Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2010 22:03 - Фамилия Златеви от Правец настъпиха котето*
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 11786 Коментари: 18 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В сериозна далавера с общински терени е разобличен Васил Златев - баща на правешкия милионер Валентин Златев. Автор на публикацията е регионалният седмичник "Десант", който не си поплюва в разкритията за видната фамилия.

"Новият кмет на Правец Никола Нитев, без да иска, призна, че общината е връчила незаконно 65 дка апетитни терени около язовира на местния велможа Васил Златев. Това стана по време на съдебно дело в Административния съд в София. Комунистът Златев бе в миналото любимец на Тодор Живков и управляваше с твърда ръка Правец като негов градоначалник. След промените на 10-ти ноември той мимикрира до “честен бизнесмен” и изведнъж се превърна в милионер. Неговата фирма “Тера тур сървиз” е заграбила почти всичко в този град. А Златев продължава да управлява задкулисно Правец и сега.

Нитев е един от най-преданите му приближени, областният управител на София Красимир Живков, който до миналата година бе кмет на Правец, му е довереник, а премиерът Бойко Борисов не пропуска да декларира топлите си чувства както към Васил Златев, така и към сина му – босът на “ЛУКойл” за България Валентин Златев.

Въпросните 65 дка до 2006 година бяха държавна собственост и се управляваха от “Напоителни системи”. В един момент обаче тогавашният кмет Живков ги актува, без да е получил одобрение от държавата, като публична общинска собственост. А на 25 октомври, същата година, градският парламент почти единодушно му даде зелена светлина да промени собствеността в частна общинска, което позволява с терените да се извършват сделки.

Любопитна подробност е, че гласуването мина на два етапа. Първоначално съветниците отхвърлиха идеята. После шефът на съвета, уплашен от това им своеволие, даде 15-минутна почивка. В паузата всички съветници бяха привиквани в специална стаичка, където кметът Живков и пратеник на Златев ги заплашваха с компромати. След паузата те бяха накарани да гласуват отново и този път всички бяха “за”, с изключение на един, осмелил се да гласува “въздържал се”.

Веднага след това кметът Живков продаде земята на “Тера тур сървиз”. Услужливо Живков обезводни язовира, за да може терените да станат достатъчно апетитни за фирмата на Златев. Официално кметът обясни действията си с благородната идея на мястото да се изгради “парк за отдих”.

Неофициално обаче още тогава бе ясно, че милионерът Златев няма никакво намерение да прави паркове за народа, а ще трупа още пари на негов гръб като строи луксозни вили за продан на богати чужденци. Към днешна дата Златев изкорени всички тополи върху 65-те декара и вече подготвя мястото за предстоящите градежи.

Неочаквано за бившия комунист и контролираната от него управляваща клика на Правец обаче в градчето се появи гражданско общество от местни смели хора. Те сформираха сдружение и миналата година на междинните избори дори издигнаха свой независим кандидат – своя лидер Павлин Цветков.

Свикналите да живеят в подчинение и с наведени главички жители на Правец не го избраха и предпочетоха по десетилетна традиция човека, посочен им от Златев. Но Гражданското сдружение продължи да съществува и вече създаде доста главоболия както на милионера – комунист, така и на подчинената му общинска администрация. То атакува в Административния съд в София решението за обявяване на държавните терени край язовира в общински.

Идеята беше след като актът за собственост се обезсили, с друго съдебно дело да се обяви за нищожна и сделката със Златев. В помощ на общината най-напред се притече бившият премиер Сергей Станишев, който миналата година със задна дата подписа решение, позволяващо на Правец да оперира със земите.

На 9 април т.г., когато съдът все пак бе на път да обяви акта за общинска собственост за незаконен, кметът Никола Нитев извади на бял свят таен документ още от 2006 година. От него се вижда, че общинските съветници в Правец били отменили сами предходното си решение за обявяване на декарите за частна общинска собственост, тъй като в него нямало вписани мотиви за преактуването на земята.

Същевременно съветниците гласували ново решение, преписвайки текста от старото, но добавяйки в него вече и мотиви. Нитев е поискал от съда да прекрати делото, тъй като то е за решение, което вече е отменено и следователно няма правна основа за съдебен процес.

