Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 12:48 - ДПС за Алексей Петров, Ахмед Емин и Ахмед Доган
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1729 Коментари: 0 Гласове:
0



Ахмед Емин е бил в сараите на Доган с цел да го убие. Той е бил принуждаван да направи това от Алексей Петров, не е издържал на натиска и се е самоубил. Тази сензационна версия сподели в ефира на бТВ заместник-председателят на ДПС Камен Костадинов.

Подкрепи го бившият депутат от ДСБ и бивш шеф на НСС Атанас Атанасов. За пръв път между двете враждуващи от години партии бе проявено такова единомислие.

Според Атанасов обаче задачата е била поставена от БСП. Според Костадинов - от Алексей Петров. Причината за такова отношение от страна на съветника на Сертов той намира във факта, че седмица преди това Доган запитал публично какво прави Трактора в ДАНС.

И Атанасов, и Костадинов бяха единодушни, че Емин е бил поставен в преса. От едната страна Доган, който го е смятал за предател, от друга - Алексей Петров, който е искал да го превърне в предател.
 
Според Костадинов Емин е бил таен агент на службите и е трябвало да донася информация за Доган.Хората на Доган твърдят, че знаят за тайни срещи между Емин и бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, който сега е в ареста с обвинение за ръководене на престъпна група. Те провели собствено разследване за смъртта на Емин и негови близки им казали това.

Доказателства обаче нямали.

Цялото поведение на Емин преди да стане инцидента говорело, че се готвел да убие Доган. Затова излъгал, че идва със секретарката, затова отпратил министър Цветанов, който искал да се види със Сокола. Изглежда обаче не е издържал на напрежението и в последния момент се е самоубил.

Камен Костадинов попита защо тефтерчето с предсмъртното писмо на Емин е било държано три дни в тайна. В ДПС знаели часове след инцидента, че то е намерено в джоба на сакото на самоубиеца. Службите обаче са го прикрили и три дни са им трябвали, за да направят някаква "уйдурма".

Атанасов пък припомни, че районния съд е отказал да приеме протокола от местопроизшествието, защото поемните лица са били служители на МВР, което говори за необективност. Той каза, че главният секретар на МВР по онова време Павлин Димитров, сега зам.-министър е бил служител на Държавна сигурност. Тя пък още навремето работела по Ахмед Емин.

Според Костадинов Емин не е спирал да сътрудничи на службите, но в ДПС разбрали това едва след самоубийството. В движението смятали, че той е бил изпратен от самото начало да шпионира Доган - още през 90-те години, откакто бил в ДПС. 
Зам.-председателят на движението смята, че разследването е било умишлено манипулирано с цел да се злепостави ДПС и Доган.

Значи БСП е следяло коалиционните си партньори, заключи Атанасов. 

Разследването на причините за смъртта на Емин сега трябва да започне отначало и то с разпит на настоящия заместник-министър на вътрешните работи и бивш главен секретар Павлин Димитров, настоя той.

Атанасов обвини Павлин Димитров, че е в нощта на убийството е отишъл на мястото на инцидента и е направил заключение без разследването да е приключило.

Няма материали за принадлежност на Емин към репресивния апарат, но в документите на МВР има информация, че от януари до април 1990 г. са унищожени данни за 1300 лица т. нар. особено ценни за Държавна сигурност и нищо чудно Емин да е бил от тях, коментира още ексшефът на контраразузнаването.

Делото за смъртта на Емин не беше изяснено, а просто смотано и дори беше прекратено в четвъртък преди Великден, за да не обърнат внимание хората на този факт по време на празниците, каза още Атанасов. 

Той  отново заяви, че никой в ДАНС не си е свършил работата и не е проверили материалите, които са изпратени там, за да се изясни дали смъртта на Емин има връзка със заплаха за националната сигурност.

Там е пратен бележникът, в който е предсмъртното писмо, а в него има два важни факта - той казва, че не е предател и че обича родината си, но не уточнил коя. Според Атанасов трябва да се търси отговорност от бившия шеф на ДАНС Петко Сертов и от Алексей Петров. /БЛИЦ



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001009
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031