Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2011 09:20 - Бойко Борисов пред Мартин Карбовски по Нова телевизия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2334 Коментари: 3 Гласове:
1



Бойко Борисов, министър-председател на Република България – в предаването „Директно Карбовски” на Нова телевизия

Премиерът коментира лоялните граждани, за Бразилия, за Шенген, за свободата на словото по време на предизборно подслушване




Водещ:
За много години, господин премиер.
Бойко Борисов: За много години.

Водещ:
И по принцип за много години.
Бойко Борисов: Да, да.

Водещ:
С пожелание за много години премиер.
Бойко Борисов: Важно е да сме живи и здрави.

Водещ:
Живи и здрави, не е важно да си премиер. С две думи, знам че не ти се говори за някои неща, но ще ти се наложи. Прости, извинявай. Частно МВР има ли? Някой хваща някакви записи и ги дава някъде.
Бойко Борисов: Щом има кой да го възприема и да го отразява, значи има пазар. Оттук нататък частниците, в кавички, ще се развихрят в пълна сила. И във времето на тази съвременна технология и техника... Тук може да попитате вашите звукоинженери, оператори, тези които се занимават с монтажа на вашите материали, какви чудеса могат да направят и след това да кажат – един човек дойде, с един шлифер, с едно каскетче, остави ги тук...

Водещ:
Една флашка.
Бойко Борисов: ... една флашка. Пък сега се обяснявайте, пък след това доказвайте дали е така, дали не е така.

Водещ:
Не ли си поне малко притеснен заради това, че някой е извадил тези неща или от държавата, примерно от ДАНС, или някой си е организирал сам подслушването? Това би трябвало да те притеснява много.
Бойко Борисов: В случая какво би трябвало да се получи... Когато при мен дойде Алексей Петров и ми донесе такъв секретен документ, аз го заведох, дадох го на прокурора и обясних своя източник - донесе ми го човек еди кой си. Какво казват от другата страна? Един дойде, разбира се, не го познаваме, не го знаем, остави го това. Може да е вярно, може да не е вярно. Как би трябвало да реагира обществото на подобна информация? Проверка на прокуратурата и службите, които да кажат – да, този запис е автентичен, той е истински запис, не е манипулиран по никакъв начин. А вие сега, другите, кажете за съдържанието какво е. Сиреч, ден-два-три, колкото трае тази проверка, се изчаква да мине и да се знае под този диск, флашка или хартиен носител дали има намеса. Защото вие видяхте, и между другото, във вашата телевизия Съраиванов го направи – прочете и пусна звука на изречението, което много силно беше коментирано, че Дянков е казал, че Цецо е глупав. А изречението е такова: Бойко е умен, интерпретацията му беше – за разлика от Цецо. В изречението Съраиванов го пусна и го прочете и на звук, и на запис: „Бойко е умен. За разлика от Цецо той разбира нещата.”

Водещ:
Значи има точка?
Бойко Борисов: Има точка.

Водещ:
Той слага точка?
Бойко Борисов: Във вашето студио го чух, в Нова телевизия.Тъй като след това ме включиха мен в предаването, затова го гледах. В случая какво казва? Обществото, медиите, всички ние се втурнахме да доказваме нещо и да коментираме нещо, което все още не е сигурно дали е такова, или не.

Водещ:
Има обаче нещо много любопитно – винаги те заобикалят теб като фигура, никой не те напада лично. Страхуват ли се?
Бойко Борисов: Рано е още.

Водещ:
Рано е, що?
Бойко Борисов: Рано е, щото още сме силни. Тяхната цел е първо да ми потопят основните играчи, да ги обезсилят и тогава ще ме нападнат мен.

Водещ:
Кои са основните играчи, двамата вицепремиери?
Бойко Борисов: Вицепремиерите, министрите, значи рейтинговите играчи.

Водещ:
Танов основен играч ли е?
Бойко Борисов: Не, Танов е инструмент в случая.