Не е ясно обаче как подобно решение на ОбС е било крито четири години и дали изобщо съществува, а не е фалшифицирано сега, за да помогне на Нитев да се отърве от съда. Това обаче и няма как да се разбере, тъй като нито прокуратурата, нито полицията смеят да се занимават с проблеми, касаещи фамилия Златеви.

Смелият иначе вътрешен министър Цветан Цветанов е като съща наплашена ученичка, щом стане дума за комуниста-милионер и неговия род. Страх го е дори да спомене името на фамилията, камо ли да ги разследва. С новия документ обаче Нитев де факто признава, че продажбата на терените е била извършена незаконно. В договора с “Тера тур сървиз” пише, че земята е купена въз основа на първоначалното решение на ОбС. При положение, че то е било отменено още същата година, подобен договор не би могъл да има правна стойност и всеки честен съд би трябвало да го отмени.

Нещо повече – прокуратурата и икономическа полиция са длъжни да се самосезират за престъпление по служба срещу подобен кмет, позволил си да подпише такава незаконна сделка. Това би се случило на всеки градоначалник, но не и в конкретния случай.

Подписът под документа е на Красимир Живков, а миналата година премиерът Бойко Борисов, не пестейки хвалебствия по негов адрес, собственоръчно си го назначи за областен управител на София. “Нашата цел оттук-нататък е да заведем ново дело в съда, с което да се отмени и второто решение на съветниците. Същевременно сме сезирали прокуратурата за незаконната продажба на земята”, заяви лидерът на Гражданското сдружение за Правец Павлин Цветков.

На 15 май сдружението планира да проведе общо събрание в градчето, на което да обсъди незаконните действия на общинския съвет. В България има свобода на печата, но това не се отнася за града на Златеви. Местният вестник “Правешки глас”, който неизменно е рупор на фамилия Златеви и управляваните от него кукли на конци в общината, отказа да публикува обява за общото събрание. “Издателят е на мнение, че Сдружението работи против неговите интереси”, е мотивът на главната редакторка Христина Иванова. Издател на “Правешки глас” е близкият до ДПС бизнесмен Павлин Марков.

Чрез фирмата си “Палмар” той издава и друг “независим” вестник – “Шанс Ботевград”. Марков е общински съветник в Ботевград, а на последните избори бе кандидат-депутат от ДПС. Което още веднъж показва каква атмосфера на задкулисни дружба и сътрудничество цари между хората на Доган и на Бойко Борисов. Пред прожекторите те се уж противници, но на тъмно си помагат с едно друго.

Като например да не се печатат във вестниците, гравитиращи около Доган материали, които биха навредили на интересите на Бойко или гравитиращите около него олигарси като Златеви. Не стига това, ами се оказва, че в Ботевград, който е на един хвърлей място от Правец, също има място само за правилен вестник като газетката на Марков.

Другото местно издание “Ботевградски вести плюс” бе официално забранено от кмета на града Георги Георгиев и издателите на вестника се принудиха да го разпространяват сами по улиците, понеже вестникопродавците се страхуват от кмета и им отказват. А иначе и Георгиев, и колегата му от Правец Нитев под път и над път се кълнат, че градовете им са най-демократично цъфнали и вързали.

“Не знам кой тиражира слуховете за Правец като частен град, няма такова нещо. Правец е нормален град с европейско развитие”, каза неотдавна Нитев пред БНР. А зрителите на БНТ пък обявиха колегата му от Ботевград Георгиев за “най-успешен кмет на 2008 година”. Защо тогава всички са учудени, че България е провинциална държава, щом това е страна, където подобни диктатори се радват на такава почит?"

Desant.net

*Заглавието е променено


Тагове:   Правец,   настъпиха,


Гласувай:
14


Вълнообразно


1. flyco - ...
10.05.2010 22:07
chara?
цитирай
2. reporter - какво за нея?
10.05.2010 22:33
какво за нея?
цитирай
3. chara - Флай ПРИЗНАВАМ!
11.05.2010 01:05
Писала съм това:
http://chara.blog.bg/politika/2010/03/23/istinskoto-lice-na-oktopoda.516421
и това:
http://pozicii.net/2010/04/%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%85%d1%8a%d1%82-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d1%80/
и това:
http://pozicii.net/2010/05/da-badesh-ili-ne-ve-sobstvenik-v-vetchastenve-grad/

