Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2010 17:50 - Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 945 Коментари: 1 Гласове:
2



Партия ОТОМАН няма да бъде учредена, защото не са се събрали необходимият брой привърженици, минимум 500. Това съобщи единият от братята Юзеирови - Али Юзеиров, цитиран от агенция "Фокус". Той заяви още, че много автобуси и автомобили с техни симпатизанти не са могли да пристигнат, защото са били спрени от полицията.

Общо 73 роми са се опитали да партия ОТОМАН в Шумен, като повечето от тях били на възраст под 16 години.

Районът около хотел "Шумен", където трябваше да се осъществи учредяването на партията беше охраняван от полиция и жандармерия.

Единият от братята Юзеирови излязъл от хотела с фес на главата и се запътил да поднесе цвете на паметника на полковник Константин Каварналиев в Шумен. Полицаите обаче са го върнали и са го накарали да си свали феса. В същото време пред паметника на Константин Каварналиев в Шумен е имало симпатизанти на "Атака".

"Очакваното се случи. Това, което мислехме, че ще се случи, това и стана. Партията не беше учредена", заяви заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. Според него хората, пристигнали в Шумен, всъщност дошли на концерт на Софи Маринов, който обаче не се състоял. 

Той поясни, че в града са се събрали около 300 човека и симпатизанти на ВМРО от Шумен и Шуменско.

Нито Районното мюфтийство, нито Мюсюлманското настоятелство е уведомено за провеждането на петъчна молитва като част от учредяването на партия ОТОМАН в Шумен, каза по-рано днес Месут Мехмедов, районен мюфтия на Шумен. Той допълни, че Районното мюфтийство няма да допусне да се извършва политическа агитация в Томбул джамия в града.

Вчера мюфтийството излезе с декларация, от която стана ясно, че в Томбул джамия няма да се допусне учредяване на партия и няма да се извършват други политически действия

Мехмедов заяви още, че вяра, политика и религия не трябва да се смесват. Той няколко пъти повтори, че не се занимава с политика и не познава нито емисарите, нито идеологията на партия ОТОМАН.

Братята станаха известни през септември 2009 г. с идеята си да учредят партия "Мюсюлмандемократичен съюз". Юзеир Юзеиров е обвинен за провеждането на незаконен митинг-събрание с цел учредяване на "Мюсюлмандемократичен съюз". Двамата братя издигнаха и паметник на незнайния турски войн в двора на родната си къща в поповското село Славяново. Петметровата каменна пирамида, на върха на която имаше полумесец и кръст, беше съборена. Няколко месеца по-късно братя Юзеирови направиха втори опит да издигнат монумента, но изграждането му беше спряно със заповед на кмета на Попово Людмил Веселинов.


Тагове:   Търговище,   партия,   отоман,


Гласувай:
2



1. cefulesteven - Струва ми се чиста провокация за ...
02.04.2010 18:33
Струва ми се чиста провокация за ескалация на напрежение. Преди учредяване на партия, поне малко инициатора, трябва да е наясно с възможностите. Организацията от ответната страна, също: поне малко.

Интересно ми е кой или кои стоят зад този цирк.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996834
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031