Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 12:23 - Лари Кинг слиза от екрана
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1217 Коментари: 0 Гласове:
2



Ветеранът на американската телевизионна журналистика Лари Кинг съобщи, че ще сложи край на своето вечерно шоу "Лари Кинг лайв" (Larry King Live) по Си Ен Ен тази есен след 25 години прекарани пред камерите.

Истинското име на 76-годишния водещ е Лорънс Харви Зайгър. син е на австрийски евреи имигранти. Кариерата му започнала в регионална радиостанция в Майами бийч през 1957 г. (вижте 50 любопитни факта за телевизионната знаменитост)  

Кинг е изключително популярен със своя спокоен стил, в който избягва сблъсъците. Взел е в студио над 40 000 интервюта с широк кръг гости - от звезди като Майкъл Джексън до елитни политици, влиятелни финансисти и бизнесмени и знаменити споритисти.

"Затварям тази страница и гледам напред към бъдещето и какво ще ми донесе следващата глава, но засега е време да сваля вечерните си тиранти", заяви Кинг на зрителите на шоуто си снощи.

Снощи Кинг започна предаването с думите, че иска да сподели със зрителите една лична новина. "Ще спра през есента. Ще имам време за съпругата ми, за децата и ще гледам бейзболни мачове", каза легендарният водещ (виж видео, на английски език).

И добави, че остава член на семейството на Си Ен Ен и понякога ще прави специални предавания по важни национални и международни теми.Новината, че шоуто, което може да се гледа в целия свят, ще бъде спряно "по някое време през есента" бе потвърдена снощи и от президента на Си Ен Ен-САЩ Джон Клайн.

"Лари Кинг лайв" е в Книгата за рекорди на Гинес за най-дълго излъчвано шоу с един и същ водещ все в един часови пояс.

Интервюирал е всички президенти на САЩ от Джерълд Форд до Барак Обама, както и световни лидери като Маргарет Тачър, Михаил Горбачов, либийския диктатор Кадафи, израелският премиер Ицхак Рабин и палестинския водач Ясер Арафат (ктоито събра зцаедно в студиото), кралят на Йордания Хюсеин.

Паметен за историята на телевизията изобщо остава диспутът на някогашния кандидат за президент на САЩ, милиардерът Рос Перо и действащия вицепрезидент Ал Гор през 1993 г.

Любими събеседници му бяха различни затворници, с които той се свързваше от студиото. Кинг е печелил награди за такива интервюта с Карла Фай Тъкър, първата жена, екзекутирана в Тексас, и с боксьора Майк Тайсън.

В мемоарната си книга My Remarkable Journey, Кинг пише, че смята себе си за "посредник". "Моята работа е да задам въпроса. Ключът към интервюто е да умееш да слушаш".

Заявява, че никога не решава предварително какво ще пита, има нахвърляни само бележки и идеи. "Това е заради начина, по който започнах. Първата ми знаменитост беше Боби Дарин, който пристигна неочаквано. Усещането ми хареса и оттогава винаги съм го правил така", твърди Кинг.

Запазена марка на Кинг са неговите очила и тирантите, с които той неизменно се повявявау по риза, в студиото. Участвал е като самия себе си кратки епизоди в над 20 игрални филма.

Символ на едночасовото му шоу е един стар сребрист бутафорен микрофон. Предаването е било излъчено за първи път на 3 юни 1985 г. от Лос Анджелис, правено е и от Ню Йорк и Вашингтон при важни поводи.

В момента рейтингът на предаването е почти наполовината на най-добрите си постижения.

Седмата му жена, 50-годишната Шон Сатуик и Лари Кинг бяха подали молба за развод след 13 години съвместно съжителство заради "непреодолими различия". По-късно бракоразводният иск, подаден в съд в Лос Анджелис, бе оттеглен. "Обичаме децата си, обичаме се един друг, обичаме да сме семейство. Това е всичко, което има значение за нас", заяви двойката.

Твърдеше се, че депресираната Шон се нагълтала с хапчета на 2 май. Не бе съобщено дали тя сама е повикала медицинска помощ, но пристигналите лекари и полицаи открили много опаковки от лекарства да се търкалят по леглото й.

Клюкарските медии писаха, че е твърде вероятно Кинг да се е отказал от развода заради този опит за самоубийство.

Журналистът се е женил седем пъти, с една от съпругите си е встъпвал в брак два пъти. /Vesti.bg



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045230
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930