Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 16:31 - Николай Младенов: Скандалът със СРС-тата може да навреди на България за Шенген
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
1



Скандалът със СРС-тата може да се отрази "доста негативно на нашата кандидатура за Шенген". Това обяви пред "Нова телевизия" министърът на външните работи Николай Младенов по повод разпространените подслушани разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, министъра на финансите Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов.

Според Младенов хората, предизвикали скандала, едва ли си дават сметка "реално какво предизвикват срещу собствената си държава". "Защото желанието на България, усилието на България да стане част от шенгенското пространство означава страната ни не само просто да изпълни поредния критерий на Брюксел и да поеме поредния ангажимент към Европейския съюз, а означава това ние да убедим нашите партньори, че без значение кое правителство е на власт, без значение коя партия управлява в тази страна има стабилни институции, които могат да гарантират външната граница на Европа, могат да гарантират справедливостта в нашето общество, да бъдат част от европейската система за справедливост", заяви още външният министър.

Според него случилото се е и "опит да се покаже, че има някакъв скандал между институциите или някакво противоречие в правителството, каквото реално няма". Според външния министър "има различни институции, които работят всяка по своите приоритети". Според него "и тази част от системата, която е в рамките на Министерството на финансите, и тази част от системата, която е в рамките на Министерството на вътрешните работи, работят именно за това, за да се предотвратява нелегалният внос, нелегалният износ от България, който заплашва в крайна сметка стабилността на нашата държава. "Иначе нито Шенген ще видим, нито ще свалим механизма за наблюдение на съдебната ни система, нито хората ще могат да живеят по-добре", обяви още Николай Младенов.

И президентът Георги Първанов обяви днес, че тенденцията на "такива инциденти" не ни приближава до членство в Шенген, а ни отдалечава.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13042541
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930