Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2010 12:56 - Привърженици на Маргините се сбиха с опоненти в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 941 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 11.01.2010 19:53


Сбиване между две враждуващи групи, стана в нощно заведение тази нощ. Единият от участниците в инцидента е бил Жоро Главата, приближен на Маргините, а другият – автомобилният състезател и син на хотелиера Ветко Арабаджиев – Владимир Арабаджиев.

Побоят е възникнал около полунощ, когато Жоро Главата и неговите охранители при излизане от нощния клуб срещнали Владимир Арабаджиев. Автомобилният състезател също бил придружен от десетина гардове. При разминаването възникнало спречване между двете групи, които имали конфликти още от миналото лято. Започнал масов бой, който бил прекратен след намесата на служители от СОТ „Даикс“. Побойниците били изведени извън заведението, но спорът продължил и там. Тогава един от охранителите произвел изстрели с пистолет. Стрелбата прекратила боя и двете групи се оттеглили в неизвестни посоки с луксозни автомобили. При тръгването си една от колите блъснала пластмасова градинска сакция пред заведението. Задържани и ранени лица няма. Полицията е направила справка, при която е установено, че Жоро Главата притежава лек автомобил „Мерцедес С 500“, който е обявен за местно издирване. Работата по случая продължава.
Още по темата:
http://marica.bg/show.php?id=18939



БОСЪТ
В събота, 9 януари, съдът остави в ареста Красимир Маринов - Големия Маргин. Красимир Маринов е обвинен в подбудителство на убийството на Боби Цанков, който беше разстрелян във вторник.

Състав на Софийски градски съд се произнесе по искането на прокуратурата мярката му за неотклонение да бъде удължена.
Прокурорите поискаха Маринов да остане в ареста, тъй като за престъплението, за което той е обвинен, се предвижда затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна. Също така според прокуратурата има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, още повече, че срещу него са заведени три досъдебни производства за тежки престъпления.

Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Красимир Маринов беше задържан часове след разстрела на бившия радиоводещ. Брат му Николай Маринов все още се издирва заради убийството на Боби Цанков.

При откриване на заседанието на СГС процесът продължи едва пет минути, тъй като адвокатите на Маргина и самият той поискаха да се запознаят с материалите по делото.

След възобновяването му по-късно през деня станаха ясни двамата основни свидетели на прокуратурата - Иво Илчев и Валентин Дърев. При разпитите те са обявили, че смятат за поръчители на убийството на Боби Цанков братята Маринови.

Разпитани са още майката и съпругата на Боби Цанков, както и телевизионната водеща Венета Райкова. Пред тях убитият споделял, че се страхува за живота си.

"Има риск съдебното заседание да се превърне в телевизионно предаване, в което двете страни да си разменят слухове и голословни твърдения", каза пред съдебния състав адвокат Трендафилов. Според него има разминаване в показанията на свидетели и градския прокурор Никола Кокинов за това дали Цанков се е чувствал застрашен.

Не знам на каква база ме обвиняват. Никога не съм нарушавал налаганите ми мерки, с нищо не съм показвал пред съда, че съм некоректен. Това каза пред съда Красимир Маринов.

Решението на съда вероятно ще бъде обжалвано на 14 януари. Ден преди това има заседание по делото срещу Красимир Маринов и брат му Николай, в което те са обвиняеми за организиране на престъпна група за извършване на убийства.





Гласувай:
2



1. анонимен - Ей тия пикльовци...
10.01.2010 13:06
Чудя се защо изобщо има малоумни копелета дето си залагат гъ*а да ги "охраняват"? А, да...П А Р И!!!
Жалко, че не могат да си отнесат мерцедесите и хотелите на оня свят. Най-вероятно скандала е предизвикан от някоя обща кифла. ГЛУПАЦИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13025133
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930