Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2010 20:03 - Нетаняху съветва Борисов да намали ДДС още през 2010 г.
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2010 00:00


Премиерът Бойко Борисов не изключва възможността ДДС да започва да намалява още от тази година вместо да падне с 2% от началото на следващата, както вече беше обявено.

"От една страна това ще е добре за чуждестранния бизнес, а от друга плавно ще се настройват финансите на държавата и икономиката към тези условия", каза Борисов, цитиран от БТА в коментар  на предложение за тази мярка, направено му от министър- председателя на Израел Бенямин Нетаняху.


image
Снимка: image


От днес Борисов е на двудневно официално посещение в Израел по покана на Нетаняху.
В състава на делегацията са вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на отбраната Николай Младенов, министърът на икономиката Трайчо Трайков.

Българският министър-председател отбеляза след срещата, че неговият домакин е препоръчал ДДС да бъде намаляван плавно през годината, с половин процент, вместо това да стане с два процента през 2011, каквито са намеренията на българските финансисти. Това е начин страната и бизнесът да се справят по-успешно с кризата, според Бенямин Нетаняху, който е един от най-добрите финансисти, отбеляза Борисов.

В съобщение на правителствената пресслужба  се казва, че двамата са обсъдили опита на Израел за преодоляване на икономическата и финансова криза и Борисов е заявил, че ще се възползва от съветите на израелския си колега по отношение на финансовата политика. Единственият съвет на Нетаняху, за който пресслужбата на българския премиер информира, е този за постепенното намаляване на ДДС още през 2010 г. 

"Израел е стратегически партньор от първостепенно значение за България в много области", съобщи премиерът Борисов след среща с Нетаняху, цитиран от правителствената информационна служба. "Това, че правим връзки с нея не означава, че го правим за сметка на други държави", каза Борисов и изрази надеждата, че близките отношения с много страни ще доведат до повече инвестиции и по-добри условия за пазара в България.

Освен възможността за инвестиране на израелския бизнес в България, двамата са обсъдили и сътрудничеството в сигурността, икономиката, военната промишленост и туризма. България ще бъде представена на туристическа борса в Израел през февруари и на израелски инвеститорски форум. 

Борисов покани Нетаняху да посети България в близките няколко месеца.

България ще получи осем "Пустинни котки" 

Две от най-новите бронирани машини "Пустинни котки", които България ще получи до края на март, бяха представени пред премиера Борисов в Ерусалим. Министърът на отбраната Николай Младенов отбеляза, цитиран от БТА, че предстои да бъдат доставени общо осем машини от двата представени вида. С придобиването на тази техника вече почти напълно ще отговаряме на стандарта на НАТО, за да сертифицираме ротата на "Военна полиция" изцяло, каза Младенов.


Тагове:   ДДС,   Нетаняху,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000897
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031