Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2010 23:03 - Бойко Борисов даде срок на МВР да приключи "операция, от която очаква много"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове:
0



"Надявам се до края на тази или средата на следващата седмица да приключите операцията, от която очаквам много. Пожелавам ви да сте живи и здрави. Празнувайте, но и си направете съвещанието." Така премиерът Бойко Борисов се обърна към служителите на МВР по повод техния професионален празник.

Днес полицията става на 131 години, като отпразнува това с водосвет, а довечера в зала 1 на НДК ще има празничен концерт. Премиерът Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов наградиха отличили се служители на МВР по повод празника.

Химнът на МВР, изпълняван от Веселин Маринов, който ще бъде официално представен тази вечер. Песента, със заглавие "Нашата полиция", е по текст на Евтим Евтимов, музиката е на Тончо Русев. Според Маринов появата й се дължала на "личното му приятелство" с вътрешния министър

Борисов не уточни за каква операция става въпрос. "Хубавите неща понякога става бавно, премиерът е доволен от нас. Операцията не е свързана нито с политика, нито с енергетика", поясни Цветан Цветанов.

Според Борисов МВР е натоварено със задачата да прекрати контрабандата, за да може да се увеличат приходите в бюджета."Колко пъти връщах бюджета, за да не се съкращават пари от това министерство. Ще се абстрахирам от чисто емоционалната си привързаност към вас и ще кажа отново. В пъти повече се увеличи задържането на контрабандни стоки, но вярвам, че това може става в още много пъти повече", каза още Борисов. Той поздрави Цветанов с това, че "в условията на криза виждам, че можете да направите един добър коктейл".

"Най-голямото удовлетворение е може би това, че започнахме да мислим по друг начин за противодействието на финансовата и икономическата престъпност, защото реално тя ощетява бюджета и дава допълнителен финансов ресурс, който може да бъде използван в по-сериозна организирана престъпност", заяви Цветанов. Според него най-важна е оценката на премиера, обществото и евроатлантическите партньори и доклада на ЕК.

"Това са критериите, които дават една реална представа за това, което прави МВР. Аз се чувствам удовлетворен от това, което постигнахме, защото, повярвайте, беше много трудно в самото начало, за да изградиш екип, с който да работиш. Два-три месеца след встъпването ми в длъжност анализът, който направихме, и предприетите действия дадоха резултат. Отвличания, корупция, организирана престъпност – смятам, че полагаме максимални усилия", каза още Цветанов. След това той прикани на по чаша вино.

На награждаването присъстваха конституционни съдии, прокурори, посланици и служители на министерството. От бившите министри, беше дошъл единственото Георги Петканов, по време на който Борисов беше главен секретар. "Дори и да сме имали понякога различни мнения, той никога не ни е спирал операция. Смятам, че той е един от най-добрите министри", заяви за Петканов, премиерът Борисов. Почти в края на церемонията се появи и финансовият министър Симеон Дянков и заместникът му Владислав Горанов. След края на официалната част в министерството влезе и авторът на новия химн на МВР- Веселин Маринов.


Кабинетът поел риска от най-ниски данъци
"Правителството е приело риска в България да има най-ниски данъци. Съседни на нас държави, като Гърция и Румъния са вдигнали ДДС до 24%. Българското правителство обаче е решило да поеме риска - тежестта от кризата да не се разпределя върху българските граждани чрез повишаване на данъците", заяви още Борисов. Според него  "от приказките на президента и опозицията хората се объркват", но в крайна сметка българите най-лесно минават през кризата.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001202
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031