Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2010 18:00 - Скандал в ОбС-Пловдив за ПЧД с Гергов "Пълдин туринвест"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 878 Коментари: 1 Гласове:
0



Против намаляване от 5 на 3 на членовете на борда на директорите "Пълдин туринвест "АД ще гласува представителят на общината Николай Радев на насроченото за 10 септември общо събрание на акционерите. Това решиха на днешната си сесия пловдивските общински съветници, съобщи Plovdiv24.bg.

Ако със своите 75 % частните съдружници в дружеството наложат своето намерение, то общината ще държи като неин директор в тричленката да остане Степан Ерамян. Той е съиздател на пловдивския вестник "Марица" и близък приятел на мажоритарния собственик в "Пълдин туринвест" Георги Гергов. Впрочем, преди по-малко от месец Гергов прехвърли управленските функции във фирмите си на жена си Величка, а самият той стана председател на Областния съвет на БСП в Пловдив.

Съветникът Любозар Фратев настоява да се гласува против приемането на финансовите отчети. Съветничката от ГЕРБ Сузана Николова пък предложи на ОСА да се гласува против всички предложения на Гергов, за да не стане объркване. 

"Как може да ни се предлагат проекто-решения като липсват отчети за дейността на АД-то за 2006, 2007, 2008 и 2009 г.?! Това е грубо нарушение на търговския закон, интересите на Община Пловдив са тотално погазени", подчерта Фратев, още с решението за създаването на публично-частното партньорство с Георги Гергов през 2006 г. Кмет тогава бе Иван Чомаков, който сега работи за Георги Гергов. Чомаков е трябвало да представи в 30-т дневен срок, в местния парламент бизнес план за работата на дружеството. През 4-те години от съществуването си нито веднъж не е свиквано общо събрание, а общинският представител в него не се е отчитал. На базата на апортираните 16 имота Чомаков е трябвало да внесе и концепция за устойчивото развитие на Стария град , но и това не е сторил.

Фратев предложи на мястото на Радев, чийто 3-годишен мандат бил вече изтекъл, да бъде избрана Даниела Желязкова, която по-ефективно да защитава обществения интерес.

"Определена група хора си правят каквото си искат за сметка на общината и на всичкото отгоре трябва да гласуваме за безобразията им. Ужасена съм, че вместо да търсим отговорност, ние ги освобождаваме от нея", присъедини се към критичния тон Сузана Николова. Как така - настоя тя, от 75 % делът на общината се стопи на 24,98 %, защо дори, когато е държала огромния пакет акции, е имала само двама директори?
Николова призова за разваляне на сделката, каквато практика напоследък Общинския съвет придобивал.
Против епитетите на своята колежка въстана Тодор Кръстев и я призова към спокойствие.
"Не прекалявайте с усърдието с което защитавате новия си областен лидер", не остана длъжна Николова, визирайки израстването на Георги Гергов в партийната йерархия на БСП.

Сесия на която специално да се разгледа разграбването на Пловдив, чрез "Пълдин Туринвест" АД поиска доц. Павлинка Кацарова, председател на групата съветници от ГЕРБ. "Целият град говори, че участието ни в това дружество е пълен крах, трябва внимателно да прегледаме отчетите, да намерим истината", подкрепи я синята Тони Симидчиева.

След гласуването, което мина както управляващите от ВМРО и БСП пожелаха, Даниела Желязкова поясни, че Радев е нелигитимен, и ако особено са държали той да ги представлява, е трябвало поне формално отново да си го изберат.
 


Тагове:   скандал,


Гласувай:
0



1. анонимен - Фратев пак ли се предлага на Желя...
28.10.2010 11:01
Фратев пак ли се предлага на Желязкова, за да се пребоядиса на следващите избори като съветник на сините.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995964
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031