Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 09:17 - Цветан Цветанов оглавява предизборния щаб на ГЕРБ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
3



Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов оглави във вторник предизборния щаб на ГЕРБ за местните и президентските избори тази есен.

От пресцентъра на партията съобщиха, че на заседание на Изпълнителната комисия на партията е избран и заместник на Цветанов в предизборния щаб. Това ще е административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.
 

Останалите членове на щаба, посланията както и критериите, по които ще бъдат избирани бъдещите кандидати за кметове и общински съветници, ще бъдат представени на пресконференция в неделя.

Във вторник се очакваше ГЕРБ да обяви целия си предизборен щаб. В партията се говореше, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов може да реши замесеният в СРС-скандалите вътрешен министър Цветан Цветанов за пръв път да бъде извън предизборния щаб.

При такъв сценарий се очакваше ръководството на щаба да бъде поверено на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, която по добре познатата партийна традиция трябваше да подели поста с русенския депутат Пламен Нунев.

На 8 февруари Фидосова бе понижена от съпредседателско място в парламентарната група на ГЕРБ с мотива, че ще има много партийна работа по организацията на вота.

Сред управляващите се носи и слух, че Цветанов ще бъде освободен от министерския пост, тъй като премиерът не може да си позволи по-нататъшна ескалация на скандалите, свързани с изтеклите записи на разговори от СРС-та, в които е замесен и самият той. "Знак" за такова развитие на събитията щяло да е именно решението Цветанов да оглави предизборния щаб на ГЕРБ, което било несъвместимо с поста му на силов министър. Той обаче можело да остане в правителството като силов вицепремиер.

Цветанов ръководеше изборния щаб на ГЕРБ и на миналите избори, докато още беше и формален лидер на партията, докато Борисов бе само неформален. Цветанов е човекът, който е правил структурите на ГЕРБ и е имал думата за подбора на изборните листи, поради което може да разчита на лоялността на повечето от настоящите депутати на управляващата партия.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034386
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930