Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2010 19:09 - БНТ свали “Полет над нощта” заради липса на водещ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1949 Коментари: 0 Гласове:
2



Със скоростта на светлината се развиват събитията на “Сан Стефано”, свързани с това кой ще води нощния блок “Полет над нощта”. След като актьорът от театър “Зад канала” Евгени Будинов напусна предаването, режисьорът му проф. Хачо Бояджиев “назначи” в понеделник за негов заместник Лара Береану. Това обаче вбеси ръководството на телевизията, в резултат на което предаване довечера няма да им.

“Новината, че ме е избрал ме настигна в началото на седмица, а преди минути ми се обади, за да ми каже, че довечера предаване няма да има, защото ръководството на БНТ не е съгласно с избора му”, разказа пред “Всеки ден” кака Лара. Всъщност, от кабинета на Уляна Пръмова нямат нищо против съпругата на журналиста Владо Береану, а това, че професорът взима еднолични решения.

Официалната позиция на медията гласи: ”Предаването „Полет над нощта” е спряно до провеждането на конкурс за нов водещ и след одобрението му от ръководството на БНТ. Нито един режисьор на предаване не може еднолично да взима решение за смяната и назначаването на нови водещи без това да е одобрено от ръководството на БНТ. Лара Береану няма да бъде водещ на предаването „Полет над нощта”, защото в БНТ няма практика един човек да бъде водещ на двете предавания едновременно. Към този момент тя е водещ на предаването „Всички пред екрана”.

“Да, довечера предаване няма да има, но другият петък се връщаме на екран”, заяви от своя страна Бояджиев пред “Всеки ден” и обясни, че още другата седмица ще бъде проведен кастинг за ново лице на блока. “Нямам претенции мъж или жена- стига да е подходящ го взимаме”, отсече още професорът и опроверга слуха, че “Полет над нощта” се спира заради намален бюджет.

Заради ниското заплащане обаче актьорът Евгени Будинов се е отказал от ангажимента към БНТ и се отдава само на театъра. “Не сме се карали, напротив, научих много от проф. Бояджиев, защото той е страхотен. Запалих се по телевизията и с удоволствие бих работил пак в такава медия, но условията станаха доста неприемливи за мен. Той искаше да прекарвам повече време на “Сан Стефано”, а аз все пак играя в театъра и там имам доста ангажименти, които за мен особено важни”, разясни причините за напускането си звездата от спектакъла на Теди Москов “Красотата спи”.

Междувременно БНТ взе бързо решение временно водеща да бъде певицата Деси Добрева, за която тази роля не е нова. Възпитаничката на музикалния колеж “Бъркли” започва от другия петък и ще се изявява в продължение на три месеца, а след това на екран се качва ново лице. Нейното име е Константина Петрова и е победителка в кастинга за водещ на празничната емисия “По света и у нас” на 7 ноември.

Лара Береану не съжалява за така развилите се събития, а само за това, че цяла седмица е мислила теми и гости за ефира довечера, а сега ще трябва да им се обажда и да ги връща. Не е тайна обаче, че в “Полет на нощта” има голямо текучество на кадри през последните години. Най-дълго като водещ се задържа Георги Любенов, а след него за малко се пробваха Драго Симеонов, Кембъла, Виолета Драганова, съпругата на Краси Радков – Станислава Ганчева, която напусна със скандал преди три месеца и много други.



Тагове:   водещ,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996700
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031