Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2010 09:58 - Владимир Владимирович Путин
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1393 Коментари: 2 Гласове:
1



Руският премиер имал към 40 млрд. долара акции във фирми, регистрирани в Цуг и Лихтенщайн
* Владимир Владимирович Путин е роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград. Той е късно дете в семейството - двамата му братя са умрели през войната. Живеейки в комуналната квартира в Ленинград, малкият Володя си мечтае, като порасне, да работи в разузнаването. Мечтата му се сбъдва – след като завършва право, научава перфектно немски и получава майсторска степен по самбо (а по-късно и по джудо), вземат го в КГБ. Пет години е агент в ГДР. След това оглавява наследника на КГБ - ФСБ – федералната служба за сигурност на Русия .

* Още преди да стане президент, Путин си съдаде имиджа на мъжкар. Поддържа го и през двата мандата на държавен глава и сега като министър-председател. Често се появява на снимки да язди кон сред дивата природа, облечен с камуфлажни дрехи, с тъмни очила. Държи юздите в една ръка и пришпорва коня, а в другата е хванал пушка. Или пък гол до кръста гази в ледените води на някоя северна река, окачил риба на хълбока си. На нито една от снимките обаче не е показано руският министър-председател да е отстрелял някакво животно. Явно си изгражда образа на природозащитник.

* Последната му проява беше на 7 ноември, когато се превъплъти в ролята на пилот от "Формула" 1 и кара с 240 км/ч болид ”Рено”. 58-годишният руски премиер се пошегува при настаняването си в пилотската кабина, че е имало "повече място" в първата му кола - съветски "Запорожец".

* Премиерът се е снимал пред журналисти да управлява всевъзможна техника - комбайн, влак, изтребител Су-27, самолет-амфибия Бе-200. Той стана и първият премиер-министър, потопил се на дъното на езерото Байкал с батискафа "Мир". "Мир-1" бе в най-дълбоката точка от южната част на Байкал - 1395 м под повърхността. При поредно изпълнение Путин стреля с арбалет със специални стрели по кит от надуваема лодка край бреговете на Камчатка, за да вземе проба от кожата на морския бозайник .

* Миналия месец Владимир Путин и съпругата му Людмила за пореден път отрекоха да са се развели. На официалния сайт на премиера се появи видео, в което двамата отговаряха на въпросите на преброителите на населението, които посетиха дома на семейството в околностите на Москва. Съпругата му Людмила Александровна Путина е бивша стюардеса, учителка по немски език. Женени са от 1983 г. Имат две дъщери - Мария (1985 г.) и Катерина (1986 г.)

* Слуховете за развода се носят от години. Твърдеше се дори, че премиерът ще се ожени за олимпийската шампионка по гимнастика Алина Кабаева. Вестник “Московский кореспондент”, който написа това, бе закрит. По-малко от месец преди да отстъпи президентския пост, Путин направи изявление, с което отрече слуховете и предупреди журналистите да държат "сополивите си носове" далеч от личния му живот.

* Съгласно декларациите за доходите и имуществото си премиерът има две коли “Волга ГАЗ-21”, джип "Нива" и автоприцеп "Скиф". В Санкт Петербург семейството му има малко жилище, близо до Москва притежава парченце земя, а в няколко сметки Путинови са заделили бели пари за черни дни в размер от 200 000 долара. Годишната заплата на руския президент е 100 000 долара.

* Съвсем други числа представя политологът Станислав Белковски. Лидерът на руски мозъчен тръст оцени богатството на президента на около 40 млрд. долара. Според Белковски Путин притежава 4,5 процента от руския газов монополист “Газпром”, които се равняват на 13 млрд. долара. Освен това бил собственик и на 37 процента от третата по големина компания за добив на петрол в Русия “Сургутнефтегаз”, като равностойността им е 20 млрд. долара.

* Притежавал и половината от фирмата за търговия с петрол “Гунвор”, която струва около 20 милиарда долара. Официален собственик на “Гунвор” е Генадий Тимченко, стар приятел и бивш колега на Путин. През 80-те години двамата са работили в отдела за чуждестранен шпионаж в КГБ.
Според Белковски като собственик на акции Путин не се появява поименно в никой регистър. Мрежата от собственици на акции на офшорните фирми и фондове е доста заплетена, но накрая се разплита в швейцарския кантон Цуг и в Лихтенщайн.



Гласувай:
1



1. анонимен - Да го ожалиш ....
13.11.2010 19:53
Как ли ще живее на една премиеро-президентска пенсия ....
цитирай
2. reporter - Направо си е за съжаление, нали?! ...
13.11.2010 20:14
Направо си е за съжаление, нали?! :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028834
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930