Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 14:36 - ГЕРБ изключи пловдивска съветничка
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 905 Коментари: 1 Гласове:
2



ГЕРБ изключи съпредседателя на групата на общинските съветници на партията в Пловдив Дани Каназирева. Решението е взето на заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

“До решението на Изпълнителната комисия се стигна след многобройни обаждания, сигнали и проведени срещи с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ – Пловдив, относно нерегламентирани и несъгласувани действия в Общински съвет – Пловдив от Дани Стефанова Каназирева, уронващи престижа на партията и несъответстващи на политиката на ПП ГЕРБ“, се казва в официалното съобщение за пресата.

Най-вероятно Каназирева е изключена заради подетата от няколко седмици от нея кампания, целяща да предотврати увеличение на държавния дял в бившата окръжна болница в града. Според съветничката зад увеличението, предложено от здравния министър Анна-Мария Борисова, се крие схема, целяща скрита приватизация на лечебното заведение.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ настоява Дани Каназирева да подаде молба за прекратяване на задълженията й като общински съветник в Пловдив, съгласно подписаните от нея договор и декларация за открито управление.

В мотивите за изключването се посочва още, че Каназирева е доказала, че “работи срещу членовете и симпатизантите на ГЕРБ от Пловдив и срещу препоръките на членовете на Изпълнителната комисия на партията“.

Обезпокоителен бил и фактът, че "всички тези действия са породени в резултат на лични амбиции, продиктувани от користни цели и несъобразяване с мнението на членовете, симпатизантите и ръководството на партията“.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ декларира, че по никакъв повод няма да допусне лични и користни интереси на определени хора да надделяват над принципите на ПП ГЕРБ и позицията на членовете и симпатизантите на ПП ГЕРБ, както и да доминират над интересите на гражданското общество в Пловдив.

"Дани Каназирева е изключена от ГЕРБ,  защото системно е нарушавала вътрешнопартийния правилник за поведение и е имала поредица медийни изяви, без да ги съгласува с ръководството в Пловдив", каза председателят на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев. Той допълни, че Каназирева свиквала пресконференции от името на партията, без да уведоми колегите си за това какви позиции ще отстоява. Тотев посочи още, че на снощното заседание на Изпълнителнатакомисия в присъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Дани Каназирева е обещала до края на седмицата да напусне Общинския съвет.

Самата Каназирева отказа да коментира отстраняването си от партията и обеща да изложи своята версия за случилото се другата седмица.

И сега държавата има мажоритарен дял в болницата - 51%, но той не й е достатъчен, за да извършва разпоредителни сделки със сградата и земята. Част от общинските съветници в Пловдив се опасяват, че поисканото увеличение на държавния дял до 77% цели именно да се позволи продажба на терени на болницата.

Сега това не можа да стане без гласовете на представителите на общините от областта. Каназирева твърдеше, че здравният министър Анна-Мария Борисова е подведена от чиновниците си, тъй като опитите за увеличение на държавния капитал датирали още от времето на тройната коалиция.

Миналата седмица Каназирева е имала среща с премиера Бойко Борисов и здравният министър, на която съветничката представила опасенията си, а министър-председателят възложил проверка.

Отново миналата седмица акционерите в МБАЛ Пловдив гласуваха против увеличаването на капитала на държавата в болницата. Всички представители на общините от областта, които имат участие в здравното заведение, са гласували отрицателно.

Инициативата “Спаси Окръжна болница-Пловдив, подкрепи Дани Каназирева“ е събрала над 1 400 поддръжници във Facebook, а в петицията със същата кауза са се подписали 237 души.



Тагове:   пловдив,   политика,   лоби,   ОбС,   орб,


Гласувай:
2



1. анонимен - Жалко !
01.07.2010 16:20
ГЕРБ загубиха своята "Мая Манолова" - хубавата и устата блонди в Пловдивския парламент ... :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13029135
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930