Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 11:28 - 8-ми декември
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1105 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2010 11:29


Люта битка се развихря между хотелиерите в цялата страна за привличане на повече клиенти за празника 8 декември. Издирването на най-примамливата дестинация и резервациите започват още от началото на академичната година и в средата на ноември добрите предложения вече са изчерпани, пише "Труд".

Известните курорти се надпреварват не само за цените, но и за съдържанието на пакета от услуги, който да предложат на младите. Най-търсените оферти са за две нощувки с включена празнична вечеря и диджей, а цените варират между 90 и 140 лева. Вечерята обикновено се състои от салата, основно ястие и десерт. Напитките в менюто са ограничени до 100 грама твърд алкохол по избор, безалкохолно и евентуално чаша вино.

Около 5% отстъпки правят големите туристически агенции. Те обаче са само при ранно записване до края на октомври или за компании над 30 души.

Празненството за една вечер в Дряново, Боровец, Семково и Арбанасивърви между 60 и 80 лева с пълния пакет от услуги.

Студентите все по-често се насочват и към луксозните хотели със спа центрове, като най-предпочитаните дестинации са Боровец, Банско, Пампорово и Велинград. Там обаче трябва да се изръсят повече. Шумните места, където купонът може да продължи до сутринта в пиене и танци по масите, са най-търсени за сметка на тихите кътчета с по-народни цени.

Наемът на цяла вила с 20 легла за две вечери в Априлци например е около 200 лева. Горе-долу същата сума излиза празникът обаче на човек в луксозните хотели в Боровец и Пампорово. Голямата разлика идва от възможността за безплатно ползване на басейн, джакузи и още куп глезотийки.

В семейните хотели и в хижите из цялата страна може да се намери нощувка и за 15 лева без вечеря. По Южното Черноморие леглото заедно с празнично меню върви между 60 и 90 лева.

“Голямо разузнаване падна, преди да обявим пакетите”, признават с усмивка някои служители в Банско. Дори хотелите пет звезди се включили в надпреварата за клиенти, защото кризата е ударила и тях. В предишни години те не правели подобни оферти, за да не им съсипят тузарската обстановка. Сега цените са ударили дъното.

Петзвездните хотели в Банско обявиха преференциална нощувка от 82 лева на човек при стандартна цена на стая от 200 лева. Четиризвездните пък свалиха нощувките до 45 лева на човек. Тънкият момент тук е, че в офертите не е предвидено нито меню, нито транспорт.

Една нощувка в Банско с промоционален пакет от всички услуги в хотела е около 90 лева на човек.

Онези, които ще изберат по-топлата дестинация Сандански-Мелник, ще трябва да си приготвят поне 300 лева за три дни. Нощувките там варират от 40 до 80 лева, но с храната и дискотеките стотарката на ден не им мърда.

Пакетна цена 60 лева в Смолянско

С атрактивни оферти ухажват студентите за празника хотели и къщи за гости в Смолянско. Цените за две нощувки с празнична вечеря варират от 60 до 130 лв. според звездите и включените екстри. Пакети с три нощувки излизат най-изгодно.

В Пампоровонай-евтини са двузвездните хотели - три нощувки със закуски и празнична вечеря с оркестър излизат 84 лв. на човек в такъв хотел. Две нощувки с празнична вечеря и закуска са 66 лв.

В курорта четиризвезден хотел е обявил пакетни цени за нощувка и празнична вечеря от 90 лв., а пакет за две нощувки с празнична вечеря е 130 лв.

В тризвезден хотел в родопския курорт пакетната цена от една нощувка с празничен куверт е 75 лв. на човек. Две нощувки с куверт са 105 лв. Съседен тризвезден хотел предлага пакети от две нощувки с вечеря срещу 114 лв., а три нощувки с вечеря струват 140 лв.

Най-скъп е петзвезден хотел в курорта, който предлага дву- и тридневни пакети с включени празнично шоу с вечеря и диджей, безплатни екстри като басейн, сауна, парна баня, фитнес и интернет. За два дни пакетът в него е 142 лв.. на човек, а за три нощувки е оферирана цена от 180 лв.

В четиризвезден хотел в Девинпакетната цена за студентския празник за две нощувки с празнична вечеря е 100 лв. на човек. В къщите за гости в града има оферти за празника за две нощувки срещу 65 лв. Това е изгодно на пръв поглед, но трябва допълнително да се осигури заведение за купона.

В центъра на Смолянтризвезден хотел оферира за 8 декември105 лева за 2 нощувки с вечеря и закуска. В четиризвезден хотел в Чепеларедве нощувки със закуска и празнична вечеря с дисководещ, ползване на басейн, сауна и фитнес, е 95 лева на човек. В конкурентен хотел в същия град една нощувка със закуска, празничен куверт за вечеря с диджей, ползване на басейн и фитнес е 75 лева на човек.

