Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2010 14:00 - Сакскобургготски: 50 г. бях в изгнание. Добре ми е тук, никъде няма да ходя
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1241 Коментари: 3 Гласове:
3



Наскоро се видях и с Бойко Борисов, съобщи в интервю по бТВ Симеон Сакскобургготски. Царят отказа да уточни кога и къде са се срещнали, нито пък какво са обсъждали, "защото не обичал да говори за другите хора".

Тук съм си добре след 50 години изгнание и няма да доставя удоволствие на хората, които говорят глупости по мой адрес и да отида в Мадрид, просто ми става жал за тях, но оставам в България, отсече още Симеон Втори.

Според експремиера сегашният министър-председател никога не му е бил бодигард в лично качество. Когато ме охраняваше, той имаше една компания ИПОН и има желанието, интереса и професионалната съвест да ме придружава навсякъде, но като собственик на фирмата, а да го наричаме бодигард не е коректно, защото това е обобщение, трябва да сме малко по-личности в тая държава, коментира Симеон.

Сакскобургготски отказа и да направи оценка на управлението на кабинета “Борисов”. Това ще стане след време, аз съм бавен човек, отклони въпроса той. Но отбеляза, че перфектното съществува единствено Господ и когато човек управлява, все някъде ще сбърка.

Нищо не е черно и бяло, въпросът е на нюанси и там е политиката, тя е въпрос на общуване, така пък обясни бившият лидер на НДСВ участието на жълтите в Тройната коалиция.

Според Симеон няма държава, която след като е станала член на ЕС, да не е имала проблем с еврофондовете, което сега е най-сериозната критика на ГЕРБ спрямо бившите управленци.
Никой не се е родил експерт по всички европейски въпроси, за много страни е имало съмнения за злоупотреби или проблеми с усвояването на парите, коментира царят.

Сакскобургготски отрече, че ще влиза отново в политиката. Аз поех най-отговорната задача в тая страна, опитах се да се справя с нея, историята ще каже дали е успешно или не. Започнах като цар и държавен глава, идеята да приключа пак като държавен глава хич не ме мотивира и то на моята възраст, нека хората се занимават с други спекулации, обясни бившият премиер.

Той посочи за пореден път, че когато поел управлението, не бил обещал да оправи страната за 800 дни, а само заявил намерение за това.

По думите му бившият еврокомисар Миглена Кунева сама ще реши дали да бъде кандидатурата на НДСВ за президент. Той я оцени като безспорно успешен еврокомисар, но сега въпросът бил дали тя иска да е държавен глава или не.

Наследникът на царската династия обяви, че няма незаконна сеч в реституираните му гори в Боровец, защото там сечта била регулирана за 10 години.

Симеон разясни още, че никога не е казвал, че няма да има претенции за обезщетение от държавата заради това, че 50 години отнетите от баща му имоти са било ползвани от друг, а не от него. Никога не бил казвал, че няма да иска да си върне наследството и няма да води дела за него.



Тагове:   интервю,   bTV,


Гласувай:
3



1. анонимен - Че къде да ходи,
20.05.2010 15:51
тук си / Му / осигури /ха/ възможността да си живее " КАТО СИМЕОНЧО " .
Нищо, че чак сега разясни на неразбралите Го неясната дума "обещание" като "намерение".
Е, намерението не го осъществи, но осъществи всички свои "обещани" пред Себе Си безкрайни желания.
цитирай
2. анонимен - А относно последното изречение :
20.05.2010 15:58
В България за лъжи и липса на морал няма да бъде съден.
Но "историческите записи" на разговора на Кеворкян с Него остават. Може да доживеем да каже кога наистина е лъгал ....
цитирай
3. анонимен - Махнете го тоя сопол- Кохари!
20.05.2010 17:57
Махнете го тоя сопол- Кохари!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033521
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930