Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 15:31 - Бивш военен аташе стана зам.-шеф на военното разузнаване
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1953 Коментари: 0 Гласове:
2



Министърът на отбраната Аню Ангелов назначи днес новия зам.-директор на служба "Военна информация" (военното разузнаване) по оперативната работа - Веселин Иванов. Това обяви на пресконференция днес министърът.

Иванов е полковник от резерва, бил е военен аташе в Атина, преди това - командир на разузнавателен взвод, оперативен дежурен в разузнавателно управление, зам.-началник на оперативен отдел, началник на оперативно направление и отдел в служба "Военна информация". Може да се счита за човек - външен и вътрешен за службата, коментира Аню Ангелов.

Веселин Иванов ще заеме мястото на досегашния зам.-началник на военното разузнаване Стефан Стефанов, който е освободен по негово искане, каза още министърът. По думите му той им е дал срок един месец, за да се извърши предаването на информацията за оперативната дейност на службата, за да няма луфтове в работата на военното разузнаване.

Попитан дали е възможно Веселин Иванов да поеме временно ръководството на службата, докато правителството и президентът Георги Първанов постигнат съгласие за новия началник на военното разузнаване, министърът каза, че след този един месец ще вземе решение за възлагането на изпълнението на част от  задълженията на всеки от сега действащите заместник-директори, в т.ч. и на Веселин Иванов.

Службата реално е без началник от 1 септември, когато беше пенсиониран ген. Пламен Студенков, а президентът така и не издаде указ за назначаване на предложения от кабинета комодор Валентин Гагашев. Преди това Първанов блокира и друга номинация на министъра - тази на Динчо Карамунчев. В момента изпълняващ длъжността началник на службата е ген. Детелин Мажгуров.

Що се касае до това кога евентуално службата ще има директор, като говоря един месец, моите очаквания постепенно се изпаряват по отношение на конкретен отговор на решението на Министерския съвет, вероятно ще вземем колективно решение в правителството как ще постъпим по-нататък, коментира още Ангелов.

Попитан кога ще се изпари напълно очакването му за решение на казуса с ръководителя на военното разузнаване, министърът отговори: "Аз не съм тенджера под налягане и давам възможност да къкри продължително време." Надявам се, че ще имаме няколко срещи с президента, ще имам и възможността да бъда заедно с него на срещата на високо равнище на НАТО в Лисабон през ноември и да обсъдим още веднъж въпроса, добави Ангелов.

Той посочи, че няма да бъде инициатор на срещи с президента, тъй като той, без да каже дали отхвърля или не предложението на правителството, не се съобразява с решение на Министерския съвет, следователно би трябвало държавният глава да го извика и покани на разговор по този въпрос.

Аз съм търпелив човек и ще направим така, че в най-скоро време, надявам се до края на ноември, този въпрос да бъде решен по един или по друг начин, каза още министърът, който през септември очакваше решение на казуса до началото на октомври.

Още по темата - ТУК



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034468
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930