Велинград с отстъпки между 20 и 30 на сто

В борбата за привличане на студенти на 8 декември хотелите във Велинград направиха отстъпки между 20% и 30%. Едно от най-евтините предложения е на двузвезден комплекс в центъра на града, който за 95 лева на човек в двойна стая осигурява 2 нощувки със закуска, а за празничната вечеря се плащат още 30 лв. Тризвезден хотел обаче го конкурира, като осигурява на студентите същите условия без закуска за 78 лева.

Офертата на един от 4-звездните хотели е пакетна цена от 210 лева за 2 нощувки плюс още една безплатна в единична стая. В двойна стая студентите могат да отседнат срещу 320 лeва.

Друг хотел с 4 звезди предлага двойна стая по 118 лева на човек и апартамент по 145 лева. Нощувките са две със закуски и празнична вечеря.

Петзвезден хотел осигурява на студентите престой само за вечерта на 8 декември със закуска и вечеря срещу 145 лв. в единична стая и 125 лв. в двойна. Голям 5-звезден комплекс обаче прави по-добро предложение - 139 лв. за 2 дни със закуски и вечери.

Всички хотели осигуряват на студентите достъп до минералните си басейни, сауни, парни бани, джакузи. За останалите лукс процедури се предвиждат отстъпки между 5% и 15%. В стаите си купонджиите могат да поискат допълнително легло, за което ще платят между 50 и 105 лева.

Спа глезотии за празник в Хисаря

От 50 до 300 лева за ВИП апартаменти и румсървиз в стаите струват нощувките в хисарските хотели. “Смъкнахме малко цените и има интерес. Надяваме се свободните места тази година да бъдат по-малко”, разказват хотелиери от Хисаря.

Техните обекти предлагат наслада от различни глезотии като сауна, джакузи с минерална вода и терапия с мед и шоколад.

В Карловско също предлагат атрактивни оферти - както в хижите в Стара планина, така и в града. Цените са от 50 до 100 лева за две нощувки.

Традиционно в Пловдив 8 декември се посреща в ресторантите на хотелите или в типичните кръчми за града. Сауна, джакузи, парна баня и празнична вечеря с дисководещ предлагат хотелите в местността Хижа “Здравец” в Родопите, много близо до Пловдив. Цената с екстрите за две нощувки е 90 лева на човек.

За да привлекат клиенти, собственици на хотели предлагат музикална програма, фокуси, томболи и викторини с награди. В нощните клубове гости за 8 декември ще бъдат известни чалга звезди.

Девойки се гиздят с “Кавали” за 50 лева

Студентките във Варна масово пазаруват рокли с марка “Кавали” по 50 лв. бройката от няколко магазинчета на Колхозния пазар.Готвят се за празничната нощ, но при тази цена, е доста съмнително за какви “Кавали” става дума - на Роберто или 100% балкански.

“Къде ще намеря толкова модерна рокля за тия пари. Вземам я веднага. Ако отида в мола, ще ми предложат същата, ама поне 4-5 пъти по-скъпа”, изстрелва, без да се замисля, младо момиче и брои петдесетачка за рокля в тюркоазено със златна презрамка през врата. Колежките й напират за одежди в пепел от рози, класическото черно и сиво. Хит са и роклите на дизайнерката Анаит Николян, която дава индивидуална консултация на всяка дама, цените са земни, а палитрата от модели - невероятно богата.

В навечерието на 8 декември хотелите на Златни пясъци и Св. Константин предлагат изгодни оферти. Цените са доста по-ниски от миналогодишните. Лани младите заделяха между 100-120 лв., за да купонясват в добър хотел, а сега тарифите са наполовина. В тризвезден хотел в курорта Св. Константин изкушават с оферта за 69 лв. на човек. Цената включва нощувка, вечеря, късна закуска до 11,30 ч, ползване на басейн и диджей парти. В менюто има салата, предястие от панирани тиквички и патладжан, пилешко каренце с гъби соте, шоколадова торта, 100 мл ракия или водка, 1/4 бутилка вино, безалкохолно и вода. Ако решат да останат само за вечеря, без да нощуват, кувертът е само 45 лв.

В четиризвезден хотел на Златни пясъци изкушават със страхотно предложение от 65 лв. за стая с изглед към морето, вечеря и ползване на всички екстри - басейн, тенис на маса, дартс, сауна, парна баня, фитнес, солариум. Подсигурено е диджей парти за бурната купонджийска нощ, както и закуска на следващия ден. Майстор готвачът ще поглези студентите с меню като за ВИП персони - салата “Цезар”, филе с билкова коричка и червен чедър, плато френски сирена и мезета и малинов пудинг. В него влизат още 1/2 бутилка вино, ракия и безалкохолно, както и пресен домашен хляб.