Водещ:
Може ли да изгори инструмента?
Бойко Борисов: Не, той ако е трябвало да изгори, той е можел да изгори винаги. Дори аз Танов, сега когато махнах Божидар Димитров, когато махнах Павлин Димитров, него го запазих като шеф на агенцията, въпреки че и той има досие. Сега...

Водещ:
Може ли...
Бойко Борисов: Това е важно. Понеже сутринта разбрах, че пак негов бивш служител се е опитал заедно с Румен Петков в бТВ, пак неслучайно, да хвърлят пак бомба срещу нас, някаква, в кавички, че той видиш ли като заместник-шеф на митниците, ми е пратил едно писмо, с което ме уведомява за много нередности и моята секретарка... А всички знаят, че моите две секретарки са първо толкова години и са толкова възпитани, че те нямат такъв език да го направят.

Водещ:
Какво са казали?
Бойко Борисов: Се обадили да му кажат, че щели да го нарежат в машината това писмо. /.../ парадокса, а той държи същото писмо с моя подпис. Сиреч, какво звучи за публиката? Това е една грандиозна манипулация.

Водещ:
Може ли тази манипулация да е на Танов?
Бойко Борисов: Не, не може да е на Танов по простата причина, че..

Водещ:
Той знае, че го подслушват и казва – зная, че ме слушате, ама, сега ще кажа някои лоши неща. Просто това е доста особено.
Бойко Борисов: Всеки бивш полицай, много често използва подобен израз. И вие, между другото, хората като си говорите по телефона казвате – абе, това не е за телефон, нали?

Водещ:
Да, и това стана напоследък, между другото, защото...
Бойко Борисов: Това го има от 20 години.

Водещ:
Напоследък е повече.
Бойко Борисов: Защо да е повече?

Водещ:
Дори си мисля, че има ли /.../ някой да подслушва Бойко Борисов?
Бойко Борисов: Защо да не ме подслушват?

Водещ:
Кой е този, който подслушва премиерът?
Бойко Борисов: Службите.

Водещ:
Службите?
Бойко Борисов: Разбира се.

Водещ:
Могат ли да работят без шапка, самички?
Бойко Борисов: Не, тук няма шапка. Тези агенции, тези служби... Затова и ние прокуратурата я оставихме да бъде в независимата съдебна власт, за да има независими институции, за да няма свещени крави, да работят по всички.

Водещ:
В този смисъл може да подозираме и казвате, че може да ви слушат и вас?
Бойко Борисов: Разбира се, защо не?

Водещ:
Говорите си с някакви хора и те ви чуват всичко, записват. Кой им е наредил?
Бойко Борисов: Аз трябва да говоря и да правя неща, от които да не се срамувам.

Водещ:
Да няма какво да криеш.
Бойко Борисов: Разбира се.Защо се пазим от тези разговори? Тези разговори, в случая какъв е проблемът? Че в ежедневните разговори много пъти се използва жаргон или пикантни приказки. Ако ние ви вземем разговорите, да ви запишем теб и твоя екип, или когато те няма какво си говорят за теб. Но чакай само да си довърша за Странджев това, което е казал сутринта и се опитват отново да ни върнат в тази тема. Значи, той държи писмо с моя подпис, който според него трябва да бъде нарязан, така излиза, веднъж, втори път, той като заместник-шеф на митницата, да ми изпрати писмо на мен, не да го даде на своя началник Танов, да го изпрати на вицепремиера или на министъра, ресорния си, има йерархия на движение на тези документи. Но приемаме, че е дошъл този документ, аз съм му го разписал, върнал съм му го, макар че по смисъла и по закона, като ми прати писмо, аз не съм длъжен да му го връщам. Писмото идва при мен и аз си го правя каквото искам.

