Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2010 22:23 - Борисов захапа Първанов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
0



Премиерът Бойко Борисов обвини Първанов за създаването на тройната коалиция, за поразиите в армията и нечестна позиция. Според Борисов президентът чака правителството на ГЕРБ да извърши реформите в здравеопазването, в образованието и тогава да оглави БСП или друг проект и да поведе опозицията срещу тях. Затова призовава Първанов и двамата да подадат оставки и да се явят на предсрочни избори още сега.

"Рано или късно може би ще се срещнем някъде на изборите, но сега от нас се очаква реална политика. Вероятно катализаторът, да не кажа детонаторът на тези настроения, е онова, което каза вчера шефът на НАП - 26% от планираните приходи не са събрани. Това е реалният проблем и за него не е виновен нито президентът, нито който и да е от предишните управляващи, без да снемам и капка от тяхната отговорност", коментира в Пловдив Първанов.

Първанов заяви, че няма да води полемика с премиера Бойко Борисов, но за пореден път критикува правителството, че не се справя с неутрализирането на кризата.

"На мен лично ми стана досадно да водя самоцелни политически полемики по измислени въпроси, засягащи по-близкото или по-далечното минало. Вероятно правителството и лично премиерът изпитват притеснения от това, че не могат да се справят с проблемите на кризата и да намерят решение на болезнените въпроси, свързани с безработицата и тежкото положение на много от хората", заяви Първанов.

"Аз съм притеснен не само като пациент, а и като държавен глава за всичко, което става в държавата и с българските граждани, тъй като картината е наистина драматична”, каза още президентът.
 
Според Първанов кризата не би трябвало да се заплаща само от социално слабите и редовите работници. На този етап президентът бил склонен да приеме и отрицателното мнение на синдикатите по възможността за промяна на схемата, по която се изплащат болничните. Той съобщи още, че е готов да подкрепи идеите на новия здравен министър Анна-Мария Борисова, които обаче били още доста схематични, за да бъдат коментирани.

В Пловдив държавният глава участва в организирана от президентството дискусия за здравната реформа. Кръглата маса е първата от поредицата в рамките на инициативата на Първанов да формира българската позиция по европейската стратегия "Европа 2020" и национална стратегия "България 2020".



Тагове:   политика,   БСП,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034208
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930