Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 14:48 - Писмо по имейла забърка депутат от ГЕРБ в лобистки скандал
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 850 Коментари: 1 Гласове:
1



Писмо, изпратено по електронната поща от шефа на Областната дирекция "Земеделие" в Пловдив Велина Панчева до общия имейл на ГЕРБ Пловдив-област забърка депутата от партията на Бойко Борисов Димитър Лазаров в лобистки скандал.

Говорителката на БСП Корнелия Нинова разпространи в четвъртък разпечатано от нея копие на електронното писмо, в което Панчева моли човек с фамилия "Лазаров", без да споменава първото му име, да предлага хора за шефски места в общински съвети по земеделие, подопечни на нейната дирекция.

Публично червеният депутат обяви, че най-вероятно става дума за народния представител от ГЕРБ Димитър Лазаров.

От представените материали става ясно, че Панчева моли "г-н Лазаров" да предложи човек за назначаване на овакантено място в общинския съвет по земеделие в община Родопи. "Длъжността началник е конкурсна длъжност и за същата ще се проведе конкурс, но това няма да е проблем", обяснява Панчева на въпросния човек от ГЕРБ.

В същото писмо до общия имейл на ГЕРБ Пловдив-област тя предупреждава адресата, че има "констатирани проблеми със зам-началника" на същата земеделска служба.

Панчева обещава на "Лазаров" да го уведоми дали ще е необходимо да се предлага човек и за тази длъжност.

От БСП заявиха, че ще сезират комисията по корупция в Народното събрание и прокуратурата и ще уведомят премиера Бойко Борисов за казуса.

"Ако Бойко Борисов не вземе отношение, то това означава, че той е съпричастен към извършените престъпления", заяви Нинова и обясни, че ГЕРБ трябва да поиска отговорност от своя депутат.

В писмото освен това "г-н Лазаров" е призован да обясни на Панчева дали промените в Закона за опазване на земеделските земи "ще бъдат направени по начин, който няма да позволи възстановяването на тези служители (уволнените - бел. ред.) при евентуално спечелване на делата от тяхна страна".

В този случай става дума за евентуалните бъдещи дела, които уволнените служители в тази дирекция могат да заведат пред ВАС, оспорвайки освобождаването си от длъжност. В писмото по имейла Панчева моли "Лазаров" да предложи и няколко човека за директори в Областната дирекция по земеделие в Пловдив.

Според Нинова от писмото става ясно, че има подготовка за извършване на поне две престъпления – възпрепятстване на правосъдието и длъжностни престъпления.

Тя не отговори на въпроса откъде има писмото, тъй като по закон електронните писма са лична кореспонденция и не представляват официален документ.

"Получих го по пощата. Точно заради възникващи неясноти ние искаме проверка", заяви Нинова.

На този етап депутатът Димитър Лазаров не е коментирал възникналия скандал.


Тагове:   писмо,   депутат,


Гласувай:
1



1. mikino - хАхАхАааааа
25.03.2010 15:19
И как тъй тази Нинова е получила това писмо "по пощата"?
Не че не допускам да има такива неща и при това правителство, но тази явно си няма друга работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001727
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031