Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 12:53 - Още три скандални записа на Ваньо Танов от в. "Галерия" (аудио)
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1545 Коментари: 2 Гласове:
3



Стенограмите на нови три разговора на шефа на митниците Ваньо Танов оповести днес в. "Галерия". На пресконференция от изданието представиха и записите на разговорите, които този път получили на флашка във редакционната пощенска кутия още в петък. От публикуваните записи на сайта на "Гласове" става ясно, че премиерът Бойко Борисов лобира за негов приятел митничар, с когото заедно играят футбол. 

Това е третата порция записи, които разпространяват от в. "Галерия" - първите бяха разговорите на Танов с финансовия министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов, следващата -разговорите на Бойко Борисов около проверките на "Леденика". Отделно от РЗС публикуваха разговори, свързани отново с митниците, но с депутати от ГЕРБ. Борисов вече обяви, че разговорът с него е манипулиран, подобна е и експертизата на прокуратурата. Ваньо Танов също каза, че е пълен фалшификат.

Стенограмите са публикувани на сайта на "Гласове". В първия разговор премиерът Бойко Борисов се обажда на Танов да лобира за Николай Вучев, негов приятел, с когото играе футбол, да бъде възстановен на работа на терминал 2 на аерогара "София", където се облагат внесените в страната от пътниците стоки. От разговора става ясно, че премиерът е изпратил с есемес ЕГН-то на Вучев, а Танов се опитвал да го набере като телефонен номер, но му давало грешен код.

"Т`ва е едно момче къде рита топката с мене бе, там от аерогарата... И там на Манченко брат му , некъв Манченко бил, но той понеже идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место", обяснява Борисов.

Следва обаждане от Танов до шефа на митницата на летището Павел Манченко, брат на спортния журналист Методи Манченко. Танов му казва, че "тря`а да го връщаме на Терминал 2", а Манченко поема ангажимент да го "върне в понеделник". От разговора става ясно, че той се провежда късно вечерта.

Последният разговор е с благодарностите на Борисов за свършената работа.

Според главният редактор на "Гласове" Явор Дачков теорията, че президентът Георги Първанов заедно с хора от  бившата Държавна сигурност организира тази атака е лишена от смисъл. Такава теза лансираха преди два дни вътрешният министър Цветан Цветанов и лидерът на ДСБ Иван Костов. В тези разговори отговорността на Георги Първанов е също толкова голяма, колкото на Бойко Борисов, добави Дачков.

По думите на Дачков премиерът Борисов е очаквал предишния път да чуе огласените днес записи. Той се позова на "висш представител на прокуратурата", пред когото Ваньо Танов е споменал за днешните записи, че такива съществуват.

От "Галерия" са изпратили за експертиза в лаборатория в страна от ЕС огласения преди десетина дни запис на Ваньо Танов и Бойко Борисов, в който премиерът се интересуваше за акция на митниците в пивоварна "Леденика". По думите на главния редактор на вестника Кристина Патрашкова на тази лаборатория може да се вярва. Резултатите се очакват в петък. От "Галерия" отказаха да назоват в коя държава е лабораторията, за да не бъде направен опит от българските власти да им се повлияе.

Преди седмица лидерът на РЗС Яне Янев каза пред "Дневник", че партията му ще потърси за експертиза една от лабораториите във Франция, Германия или Великобритания, от които експертизите се считат за най-достоверни. Борисов също се закани да изпрати записите в чужбина.

От "Галерия" се обърнали и към БАН за експертиза от нашите учени, казали им обаче, че вече има такава поръчка от прокуратурата и не могат да я направят за тях.



Разпространената от в. "Галерия" стенограма от втория разговор между Ваньо Танов и Бойко Борисов - 26 яну

Разпространената от "Галерия" стенограма на разговор между Танов и шефа на митницата на летище София - 26 яну

Разпространената от в. "Галерия" стенограма от първия разговор между Бойко Борисов и Ваньо Танов - 26 яну

Вътрешната комисия ще изслуша Ваньо Танов по скандала със СРС-тата - 26 яну

Дневник онлайн






Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - АЙДЕ ,СТИГА С ТИЯ ПРОСТОТИЙ,БЕ...
30.01.2011 10:49
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ ТОВА СА ПЪЛНИ МЕНТЕТА?
ТОВА ,........ И НА ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ИМ СТАНА ЯСНО!
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОУСПОКОИТЕ МАЛКО ОТ ТАЯ ....ЧЕНГЕСАРСКА ХИСТЕРИЯ!
ВИДЯ СЕ ЧЕ НЯМА ДА ХВАНЕ ДЕКИШ....!!
ОТ ТИЯ ПРОСТОТИЙ---ПРАВИТЕЛСТВОТО ,НЯМА ДА ПАДНЕ!
ПУКА МУ НА БОКО , ОТ ТИЯ ЗАПИСИ....
цитирай
2. reporter - Браво, анонимни ми коментаторе! ...
30.01.2011 11:40
Браво, анонимни ми коментаторе! Само че в Бг основното нещо, което се прави за успокоение на електората, е да им се даде зрелище. Хляб все още можем да си купим...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036349
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930