Водещ:
Искаше да каже, че премиера е знаел за някои неща в митниците. Знаел ли е премиерът?
Бойко Борисов: Да, да. И на базата на всичко това, което пише в това писмо, дословно, Танов е бил при мен, Дянков е бил при мен, направил съм три съвещания, на базата на тези изречения, които ги има, на което са участвали Цветанов, Флоров, Йовчев, Бенов, гранична, Дянков, Танов

Водещ:
Там дефинирахте ли фирмите, за които става дума в записите?
Бойко Борисов: Да, разбира се. Неслучайно от май месец насам, когато мерките /.../ „Пещерска”, /.../, „Раковски”, рафинерията, в десетки пъти се вдигнаха приходите, над 30 пъти. Само вчерашния ден контрабандата, която сме задържали, само вчера, е колкото цялата задържана от предишното правителство за 2008 година. Слушаш ли като цифри за какво става въпрос.

Водещ:
Защо го уволнихте тогава този заместник-шеф?
Бойко Борисов: Защото аз и всички останали нямахме доверие в него.

Водещ:
Той ви сезира, вие си вършите работата и нямате доверие?
Бойко Борисов: Първо, той и това писмо го е писал, защото във времето, когато знаеше, че ние сме загубили доверие в него, тогава го е написал. За да може сега с това писмо да излезе в телевизията и да каже, видите ли аз какво съм информирал. Да, но Танов не е назначил нито един човек /.../, на която и да е партия, щото не е смао управляващата партия иска да си назначи, поети ангажименти и хора, или които структурите му предлагат, нито един. И аз съм стоял...

Водещ:
Не е слагал гербери в митниците?
Бойко Борисов: Нито един. Аз съм стоял зад него във всяко едно назначение. И факт е, че той е още там, на този пост.

Водещ:
Ще го оставиш ли там?
Бойко Борисов: Факт е, че днес е там.

Водещ:
А утре?
Бойко Борисов: И утре ще е там.

Водещ:
Цветанов, Танов и Дянков на една снимка – тримата от записа. Приятели ли са?
Бойко Борисов: Колеги.

Водещ:
Как успяваш да ги ръководиш, те може би наистина имат доста сериозни проблеми помежду си?
Бойко Борисов: Колкото повече конкуренция има между тези две служби ...

Водещ:
Ами каква конкуренция? Възможно ли е Цветанов да помага на някакви фирми в митниците, а пък Танов наистина да ...
Бойко Борисов: Не. Ами ето, факт е, че не може. По този начин няма как да стане, нали? Нито Цветанов може да помогне на някоя фирма, нито Дянков или Танов могат да помогнат на някоя фирма. А всъщност това е важно за гражданите на България, че по този начин им гарантираме, че няма чадър над всеки.

Водещ:
Не, важно е да се разбере, дали правите като другите партии досега – слагате хора в митниците и прибирате куфарчетата.
Бойко Борисов: Факт е, че не. Заклевам се, знаеш, че съм набожен, в децата си, че един лев не съм дал да влезе от контрабанда нито при мен, нито, че знам, че е влязъл при него. И сутринта ги извиках Дянков и Танов и ги питах – вие се закълнете, има ли при вас куфарче дошло или лев, ами като няма, отивайте сега и се обяснявайте вие, аз повече няма да се обяснявам.

Водещ:
Заклеха ли се?
Бойко Борисов: Заклеха се, да.

Водещ:
А депутати от ГЕРБ, за които може да не знаете в партията, дори Цветанов да не знае и да лобира?
Бойко Борисов: Депутатите от ГЕРБ и от всички политически партии винаги лобират, защо? Защото по време на изборите те са винаги тези, които тичат по събрания, митинги, срещи, хора, поемат ангажименти - ако ние утре направим еди какво си ...

Водещ:
Към фирми?
Бойко Борисов: Към фирми, към всичко, от всички партии, включително и нашата. За това Танов на всички обаждания, които е имал, на всеки опит за натиск, включително на зам.-председател на парламента, аз го свалих на редови депутат за това, че се е опитвал да му влияе. И нито едно назначение Танов не е направил, там, където са му се обаждали, дали Фидосова, друг, трети, четвърти. Той е идвал при мен и казвал – г-н генерал .... Думичките, които Танов е чувал от мен, са само – ти носиш отговорност, подпис ти слагаш, от теб ще искам след това обяснение, никой, освен мен, не може да ти влияе и няма да го правиш, ти носиш отговорност, включително и аз като те питам нещо - има да или не, няма ли възможност, не е ли законно – не, и не го правиш. За това Танов няма никакво, 1%, основание да се оплаче от който да е било.

