Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2010 12:49 - Цветанов затваря страницата с досиетата
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
2



Скандалът, свързан с досиетата на Божидар Димитров и Павлин Димитров, е чест от тактиката на опозицията да не позволи да се говори за реална политика. Важното е, че с действията си ГЕРБ върви в посока на затваряне на тази страница. Това стана ясно от интервю пред БНТ на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според него дебатът за досиетата е трябвало да се състои още в началото на прехода, но това не е направено. "Не може 20 години по-късно ние да продължаваме да говорим за лица, които трябваше да са или в пенсия, или на някакви други длъжности, но не и да представляват страната ни във външнополитически план", възмути се вицепремиерът.

На въпрос защо се е стигнало до искането на оставките на министъра без портфейл Божидар Димитров и зам.-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров, Цветанов отговори, че това е направено, за да не се влиза в спирала от въпроси и отговори, дебат, който ще продължи месеци. "Божидар Димитров има добри качества. Павлин Димитров е голям професионалист, който върши работата колкото 2-3 заместник-министри преди", обобщи Цветанов.

Министърът на вътрешните работи каза, че има уверението на Павлин Димитров, че днес ще подаде оставката си. Цветанов съобщи, че за момента няма яснота кой ще заеме поста на Димитров, той като не е мислил за подобна смяна. Според министъра изборът на нов заместник-министър в МВР ще отнеме няколко седмици.

Запитан дали работещите около 1500 служители с досиета в МВР са проблем, министърът уточни те не са в тежест, защото не определят политиката на Министерството на вътрешните работи. Цветан Цветанов беше категоричен, че през март България ще има техническата готовност да влезе в Шенгенското пространство.

Сега се подслушва по-ефективно
В момента броят на подслушванията не е по-голям от преди, но специалните разузнавателни средства се използват по-ефективно, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според него 34% от всички случаи на използване на СРС се предават на съда.

Цветанов посочи, че подслушването е един от най-успешните начини за противодействие на корупцията и организираната престъпност. Той уточни, че при използването на СРС в митниците не е открито нищо притеснително в работата на Ваньо Танов.

Цветанов: Нямам лични амбиции да съм президент
Нямам лична амбиция да бъда президент, ако имах, можех да я реализирам още през 2006 година, съобщи пред БНТ министърът на вътрешните работи Цветанов Цветанов. Той разясни, че в този период, когато се е спекулирало дали Бойко Борисов ще напусне кметския пост, за да стане президент, е имал разговор с лидера на ГЕРБ. "Ти ще се пуснеш за президент", казал тогава Борисов на Цветанов. Било преценено обаче, че това не е добър ход към тогавашния момент. "Няма политическо решение кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент", категоричен беше Цветанов. 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034713
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930