Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 16:37 - Борисов: Предстои разследване на търговците на лекарства
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 603 Коментари: 0 Гласове:
2



Две акции се извършват в момента в страната – за залавяне на автоджамбази и за извършители на мокри поръчки, потвърди пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.
  „Тук имаме колега, бивш министър (б.а. - Богомил Бонев, бивш вътрешен министър от кабинета Костов и настоящ директор на Международен панаир – Пловдив). Той ще ни каже, че всички тези операции са само добри. Нулева толерантност по крадците на коли, по всичко, което правят. Това е в нашата програма и това го правим вече няколко месеца“.

Запитан как ще коментира думите на предшественика си Сергей Станишев, че тези акции се правят, за да се тушира социалното недоволство на българите, Борисов каза: „Ма той има очи да каже подобно нещо?! За какво мисли така? Че ни остави половин милиард пасив в бюджета? Че не си разплатиха плащанията към строителни фирми, за снегопочистване, към военните, към кой ли не. И сега ние му плащаме масрафа. Ние много точно и ясно сме казали: сигурност, финанси. Разпоредил съм на Нанев и Дянков днес да говорят за лекарствата.

Операцията срещу "Наглите" ще се пренесе във фирмите, които са купували и продавали лекарства, каза премиерът. Според него контролът срещу източване на парите от държавата няма алтернатива.

"Разбирам на Станишев колко му е неприятно това, че всичко, за което са си мечтали, всичко, за което са си говорили в БСП, по наше време става реалност. За това му е неприятно", отбеляза Борисов.  "Аз на негово място бих казал друго – аплодираме действията на правителството, без алтернатива е в момента това правителство, трябва да му помагаме, защото ако нямаше такива, в момента държавата щеше да е в много тежка и финансова, и политическа криза, благодарение на тях“.

Това е второ посещение на Бойко Борисов в рамките на по-малко от седмица в Пловдивския панаир. Миналата седмица премиерът бе гост на Общото събрание на Националното сдружение на общините. Днес Борисов в качеството си на министър-председател за откри панаирно изложение. Това е второ посещение за откриване на изложба, първото бе при откриването на Техническия панаир миналата есен.

Отразяващите панаирните прояви журналисти коментират елегантните знаци, които Борисов подава с облеклото си. И на двете изложения по покана на Гергов той бе облечен в стил „небрежно елегантен“,  докато пред кметовете миналата седмица се яви с черен костюм, бяла риза и вратовръзка.

Специализираната селскостопанска изложба Агра-2010 беше открита официално два часа по-рано от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. „Нашето земеделие има своите конкурентни предимства, добри природни дадености, традиции и финансов ресурс, за да изведе икономиката ни от кризата“, подчерта в приветствието си министър Найденов. Той припомни, че само през последните два месеца на българските земеделци са раздадени 762 милиона лева европейски и национални субсидии по директните плащания. Спорез агроминистъра, земеделието може да бъде алтернатива при ежедневно нарастващата безработица в страната. „Това е сектор с гарантирани доходи с оглед на предоставяните от ЕС директни субсидии на обработваема площ, на фермерите и възможностите на Програмата за развитие на селските райони“, каза Найденов.

В тазгодишното издание на земеделското изложение се представят експонати на 450 фирми от 26 държави. Изложителите показват 74 нови продукта, 72 от които се състезават в Конкурса за иновиции. Посетителите на Агра-2010 мога да видят модерни машини, оборудване и технологии в областта на земеделието, животновъдството, биопроизводството, ветеринарната медицина.
http://www.blitz.bg/news/article/71251



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001385
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031