Водещ:
Но се оплаква?
Бойко Борисов: Пред мен не се е оплаквал. При мен идва, казва ми проблема, аз винаги съм стоял зад него. И е факт, че той служи.

Водещ:
Може ли записът да идва от ул. „Арарарат”? Там живее Алексей Петров.
Бойко Борисов: Не знам. Не мога да твърдя.

Водещ:
”Галерия”?
Бойко Борисов: Има такава практика при тях. И мисля, че те самите, начинът, по който излизат и казват – тука един дойде, даде един материал, ние не го познаваме. Ами то така утре ...

Водещ:
Понякога ми се струва, че Алексей Петров се стреми към някаква сделка с премиера, нещо искам да му каже. Заобикаля, не пуска стрели към премиера, а към Цветанов и други ...
Бойко Борисов: Напротив. Когато по този начин ме атакуват в момента, те свалят доверието в правителството. Нашите най-силни страни – борбата с престъпността, контрабандата и финансовата дисциплина – в момента са поставени с удивителна, вследствие на всички тези материали и хора. Никой не гледа тези в милиони пъти повече задържани контрабандни стоки, а какво казали вчера или какво станало още, или, че Влади Горанов казал за своя началник, че не работи. Ти да не би за твоите началници да казваш, че работят повече от теб?

Водещ:
Разбира се. Аз много внимавам като говоря по телефона, между другото.
Бойко Борисов: Факт е, че досега не са внимавали. Аз съм можел да им кажа да внимават. Аз имам принцип като полицай, има ли мероприятие и аз все едно забравям за него. Това е принципът.

Водещ:
Какво казваш на хората, които казват – няма такава държава?
Бойко Борисов: Аз мисля, че в много държави в Европа в момента хората се чувстват много по че няма държава, отколкото в България.

Водещ:
Сериозно го казваш това?
Бойко Борисов: В Гърция да не би да има държава или в Ирландия, Португалия и т.н.

Водещ:
Има една такава песен, чул ли си я – „Има такава държава”
Бойко Борисов: Ние винаги сме били повече нихилисти, отколкото трябва. България е много по-стабилна в момента от много държави в Европа.

Водещ:
Покрай подслушването и покрай един унгарски проблеми, Виктор Орбан, може би си чул, и говорят, че сега ГЕРБ ще пусне нещо като закон за клевета. А вестник „Монд” пише, че България се Путинизира, малко на майтап, малко така ....
Бойко Борисов: Дали в „Монд” или в сайта на един от журналистите им?

Водещ:
Казаха ми, че в „Монд”. Пише, че журналист от „Монд”. Защо ме питаш?
Бойко Борисов: Кой ти каза, къде пише?

Водещ:
В интернет.
Бойко Борисов: Хубаво е като журналисти да си проверяваш източниците.

Водещ:
Добре, не е „Монд”, а журналист, който работи във Франция?
Бойко Борисов: Да, който в своя личен сайт си е сложил снимки с еди какво си. Ако, вие като журналист, в своя личен сайт си сложите нещо за Меркел и Саркози, дали там ще питат Меркел и Саркози за това, че един Карбовски в България е направил това.

Водещ:
Не, идеята не е лоша. Въпросът не е лошо.
Бойко Борисов: Идеята е дай да питаме. По тази логика ...

Водещ:
Защо не искаш да отговориш?
Бойко Борисов: Ще отговаря. Но просто нека да започнем от А и тогава да стигнем до Я. Когато задаваш такъв въпрос, трябва да видиш източника, и да си зададеш въпроса – как биха реагирали във Франция, ако някой отиде при Саркози и му каже, че Карбовски в България казал, че Франция се Путинизира. Въобще може ли това да се случи? Не. Това е абсурдно, ние сами да ... Не случайно народът казва, че на казана в ада на българите няма пазач. Значи някой журналист във Франция написал в блога си еди какво си, и ние сега – премиерът трябва да го коментира. Нали? Но въпреки всичко, да го коментираме.

