Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2010 13:31 - Боби Цанков сам се натиснал да стане информатор на прокуратурата
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
0



Убитият Боби Цанков сам е настоял да дава информация на прокуратурата, но никога не е искал да получи статут със специална защита, защото смятал, че е организирал перфектно охраната си. Това стана ясно от интервю на градския прокурор на София Николай Кокинов по БНР, с което беше потвърдена неофициалната информация за контактите на бившия радиоводещ с обвинителите.

"Факт е, че съм имал многобройни срещи с Боби Цанков. За първи път той ми се обади през ноември, че получил заплахи на един светофар. След това той предложи услугите си и започна да ни посещава в Софийската градска прокуратура и да ни предоставя информация по определени случаи. Той сам изяви желание да ни дава информация, а тя действително беше сериозна и ценна. Ние се опитахме да я вкараме в рамките на шаблона Наказателен кодекс", обясни Кокинов.

Градският прокурор уточни, че срещите му с Цанков са били винаги в присъствието на негови колеги прокурори, но протоколи от разговорите с бившия радиоводещ не са водени. "Това са неофициални разговори. Той не е свидетел по този процес (срещу братята Красимир и Николай Маринови - бел. ред.) и не би могъл да бъде с оглед на факта, че вече е мъртъв", заяви Кокинов. Така той отговори на въпроса дали Цанков е убит тъкмо защото е щял да се яви като свидетел по делото срещу братята Маргини, чието следващо заседание е насрочено за 13 януари.

"Кой е казвал, че той ще се яви по този процес и ще дава свидетелски показания?", отговори Кокинов. 

Градският прокурор отказа да коментира естеството на разговорите си с Цанков, "защото това ще попречи на следствието". "Боби Цанков не е имал официално процесуално качество на свидетел. Няма понятие като таен свидетел. Той не е никакъв свидетел", заяви още Кокинов. 

Той определи Цанков като доста противоречива личност. Всеки човек никога не е само бял или само черен. Не мога да го нарека най-големия злодей, човек претърпява някакъв катарзис, обясни Кокинов и допълни, че пред него Цанков е твърдял, че желае да бъде полезен на прокуратурата.

"Нямах право да не се възползвам. Той не е желал да бъде защитаван и твърдеше, че е организирал перфектно охраната си. Аз съм го питал нееднократно дали не се страхува", заяви още Кокинов.

Той допълни, че причините за убийството на Боби Цанков ще са ясни, когато приключи разследването. "Не мога да си позволя да коментирам нашите версии и логически предположения", заяви градският прокурор.


Роднини и близки ще изпратят днес за последно Боби Цанков. Погребението ще бъде на Централните софийски гробища.
Скандалният радиоводещи беше убит с четири куршума в центъра на София в 12, 30 ч. на 5 януари.
Извършителите на престъплението все още не са заловени, а като поръчители на убийството бяха обвинени братята Красимир и Николай Маринови-Маргините.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13046228
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930