Но горният текст не е мой, а на екипа на Десант.
цитирай
4. анонимен - Оксиморон
11.05.2010 08:02
България е единствената европейска държава, в която всички незаконни далавери винаги се доказва, че са извършени на занонно основание....
цитирай
5. анонимен - Вярвам в написаното, не разбрахте ...
11.05.2010 09:45
Вярвам в написаното,не разбрахте ли ,че комунистите си разпарчатосаха България още на кръглата маса с Желъо жабата.
цитирай
6. анонимен - АХ
11.05.2010 10:17
Баща ми също взе под наем общинска зема с язовир точно за да го облагороди и запази. в момента там е живо еко кътче,зарибен язовир,патици,фазани,щъркели ,йордечки и още мн.такива.след няколко месеца ще го отворим и за граждани с/у мин.сума на въдица.аз лично съм съставила списък с глоби, с които се надявам не да преживяваме а да запазиме изграденото-защото преди беше едно блато затънало в мрасотия и мизерия.напълно подкрепям отдаването на такава земя под наем с цел не строежи а облагородяване и развитие.има ли нарушения по договора,директно затвор и солена глоба.ако пише в д-ра за наем че няма право да строи,а да развива МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ С ПРОСТО ОКО-АМИ ДА ВЗЕМАТ МАЛКО СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ,АМА В БЪЛГАРИЯ Е ПО ЛЕСНО ДА ОТКРАДНЕШ ОТКОЛКОТО ДА СПЕЧЕЛИШ ЧЕСНО
цитирай
7. анонимен - ААА
11.05.2010 10:21
И да вмъкна за фамилия Златеви-точно заради този г-н все още няма закон за задължителните 5процента биодизел в диз.гориво, нито има адекватен контрол за качеството на бензина..ако бате бойко иска да оправи нещата да не действа кокошкарско ,а да премахне привилегиите които имат депутатите-никъде в света няма депутат толкова недосегаем като българския,иван костов ни докара до просешка тояга а сега пак му ръкопляскаме
цитирай
8. анонимен - Къде си Левски, къде си???
11.05.2010 11:40
От тая напаст няма оправия ,на нас ни трябва някой като Левски и да прилагаме стриктно неговите закони ,там беше казал нещо за народните изедници и какво трябва да се прави с тях .Това е решението друго вече не остана ....
цитирай
9. boristodorov56 - Ясно е:
11.05.2010 11:53
flyco подсказва,
че тези Злативите са котараците,
освен - нагли, смугли, дебелооки, и т.н.крадци.
цитирай
10. анонимен - а Валери Симеонов,
11.05.2010 12:34
собственик на тв Скат и в. Десан е цвете за мирисане? Публикациите му са в отговор на отказана реклама от Лукойл, а не на журналистика. Този ... профсъюзен деец от Промет е типичен пример за изнудвач, ползващ една никорейтингова медия за лични облаги. В момента, в който Атака му отказа депутатство - стана враг на фотографчето. В България, подобни... фекални личности с неизвестно от къде крадени пари (може би от продажба на вагони скраб - Промет - Дебелт) започват да се изживяват като обществени фактори, които не съзнават низкия си селски произход от исикията.
цитирай
11. анонимен - ......от Лондон с любов!
11.05.2010 12:55
Хубава и ВЯРНА публикация, ама файда от нея няма !!!
Защо няма: защото и Бат' Бойко е "ял от Баницата" на Златеви. Е, как после ще риташ срещу този, който хляба в ръцете ти е давал ???
Нема да стане !!!
Кучето си лае, кервана си върви! (за жалост.......)

