Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 15:52 - Къде да почиваме изгодно?
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1849 Коментари: 0 Гласове:
2



Едно от най-погрешните схващания относно пътуването в чужбина е, че голяма част от хората не могат да си го позволят. Има много дестинации обаче, които не е толкова трудно да си позволи човек.

 

Туристическият портал bootsnall.com  е изготвил списък на примамливи дестинации, където за по-малко от 500 долара желаещите могат да прекарат седмица, а понякога и две на екзотично място с включено настаняване, храна, транспорт и развлечения.

Тайланд

Тайланд е сигурно една от най-ненатоварващите бюджета на туристите страни. Позната е с евтиното си настаняване и храна, сравнително евтините автобуси и влакове както и красивите плажове и планини. В комбинация с оживения метрополис Банкок, Тайланд е перфектното място за туриста с ограничен бюджет.

Местата, които си заслужават да бъдат посетени са, разбира се, столицата Банкок, по-малкото градче Чианг Май, където с този бюджет може да останете и до 2 седмици, и тайландските острови – Ко Чанг, Пукет и други.

Виетнам

Впечатляващо красива държава, която има да покаже много на посетителите си. Тя е подходяща за тези, които разполагат с бюджет от до 500 долара заради евтиното настаняване, което предлага. Тайландската кухня е една от най-вкусните в света и ще ви струва съвсем малко.

Посетете Ханой, залива Халонг или Сайгон, делтата на р. Меконг, където можете да се настаните за по-малко от 30 долара на вечер и да вечеряте на цени, които Ню Йорк, Париж и Лондон никога не биха ви предложили.

Лаос

 

image

Лаос

Лаос набра скорост през последното десетилетие като място, което привлича туристи от целия свят. Ниските разходи, срещу които ще можете да си позволите пътуване до там, няма да се задържат такива още дълго време.

 

Посещавайки Луанг Прабанг, Ванг Виенг и Виентиене ще се потопите в атмосферата на страната, а както сигурно се досещате, настаняването и развлеченията струват толкова, че един бюджет от 500 долара за близо седмица би бил предостатъчен.

Колумбия

Много са забележителните градове в Колумбия, но ако имате само някоко дни на разположение, тогава туристическият портал предлага да се насочите към Карибите. Плажове, големи градове, планини, джунгли и едни от най-приветливите хора на света допринасят за бързо развиващия се туризъм там.

Посетете Картахена, Таганга и националния парк Тайрона. В Картахена нощувката струва до 25 долара на вечер, а в хостелите и по 10.

Аржентина

 

image

Буенос Айрес

Може да не е толкова евтина колкото беше преди десет години, но Аржентина продължава да предлага невероятно меню от пържола и червено вино за двама под 30 долара. А в допълнение усещата една неповторима култура. От части европейска, от части латиноамериканска, Аржентина е една уникална държава.

 

Столицата Буенос Айрес е един от най-удивителните градове в света. Културата блика отвсякъде, а най-хубавото е, че можете да прекарате в този град с ограничен бюджет от 500 долара поне 10 дни. Храната, както и настаняването са по-евтини от тези в САЩ и Европа.

Барилоче е друга дестинация, която си заслужава - ски център през зимата и райско кътче за разпускане през лятото.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045890
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930