – Сако през ноември м. г.

Тогава Боби Цанков разказа, че се е движел от Южния парк до светофара на Сити Центъра. През това време автомобили на Сако са започнали да го преследват и да го притискат. “Измъкнах се, тъй като имам шофьорски умения, на няколко пъти отваряха врати, скачаше той, скачаше и бодигардът му”, разказва тогава Боби Цанков.

Веднага след случая той търси съдействие от МВР и се среща лично с главния секретар на министерството Калин Георгиев.

Сако е арестуван на 14 ноември. Автомобилното преследване стана повод личността на циганския наркобос да бъде осветена. Дотогава соченият за бос на търговията с кокаин в София се ползваше с пълна анонимност, не бяха известни дори и истинските му имена, нито пък, че живее в столичния квартал “Лозенец”.

Според обясненията на Боби Цанков Сако бил недоволен от негови публикации, от които ставало ясно, че лидерът на контрабандата във ВИС Мето Илиянски все още е жив и си е направил пластична операция в гръцка клиника. Именно заради тези негови твърдения вдовицата на Мето Бианка била възпрепятствана да влезе във владение на семейното имущество.

Неофициално Боби Цанков е свързван повече с кръгове около Димитър Вучев – Демби. Самият той разказва с подробности за срещите си с него и дори признава, че известно време охраната му е била отпусната именно от Демби.

Покрай Боби Цанков през 2004 г. бе уволнен и бившият шеф на НСО ген. Васил Василев. Тогава стана ясно, че хора от службата са охранявали през свободното си време Антон Милтенов – Клюна и Боби Цанков. След скандала изгоряха още 13 служители на НСО, след като излязоха телефонни разпечатки с разговори между тях и Боби Цанков.

Източници на “Блиц” разкриха още, че през последните месеци радиоводещият прави остър завой и започва да поддържа близки контакти и с хора на Златомир Иванов – Баретата, на няколко пъти се среща и със защитата му.

Седмица преди Боби Цанков да бъде застрелян, хора на Баретата се свързват с него и му дават материал, според който Тихомир Георгиев, един от свидетелите срещу Златомир Иванов, е отговорен за няколко убийства, включително и това на кмета на Елин Пелин Янко Янков. В текста анонимен свидетел твърди, че пред него самият Тихомир Георгиев е признавал какво е извършил. Интересна подробност е, че в същия този текст присъстват факти по различни убийства, неогласявани до момента в медиите.

В сигнала, който е предаден и на прокуратурата, свидетелят на описаните събития твърди, че е готов да даде показания и пред магистратите, стига да остане анонимен.

Чрез посредници същият този текст е предаден и на в. „ШОУ” – можете да го прочетете в новия брой.
http://www.blitz.bg/news/article/67358


Тагове:   интервю,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996494
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031