Водещ:
Ще има ли закон за клевета и Путинизира ли се България?
Бойко Борисов: Аз не знам, но закон за клевета е редно да има, защото няма основание да излезе всеки да те наклевети и след това ние да сме длъжни да ходим да се обясняваме. Понеже в България демокрацията е толкова, толкова над нормалното се е развила, че всеки журналист счита за възможно на деня и на часа, ако е решил, че аз съм длъжен веднага да отида да му отговоря. Ако не отида, това вече не е демокрация. Ами виж какво направи Патрашкова с вас онзи ден на пресконференцията – Новата телевизия е зависима. Зависима била, защото не им отразила конференцията. И Нова телевизия като се започне от вечерните новини ...

Водещ:
Нали няма да подреждаш програмата в момента?
Бойко Борисов: 15 минути се занимаваха само с тази новина, късните новини – пак, сутрешния блок – пак, дни наред, само за да угодите на Патрашкова. Която Патрашкова има и предаване в Нова телевизия.

Водещ:
Не ме карайте сега да защитавам Нова телевизия. Не е така.
Бойко Борисов: Разбирате ли, Патрашкова излезе и каза, че Нова телевизия е притискана от мен или от Цветанов, от Х, при положение, че тя води в Нова телевизия предаване. Главната редактора на „Галерия” ви води предаване във вашата телевизия.

Водещ:
Има ли такова нещо? Мисля, че Патрашкова няма предаване в Нова телевизия.
Бойко Борисов: Хайде бе, в Гала „На кафе” води светската ви рубрика.

Водещ:
Появява се от време на време.
Бойко Борисов: Всеки четвъртък се появява. От ГЕРБ кой се появява във вашата телевизия?

Водещ:
Ти се появяваш непрекъснато.
Бойко Борисов: Кога?

Водещ:
Е, хайде сега, да не се заяждаме на дребно.
Бойко Борисов: Няма да дойда повече във ваше предаване, след като ме сравняваш, тя всеки четвъртък се явява, а аз съм дошъл колко пъти? Не, повече молби за идване да няма, защото когато влязох ми каза – най-после ми дойде на крака, не си идвал от 2002 г., а сега ми казваш, че аз съм идвал постоянно във вашата телевизия.

Водещ:
Сега нали не се караме. Въпросът беше Путинизация има ли?
Бойко Борисов: Не, няма. Каква Путинизация?

Водещ:
Подслушването, например? Ако, примерно, този закон за клевета тръгне да ограничава свободата на словото преди изборите, за да няма компромати, ако го направите така?
Бойко Борисов: А клевета е хубаво да има, така ли, според вас?

Водещ:
Не, не е хубаво да има, разбира се.
Бойко Борисов: О-кей, аз ще бъда против да има такъв закон, клеветете се, но утре това ще се обърне срещу вас, както г-жа Патрашкова каза, че Нова телевизия е зависима телевизия, тя ви наклевети и манипулира хората, защото вие три дни по ред се занимавате само с този, според нея, скандал, свързан с това подслушване на, забележете, информация ...

Водещ:
Аз съм последният, който ще защитава Патрашкова, но няма как ...
Бойко Борисов: Явно сте. И си я защитавайте, ваша работа.

Водещ:
Да не се занимаваме въобще с тези неща ли?
Бойко Борисов: Да, още едно предаване й дайте да води, това е хубаво. Само искам да знаете, че от ГЕРБ в Нова телевизия нямаме нито предаване, нито ... а когато идваме да участваме, то е следствие на седмици молби към мен, включително и от вас, включително и от сутрешния ви блок, този господин, не му знам фамилия, по 50 пъти на ден ми звъни с молба да ме включи. И да ми кажете, че заради това е Путинизация ... канете си Патрашкова и който си искате, това си е ваша работа.

Водещ:
Не разбирам защо се сърдиш по този начин?
Бойко Борисов: Не, не се сърдя. Вие изкривявате в случая информацията за мен и аз съм длъжен да ти я кажа.