ТЕЖКО И ОБИДНО, ГОСПОДА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ.......
цитирай
12. анонимен - МАФИЯ ББ.ООД
11.05.2010 13:37
ИПОН, охранителната фирма на ББ, охраняваше нефтохима едно време, не знам сега как е, но тогава се налапа ЮНАШКИ нашето момче! Как да не е дупе и гащи сега със Златеви..;)
цитирай
13. анонимен - HAIDUTIN
11.05.2010 14:28
KRAINO VREME - E TAZI FAMILIQ DA VARNE ZAGRABENOTO OT NARODA - A KAKTO VIGDAME MNOOOGO I OT DARGAVATA -- KOETO NEZNAINO ZA6TO RAZPAVA 4ADAR NAD TQH ---- ILI PAK SA MNOGOOOO PARITE POD MASATA
цитирай
14. анонимен - MAMKA IM
11.05.2010 14:30
= vinagi taka 6te vi ebavat -- dokato gledate nadolu - i dokato glasuvate za tqh -- a pak bie si se usmihvaite -- nakraq moge i da vi haresa
цитирай
15. анонимен - boyko
11.05.2010 15:05
Zasto Boyko i Cvetanov si malcat daje vazlojiha izpalnenieto na metroto.
цитирай
16. анонимен - Снимки, видео документи от Пълви Частен Град Правец
11.05.2010 17:36
Васил Златев, баща на Валентин Златев /ген. директор на Лукойл/ и Муамар Кадафи на фона на Спортната зала в Правец - Идейни другари -Братя по оръжие!
http://prikachi.com/images.php?files/1144156W.jpg

Пипалата на Октопода (Златеви) в Правец са полазили цялото обществено здание: общинa (municipio), полиция (УБЖС - prefettura), съд (tribunale), университет (universita), банкa (banca), училищe (scuola), затвор (carceri)!!!, министерство (ministero), болница (hospedale)...
http://www.liceodavincitv.it/didatt/ipertesti/fasc/origini/immagini/foto/piovra.gif

Как се провеждат търгове по ЗОП в Правец /самопризнания на бившия кмет Красимир Живков, по известен като КраДимир Живков /видео/
http://photofile.name/users/hrabriya_shivach/video/v956488bb76/view/

Резултата от тези търгове - свидетелски разкази /видео/
http://video.qip.ru/video/view/?id=v1095423fc36

Как беше източен язовира в Правец /директора на КТСУ към ТУ/
http://photofile.name/users/hrabriya_shivach/video/v964964e79f/view/

Унищожените лодки от гребната база на ТУ в строителния склад на Тера Тур Сервиз - фирма на Златев /видео/
http://photofile.ru/users/loadup/video/v1331701ed45/view/

Как се облажи от тези си действия в чужда полза, сегашния губернатор на Софийска област -Красимир Живков. Сарайте му в местноста Живковското. Откъдето идва и новото му име - ОБЛАСТНИЯ С КУЛАТА.
Имението му Правец /видео/
http://photofile.ru/users/loadup/video/v13317808b2b/view/
http://photofile.ru/users/loadup/video/v1331770fbd3/view/

Как се заграбват чужди имоти и се създаваше СИСТЕМАТА НА СТРАХА Правец
http://photofile.ru/users/hrabriya_shivach/video/v14184280f97/view/

Какви ги вършеше бившата номенклатура на Правец /ДОКУМЕНТИ/ или как се създаваше гражданско общество в Правец!
http://i29.tinypic.com/25pny43.jpg
http://i25.tinypic.com/24cw0tx.jpg
http://i28.tinypic.com/2hzsl8j.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/2835/14030873.jpg

Средва продължение
цитирай
17. анонимен - Снимки, видео документи от Пълви Частен Град Правец
11.05.2010 17:56
Продължение!

Какви ги вършеше бившата номенклатура на Правец /ДОКУМЕНТИ/ или как се създаваше гражданско общество в Правец!
Кой теглеше кайша в Правец 1 и 2част:
http://prikachi.com/files/1315301L.jpg
http://prikachi.com/files/1315306K.jpg
Да спасим земите си:
http://prikachi.com/files/1315308a.jpg

Златев иска да зеграбо цялата власт в BG
http://andreapalamara.files.wordpress.com/2009/11/piovra1.jpg

Пипалата на Октопода (Златеви) са полазили цялото обществено здание: общинa (municipio), полиция (prefettura), съд (tribunale), университет (universita), банкa (banca), училищe (scuola), затвор (carceri)!!!, министерство (ministero), болница (hospedale)...
http://www.liceodavincitv.it/didatt/ipertesti/fasc/origini/immagini/foto/piovra.gif

цитирай
18. анонимен - Уточнение
18.05.2010 04:49
"Десант" не е регионален вестник, а от почти половин година - национален седмичник. Просто в интернет не са си оправили таговете и все още излиза това "регионален". Иначе няма логика, ако е регионален, да пише и за извънрегионални теми като Правец. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032357
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930