Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 16:55 - Алексей Петров излиза окончателно от ареста
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
1



Алексей Петров – Трактора се сбогува с ареста, след като прокара в него повече от осем месеца. Във вторник Софийският апелативен съд (САС) промени мярката му за неотклонение в домашен арест. Магистратите решиха, че няма престъпна група "Октопод" във вида, в който я представяше МВР и прокуратурата.

Съдиите откриха доказателства за съществуването на престъпна група от трима души – Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера. Тя обаче не е действала от 1997 г, както твърди обвинението, а от 2004 г.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдиите, взели това решение, са Камен Иванов, Надежда Трифонова и Невена Грозева. Не е изключено те бъдат обвинени в саботаж срещу държавата от вътрешния министър Цветанов, чиято реакция се очаква с голям интерес.

Тримата магистрати изтъкнаха, че освобождават Петров от ареста не заради здравословното му състояние, което е доказано разклатено, а заради факта, че човек може да стои без присъда в ареста до една година, от която са изтекли осем месеца.

Съдът е на мнение, че домашният арест ще попречи на Петров да извърши ново престъпление и ще гарантира явяването му пред правораздавателните органи.
Алексей Петров бе показно арестуван през февруари и му бяха повдигнати множество обвинения. Освен него в ареста попаднаха още седем души, а цялата група бе обявена от МВР за "Октопод". В хода на разследването обаче си пролича, че не могат да се съберат доказателства, които да подкрепят всички обвинения и част от тях отпаднаха. Така от големия "Октопод" остана един по-семпъл негов вариант, в който има само трима души.

Престъпната дейност на "Октоподчето" е свързана с таксиметровия бизнес на компания "Такси-С-Експрес". Освен това то се е занимавало и със събиране на дългове чрез фирма "Ин-80", в която основен собственик е Марчело Джотолов.

Преди да чуе, че излиза от ареста, Петров каза пред магистратите, че не е рекетьор от 1990-те години, което доказано се знаело, включително и от министър-председателя Бойко Борисов. Тези му думи бяха по повод обвиненията, че преди 12 години е рекетирал плевенските бизнесмени Георги Петракиев и Валентин Шотев.

"Той (Борисов, бел. ред.) го знае поради много причини и те са обществено известни", обясни още Петров, без да уточнява какво точно има предвид.

Соченият за глава на престъпната група "Октопод" бивш офицер от спецслужбите заяви, че е бил един от малкото, които са се осмелили да се опълчат на силовите групировки от края на миналия век.

"Изфабрикуваният "Октопод" трябваше да обслужи определени интереси и да бъде отклонено вниманието от истинския", каза още пред Софийския апелативен съд Петров.

Преди седмица Софийският градски съд също реши, че няма "Октопод", но остави Петров в ареста заради повдигнатите срещу него обвинения за рекет, в което го уличиха Валентин Шотев и Георги Цветанов. Твърденията на Петров са, че двамата са свидетелствали срещу него, тъй като той самият е подал жалба за измама срещу Георги Цветанов и е завел дело срещу Шотев.

Поради тези причина Трактора обясни, че срещу него се използват методи от друга епоха, които да оправдаят ареста му.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032443
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930