Водещ:
Не можем да не се занимаваме с това, което вади Патрашкова, съжалявам.
Бойко Борисов: Занимавайте се.

Водещ:
По-скоро наистина не е ли важно от къде е изтекло това?
Бойко Борисов: Има прокурорска проверка, не съм аз този, който проверява.

Водещ:
Добре, ще разберем.
Бойко Борисов: Откъдето й да е изтекла.

Водещ:
Добре, Шенген – кога ще влезем в Шенген, има ли някаква идея?
Бойко Борисов: Шенген е тема, която години наред се подготвя една държава, за да влезе в това Шенгенско пространство. То е комплекс от мерки, които всяка една държава трябва да изпълни. Още, когато са ни приели в ЕС, са ни приели с едно условие - мониторинг върху съдебната система. Тогава са преценили, че ние не сме готови в тази част, но ще бъдем активни и ще си я поправим. Само че с времето, ние не сме били активни, не си я поправяме и ....

Водещ:
Не заради границата, а заради съдебната система?
Бойко Борисов: Шенген е система, не е само граница. Ние в момента на границата сме по-добри от гръцката граница със сигурност, а и от много други граници. Ние и в момента сме външната граница на ЕС. Ако нашата граница в момента не е добра, те отдавна тук да са ноти, идвания, приказки, от цяла Европа да казват – слаби сте. Нашата граница е добра, пазим я много надеждно и за това забележки няма. Иначе ще има ноти и много изказвания по тази тема. В случая границата ни е добра, много добра. Какво се съмняват, че би могло да стане? Че първо, както за съдебната система, като ни приемат, ще се отпуснем и няма да продължим да действаме по този начин, веднъж. Те просто са схванали, че българите колкото повече ги държиш напрегнати, толкова повече работят и веднага след това се отпускат. Второ – искат да видят в този именно мониторингов доклад февруари и основният през лятото какво ще напишеш и ако ние до тогава всичко, свързано със законите по съдебната система го направим, тогава вече съм убеден, че септември месец ще влезем.

Водещ:
Шенген или Ченген? Ченгетата играят ли роля в това, че имаме много ченгета по комисиите? Пречат ли? Има ли примерно заговор на опозицията да не влезем в Шенген и да кажат – провали се?
Бойко Борисов: Преди 4 години са приели един, както всичко, което е направила Тройната коалиция, един абсурден закон. Те са го направили с идеята да ударят Първанов, има ли са предвид да си решат някои вътрешнопартийни проблеми, с журналисти, включително. Помните тогава с Коритаров, с трети, пети, с които се разправиха. Само че сега това дойде при нас и в един момент трябва да се вземе това решение. Естествено, че европейските или въобще държавите официално трудно реагират, негласно реагират, на никой не му е приятно да пратиш шпионин посланик.

Водещ:
От Синята коалиция казват, че това е провал?
Бойко Борисов: Кое?

Водещ:
Партньорите Костов и Мартин Димитров казват, че това е провал, задето не влязохме в Шенген. И между другото, кога може да се очаква влизането – март, септември?
Бойко Борисов: Нека да не се радват предварително. Ето и вчера новият председателстващ ЕС Унгария - Виктор Орбан и техният премиер ...

Водещ:
Се поправи.
Бойко Борисов: Това е приоритет за Европа. Белгийският премиер като дойде, до вчера председателстващ ЕС, направи необходимото и вкара България и Румъния за разглеждане в Европейския парламент. Ние имаме три месеца да работим изключително активно. Защо да се предаваме, защо да е провал? Нека да направим всичко необходимо.

Водещ:
Бразилия – не успя да разкажеш за Бразилия.
Бойко Борисов: Не е важно. Вие не изпратихте камера, вие имате да си отразявате г-жа Патрашкова, така че в случая нас ни отразихте, здраве, не се сърдим.

Водещ:
Нали не искаш да правиш програмната схема, нали, в смисъл не е нужно?
Бойко Борисов: Вие си правете каквото си искате, защо ме питате, тези, които са имали интерес са го отразили, вие нямате – не сте го отразили.

