Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 12:36 - О.р. генерал Румен Миланов ще оглави БОРКОР със заместници Петко Сертов и Елеонора Николова
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 16.02.2011 16:59


В сутрешната предаване на БиТиВи премиерът Бойко Борисов отрече появилата се информация, че генералът от резерва Румен Миланов може да замести вътрешния министър Цветанов при промени в кабинета. "Не става за министър. Той ще бъде шеф на БОРКОР - Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност към кабинета. Помолил съм го да покани за свои помощници Елеонора Николова и Петко Сертов", обяви Борисов.

По думите му възможно е да има кадрови промени в ДАНС, ако ръководството й не може да защити сигурността и информацията, с която работи. "Тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие", коментира премиерът. Според него ДАНС позицията на ДАНС, че  взривът пред вестник "Галерия" не е тяхна работа е неправилна. "Откъде знаят дали това не е терористичен акт", попита Борисов.

В понеделник ще бъде предложен пакет от мерки, включително и законодателни по специалните разузнавателни средства, които ще трябва да се спазват, съобщи премиерът.

На въпрос при какви обстоятелства би се разделил с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов премиерът отговори: "Ако има вина. Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина – това е работа на прокуратурата."

Борисов коментира и назначаването на Цветанов и като председател на предизборния щаб на ГЕРБ: "Той ще си вземе отпуск и няма да си изпълнява двете дейности едновременно." Борисов каза още, че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент през юни или юли, но не изключи възможността да се съчетават позициите председател на щаба и кандидат.

Като ситуация "гузен негонен бяга" определи премиера обвиненията на Алексей Петров за негово участие в покушението срещу Петров през 2002 година. "Понеже казах, че хората, които през 1997 година сложиха взрива, отново са направили подобно нещо, той може би се е разпознал в думите ми и се е помъчил да се защити в съда", заяви Борисов.

За вчерашния инцидент с кола на НСО от кортежа на Борисов премиерът каза, че не е видял в коя част на пътя се е движила пилотната кола от кортежа, но според него скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са виновни в случая. Борисов обяви, че е помолил директора на НСО да говори пред Министерския съвет днес и да обясни какво точно се е случило и какви мерки ще бъдат взети.


ОЩЕ ЗА БОРКОР - ТУК и ТУК


Тагове:   интервю,   ДАНС,   бборисов,   рокади,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024902
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930