Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 10:22 - Кой е Кирил Добрев?*
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 7968 Коментари: 2 Гласове:
3



Последните няколко месеца всички слухове за разклащане на партийното ръководство на червената партия се въртят около името на Кирил Добрев. Той убедително детронира вечните заподозрени Румен Овчаров и Румен Петков.

След тежкия шамар, който партията получи на изборите преди година, Добрев се слави като един от малкото, които поддържат добри отношения с новата власт, а бизнесът му остава непокътнат. Червените винаги са недоволствали, че младият Добрев не особено прозрачно управлява средствата във фондацията на името на баща му. Възмущението се поражда поради факта, че и до днес социалистите тачат Николай Добрев като един от най-почтените хора в партията и не искат името му да бъде осквернено по никакъв начин.

Злите езици говорят, че още на времето Кирил Добрев е заставал в основите на проекта, който трябваше да създаде партия „Атака”. В последствие Добрев е бил изхвърлен от заверата, а от недоносчето се ражда субект, който краде от процентите на червената партия.

Днес младият Добрев парадира с добрите си отношения с Цветан Цветанов и използва всички връзки на покойния си баща, за да могат нещата му да вървят добре. Всичко това се случва под опеката на президента Първанов, чиято дясна ръка е сестрата на Добрев Марияна.

Бизнесът на Кирил Добрев тръгва по от рано, но разцъфтява по време на червеното управление, като след неуспеха да спечели пари от възобновяеми енергийни източници в Странджа-Сакар се насочва към по-традиционни технологии за печалба в енергетиката.

Неофициална тайна е собствеността му във ВЕЦ-ове в Гоце Делчевско и Сандански, откъде общо месечно добавя към депутатската си заплата около 100 000 лева. Добрите връзки с кмета на Благоевград Костадин Паскалев дават възможност на сестра му Марияна да придобие мола в Благоевград, откъдето също се реализира многохиляден доход всеки месец.

Кирил не си губи времето и по време на мандата се развихря с доставка на горива за училища, болници и детски градини в общини с червени кметове в подопечната му Софийска област. Подобни поръчки има и за няколко общини в Смолянско, за които най-вероятно е получил рамо от вярната на Първанов Дора Янкова.

Месечните обеми, които Добрев реализира са 1,5 млн. литра, които осигуряват на червения барон поне още 200 000 лв. приход. За всички е ясно, че Добрев получава горивата на изключително изгодни цени директно от „ЛукОйл”, където тежката дума има Валентин Златев. Част от този бизнес Добрев върти със съпруга на кметицата на Ихтиман Маргарита Петкова Митко, който е добре известен с топлите си контакти в борческите среди. Кирил Добрев пък е човекът поканил Петкова да се включи в депутатските листи на БСП в София-област на изборите миналата година. Тя заема пета позиция, а на първа е Кирил Добрев.

По време на мандата на Тройната коалиция Добрев се е докопвал и до доста поръчки за ремонти, които осъществява с помощта на Митко и ангажира известни ромски фамилии от Дългопол, Варненско.

Дори по време на съкрушителната предизборна кампания червеният щаб подозираше, че се източват много средства през сайта Ред.бг, който беше под опеката на Добрев.

Сериозните му финансови възможности му дадоха шанс почти да окупира и приватизира младежката организация на БСП.

Облаци на небосклона на богаташа Добрев са надвиснали миналата седмица, когато служители на БОП са влезли в част от фирмите му за проверка. Съмненията са, че горивата му се смесват по неизряден начин и се представят фалшиви справки за процента на налично биогориво, което е освободено от акциз.

И въпреки всичко Добрев е спокоен, защото мисли, че милионите му го пазят, а старите връзки на баща му и опеката на президента му гарантират чадър, от който няма да прокапе.

Амбицията на олигарха е да избута Корнелия Нинова на политическия връх на „Позитано” 20, за да държи изцяло контрола над столетницата.

Името на Кирил Добрев нашумя скандално преди години, когато бе задържан на българо-сръбската граница със сак, натъпкан с 200 000 марки и 43 000 долара, за които се говореше, че са от контрабанда на цигари.

*Заглавието е променено. Оригиналът: AFERA.BG




Гласувай:
3



1. анонимен - Повтарям коментара си
30.07.2010 14:09
от предишния постинг !
цитирай
2. анонимен - ......
13.01.2011 17:16
само тоя не ни е управлявал,ама и това ще стане,чист е като сълза...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13042307
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930