Водещ:
Как е леля Дилма?
Бойко Борисов: Това, че има половин българка президент на такава голяма държава и е успяла с такава конкуренция да се справи, при такъв тежък живот, показва, че тази част в нея, българският корен, който има, е изключително добре сработил и там. Много я обичат, много я уважават. Тя е една от най-авторитетните жени сега и въобще по света. Всички знаят, че има български корен.

Водещ:
Кога ще дойде Дилма в България?
Бойко Борисов: Понеже там бяхме с държавния секретар Клинтън, и тогава Русеф каза, че тази година или в началото или в края, в зависимост как се разберем, от визитата която прави в Европа ще започне и ще свърши с България.

Водещ:
Тази година?
Бойко Борисов: Така че беше важно и беше отчетено, тя има и своята емоционална връзка с България и не случайно първото посещение, което направи, на първата делегация, беше нашата и едно огромно знаме, българско, се вееше пред външното им министерство, където беше срещата. Беше ми много приятно, защото тя с гордост говореше и за това, че има баща българин, даже кои думи си спомня и така.

Водещ:
Приятно ти е било. Последен въпрос преди рекламите. Ще изкарате ли мандата?
Бойко Борисов: Аз мисля, че дали ще изкараме мандата, зависи само от нас. Няма алтернатива друга. Въпросът е колко ще ни е мила държавата и доколко мога чисто психически да издържа на тази ситуация, защото всички знаем, че ако ГЕРБ падне от власт сега, ще настане такава анархия между всичките тези партии с по пет – десет депутата. Кога ще излъчат стабилно правителство, кога ще излъчат правителство с политическа отговорност, кога ще направим всички тези важни крачки, които в момента имаме – магистралите, залите, инфраструктурата? Ами ние усвояваме с 10 пъти повече еврофондове, отколкото предишното правителство, готови пари. Ние с този скандал забравихме за тези 500 милиона за магистрала „Тракия”. Сега на 21 януари, като дойде президентът на Европейската инвестиционна банка, трябва да уговорим още 1 милиард евро за магистрала „Струма”. Дали за тези хора от София до Сандански е по-важно това, което говорим сега, или да им направя магистрала „Струма”?

Водещ:
Струва ми се, че не те отразяват добре, в смисъл, трябва да те...
Бойко Борисов: Мен ме подразни това и продължавам да ви се дразня и на вас, е, че Патрашкова каза, че има медийно затъмнение, а вие всички медии три дни се занимавате само с това и никой не излиза да каже - г-жо Патрашкова, не ние...

Водещ:
Виж какъв хубав колаж, погледни – „Всички обичат Бойко”. Не те ли притеснява, че всички те обичат, всички те ...
Бойко Борисов: Пожелавам никога да не е обична тая.

Водещ:
Благодаря.
Бойко Борисов: Държа да се знае, че Патрашкова и „Галерия” имат повече присъствие в националните медии, отколкото ние.

Водещ:
Не трябваше толкова да се занимаваме с тях.
Бойко Борисов: Вие се занимавате и ние сме длъжни вече, след като се занимавате, да отговорим и ние адекватно на това, което ме питате.

Водещ:
Добре.
Бойко Борисов: И аз не съм избягал от нито един въпрос.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. andrei - От това интервю ясно личи
09.01.2011 09:29
некомпетентността и липса на визия за каквото и да е от премиера,който за мен е един Главанак и нищо повече!
цитирай
2. beehive - ...
09.01.2011 14:32

Моето мнение за ББ е диаметрално противоположно на вашето и не ползвам никакви квалификации.Андрейчо о о .. къде сте показали вашата компетентност? И вашата визия? Да видя колко сте по- по- най-. Тогава бих могъл да направя дисекция на квалификациите от типа "Главанак". Не ми казвайте само "По блога ми ще ме познаете". Вече съм го прегледал.
цитирай
3. beehive - Съжалявам, че не направих тест за цензура. Здраве да е ..
09.01.2011 14:33
Тест
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997489
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031