Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 18:55 - Маргините вече са обвинени за подбудителство на убийството на Боби Цанков
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
0



Прокуратурата повдигна обвинение срещу Красимир Маринов-Големия Маргин за подбудителство за убийството на Боби Цанков, стана ясно от официално съобщение на институцията.

Решението за повдигане на обвинението е взето след проведено съвещание между представители на разследващите екипи от прокуратурата и МВР, на което са обсъдени и преценени събраните доказателства по убийството на Цанков.

Обвинението на Красимир Маринов е затова, че през периода от ноември 2009 г. до 5 януари 2010 г. - деня, в който беше засрелян бившия радиоводещ, той в съучастие с брат си - Николай Маринов, са подбудили неустановен извършител умишлено да умъртви и последният умъртвил Боби Цанков. Според прокурорите това е престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Красимир Маринов е задържан под стража за срок от 72 часа. Полицията продължава издирването на Николай Маринов.

Големия Маргин беше задържан снощи след убийството на бившия радиоводещ Боби Цанков, който беше застрелян в центъра на София на 5 януари по обед.

В момента в Пловдив полицията претърсва редица офиси, които са свързани с братята Маринови. Пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР главен комисар Тодор Чонов потвърди, че се извършва акция за задържането на съмнителни лица в града. По неофициална информация в Пловдив в момента се намира братът на Красимир Маринов - Николай Маринов, който се издирва от полицията. Днес стана ясно, че вчера той не е бил задържан, тъй като при откриването му полицаите не са разполагали със заповед за това.

МВР съобщи, че е издадено постановление за принудително довеждане на Николай Маринов.

Според официалната информация от полицията в хода на вчерашната специализирана операция, при която беше задържан Красимир Маринов, са проверени и други лица. В района на хотелски комплекс около столицата, в лекия автомобил, с който се придвижвали двама от тях, са намерени два пистолета. Разрешителните им ще бъдат отнети заради неспазване на изискванията за носенето на оръжие. Назначена е проверка, която да установи кога са били издадени. Проверява се и произходът на лепенка с надпис "Национална полиция", поставена на предното стъкло на автомобила.

В ареста във връзка с убийството на Боби Цанков беше отведен и Стефан Бонев-Сако, който преди месец преследва с джипа си бившия радиоводещ и след отправени заплахи към него беше арестуван, но по-късно пуснат под гаранция. Според БТА се очаква Сако да излезе от ареста до час.

МВР издирва и Димитър Вучев-Демби.


Тагове:   обвинение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030936
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930