Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2010 12:21 - Търсенето на Малкия Маргин продължава, но той "не се издирва". Боби Цанков не е бил защитен свидетел
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
0



Полицията продължава да търси Николай Маринов – Малкия Маргин. Това съобщи шефът на столичната полиция комисар Валери Йорданов в четвъртък. В същото време адвокатът на Малкия Маргин – Людмил Рангелов обяви, че клиентът му не е обявен за национално издирване. Защитникът се позова на високопоставен източник в МВР.

Ден по-рано прокуратурата обвини Красимир Маринов – Големия Маргин, че в съучастие с брат си са поръчали на неизвестни лица убийството на радиоводещия Боби Цанков, който бе разстрелян показно в центъра на София. Това стана тъкмо, когато обществото си помисли, че МВР и премиерът Борисов са "смазали" престъпността.

Веднага след убийството обаче полицията прибра Красимир Маринов и Стефан Бонев – Сако. Първоначално бе съобщено, че и Николай Маринов е арестуван, но впоследствие се оказа, че не е.

След това изтече информация, която не бе опровергана, че по-малкият брат е бил задържан, но в този момент не е имало заповед за ареста му и е бил пуснат. После от него вече не останала и следа.

Нито от полицията, нито от прокуратурата казват официално защо им е на Маргините да "поръчват" Цанков, но пак по неофициална информация той щял да свидетелства срещу тях по делото им за пране на пари, което още не е влязло в съда.

Тук се получава и парадоксалната ситуация, защото Боби Цанков и Големия Маргин ползват услугите на една и съща адвокатска кантора.

Шефът на националното следствие Бойко Найденов опроверга твърденията, че Цанков е бил защитен свидетел. "Има достатъчно данни, че братята са поръчали убийството на Цанков", каза Найденов в четвъртък пред БНТ. Той допълни обаче, че обвинението ще бъде най-сигурно, "когато се открият физическите убийци на Цанков".

Найденов, който е и зам.-главен прокурор, заяви, че МВР е ангажирало целия ресурс за разкриване на убийството. Осигурена е и охрана за всички, за които е преценено, че имат нужда от нея, продължи Найденов, без повече подробности.

Данните, които разследващите имат срещу Маргините, са достатъчни за 72-часовата мярка. Събирането на доказателства продължава, обясни още началникът на столичната полиция. Валери Йорданов смята, че половината от "журналистическите" материали на Боби Цанков са измислица. Цанков е смесвал истински факти с голяма доза литературна измислица, а резултатът е "една каша", добави той.

Според него единствената цел на Цанков е била да се популяризира. Той не изключи варианта убитият да е бил използван и чрез писанията си да е изпълнявал поръчка.

Йорданов отрече слуховете, че Цанков е бил информатор на МВР. Той смята, че физическите убийци са българи, а не чужденци, както съобщават някои медии. Йорданов добави, че двамата пострадали при стрелбата срещу Цанков не са му били охранители и са го познавали "само от публикациите му".




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000700
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031