Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 15:17 - Акционери в "Лев инс": Премиерът ни препоръча да не се обвързваме с партии в опозиция и медии
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове:
2



Акционери на свързаната с Алексей Петров застрахователна компания "Лев инс" са имали среща с бившия шеф на ДАНС Цветлин Йовчев през миналата година. На срещата Йовчев е предал заръка от премиера Бойко Борисов към акционерите, ако искат да правят бизнес в България, да не се обвързват с политици от опозицията и с медии. Това съобщи днес Шаул Шнайдер, представител на един от акционерите пред журналисти.

Срещата е станала на 14 октомври и на нея Йовчев е разпитвал акционерите дали имат връзка с представители на партии от опозицията и с медии, което те са отрекли. "Беше ни казано, че ако искаме да продължим да правим бизнес в България, не трябва да имаме връзки с опозицията и с медии", каза Шнайдер. Той заяви, че това им е било предадено от "най-високопоставения служител на ДАНС" като заръка на премиера, а на срещата са били и представители на израелското посолство. Малко след това Шнайдер уточни, че става въпрос за "г-н Йовчев".

От "Лев инс" съобщиха, че ще съдят държавата за нанесени щети за над 30 млн. лв. Най-вероятно делото ще бъде заведено в български съд, но от ръководството обясниха, че сега обсъждат това с адвокатите си и скоро ще обявят повече подробности. Изпълнителният директор на компанията Стефан Софиянски съобщи, че за последната година са им наложени глоби и санкции за 3.5 млн. лв., повечето от тях заради забавено отчитане на полици по "Гражданска отговорност". В същото време, по думите на Софиянски това е нямало как да стане навреме, защото от дружеството са иззети сървъри и документи.

Точно преди година офиси на компанията бяха обискирани и запечатани в хода на операция "Октопод", при която беше арестуван Алексей Петров. Няколко седмици по-късно офисите бяха отворени, а междувременно дружеството продължи да работи. Днес от ръководството съобщиха, че сървърите им все още не са върнати и се намират в Националната следствена служба.

Стефан Софиянски каза още, че допускът до класифицирана информация на "Лев инс" не е бил подновен и в резултат компанията не може да участва в специални обществени поръчки. Според него това се прави нарочно с цел премахване на конкуренцията. По неговите думи е парадоксално самата компания да няма достъп, при условие че такъв е бил разрешен на отделни хора от ръководството. Софиянски обаче не уточни кои точно са тези хора.

На въпрос за връзка на застрахователя с Алексей Петров Софиянски призна, че го познава лично, той е един от основателите на "Левски Спартак", която впоследствие се трансформира в "Лев инс". Официално през 1998 г. Петров е продал дела си в застрахователя и няма пряко участие. В момента директните акционери са израелските фирми "Рахити меир класик", "Яаад Пирзул", българските "АС БГ" и "Лев интеркорпорация".

В надзора на застрахователя все още е Ива Павлова, приятелката на Алексей Петров.

Двамата представители на израелските акционери Шаул Шнайдер и Хени Овадия също потвърдиха, че познават Петров. Овадия обясни това с думите: "Познавам г-н Петров като един голям патриот."


ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Прокуратурата иска 1 684 628.50 лева гаранция от Алексей Петров - 15 фев

ДАНС е дала на "Лев инс" достъп до секретни данни - 23 фев

Акционери в "Лев инс": Действията на българските власти са незаконни - 23 фев

"Ди пресе": Кръстникът на мафията като застрахователен шеф - 18 фев

След "Октопод" започна данъчна ревизия в "Лев корпорация" - 11 фев




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033008
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930