За онези, които са решили да я карат по-тънко, има оферти в прилични селски хижи, където нощувката излиза 15 лв. на човек, а за да ползват кухнята, студентите броят още 5 лв.

Грешка е да смесвате напитките

Студенти, внимавайте с алкохола и не преяждайте, съветват лекари. Алкохолът разширява кръвоносните съдове при първоначалното поемане и затова в първия момент хората се чувстват еуфорично под негово въздействие. След това обаче той действа обратно - съдовете се свиват, което повишава кръвното налягане. Най-често проблеми възникват при прекаляване с количеството, както и от смесването на различни видове питиета.

Затова младите трябва да консумират с мярка. На празници обаче границите често се размиват и неусетно се прескачат. Ако все пак ви се размине с обикновено главоболие на сутринта, добре е да сте подготвени предварително за неговото бързо преодоляване - било с хапче, било по народна “рецепта”.



Голф, яхти и купон

Финансовият колапс не може да събори рекордния интерес към несменяемите лидери от няколко години насам - Боровец и Банско. Там по традиция се изнасят варненските студенти, които цяла година са били на една крачка от морето. Другият лъскав зимен курорт - Пампорово, се харчи повече сред тези, които следват в Пловдив и Стара Загора, тъй като не бият много път дотам.

Със специални оферти за празника ухажват гостите си за 8 декември в Банско и Пампорово. След цели два месеца лекции, упражнения, курсови работи, теми и реферати, момчетата и момичетата хич не жалят скътаните парици от родители, баби и дядовци. "Това ни е първата спирка за почивка. После се задават изпитите. Имаш само три два-три дни живот.

Затова не се замислям колко ще се изръся", изрецитират на един дъх третокурсници от варненски вуз. Младите хора трескаво проучват условията за купон в планинските курорти, защото: "Докато се усетиш, току-виж някой ти измъкнал под носа най-изгодната оферта."

Между 100 и 150 лв. излиза двудневен купон в Пампорово и Банско, сочат офертите на тамошните хотели. Местата се разграбват светкавично. След алкохолните фиести купонджиите се освежават с фитнес, джакузи, басейн и... голф. В тези пари са включени безплатни посещения на голфкомплекси и кънтри клубове. Но за да стигнат до тях от хотела и да размахат стикове или да извисят глас, студентите трябва допълнително да се бръкнат за транспорт.

На мода от няколко зими насам е наемането на цяла къща от една компания. "Миналата година платихме смешни пари за по две нощувки в страшно кокетна къща с всички удобства. Бяхме 14 човека. Предпочетеш ли този вариант, си на кяр. Навръх 8 декември ни сервираха супербогата празнична вечеря. На сутринта управителката на къщата ни поднесе пържени филийки, бухти и палачинки. Не успяхме да изпием виното, а всички готини дискотеки бяха на сантиметри от нас", трепят се да се хвалят вече изпробвали атрактивната оферта студенти. Собствениците на къщи в Балкана имали два подхода - или впрягали жени и баби от семейството да гъделичкат младите с домашни гозби за вечерта, или ги оставяли сами да "дерибействат" в кухнята. Цялото пиршество излизало по около 80 лв. на човек. за две нощувки. Това обаче е само при условие, че къщата се наеме от 10 - 15 души.

Почти толкова - 108 лв. за две нощувки със закуска, излиза купонът в Чепеларе. В цената влиза и вкусна вечеря - гозби плюс 100 грама ракия и чаша вино. Със същите пари ще олекнете и ако си резервирате терен във Велико Търново. В Еленския Балкан цените са малко по-ниски. Там две нощувки плюс яденето вървят по 90 лв. В комплекси за селски туризъм пък предлагат на студентите чеверме за празника. На Златните и Св. Константин също могат да се намерят оферти между 70 и 100 лв. В тях влизат фитнесът и басейнът, от които никой не бяга след тежка алкохолна фиеста. В Каварна и Балчик изкушават с романтична вечеря на яхта при хубаво време. В райското кътче на богаташите - Арбанаси, още има места. Две нощувки със закуска и вечеря са заковани на 120 лв. Една нощ отгоре качва цената на 140, а трета - на 150-160 лв. Задължително е осигурен ди джей, а менютата са да си оближеш пръстите. До крехките пилешки пържоли и свински филета със сложни гарнитури и пърленки, правени на пещ, се кипрят ориенталски десерти - кадаифи и сочни баклави. Далеч по-солено излиза
тур в съседна Турция.

Ако решат да отскочат до Кушадасъ, младоците трябва поне няколко месеца да са заделяли по някой и друг стотак. Около 350 лв. са предложенията за празник там. Цената включва три нощувки, вечеря, медицинска застраховка, дискотечен тур из курорта. Но пък екстрите са фантастични - турска баня и комбинирана СПА-терапия. И поне знаете за какво сте си дали парите.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996700
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031