Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2011 18:47 - Военната операция в Либия започва тази нощ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1980 Коментари: 4 Гласове:
5



Самолети на съюзническите сили пристъпиха към действия, за да спрат силите, верни на либийския лидер Муамар Кадафи да превземат бастиона на опозицията – Бенгази, съобщи в Париж френският президент Никола Саркози, цитиран от "Ройтерс".

Военната операция се очаква да започне в събота вечерта, 19 март, отбелязва агенция "Интерфакс". Според "Евронюз" първите нападения срещу либийски цели може да бъдат около 5 часа сутринта българско време.

По думите на френския президент самолети на съюзническите сили вече се намират над Бенгази, за да не позволят на авиацията на верните на Кадафи сили да нанася удари върху града. По-рано през деня военновъздушните сили на Франция извършиха разузнавателни полети над Либия.

"Трябваше да вземем тежко решение", каза Саркози след среща с британския премиер Дейвид Камерън, американския държавен секретар Хилари Клинтън и други лидери. "Заедно с нашите арабски, европейски и северноамерикански партньори, Франция реши да изиграе своята историческа роля."

Според френския президент военните действия могат да бъдат избегнати по всяко време, ако Кадафи наради на своите сили да прекратят нападението.

"Полковник Кадафи направи да се случи така", допълни британският премиер Камерън пред репортери след срещата. "Той излъга международната общност, той обеща прекратяване на огъня, той наруши обещанието си... Не можем да позволим избиването на цивилни граждани да продължи."

В събота в Париж се проведе среща с участието на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и високопоставени представители на ЕС, Канада, Йордания, Мароко, Катар, ОАЕ и Ирак, както и генералният секретар на Арабската лига Амр Муса. На срещата не присъства нито една от страните от Африканския съюз, които също бяха поканени. По-рано от съюза се обявиха против всякаква военна намеса в Либия.

С резолюция на Съвета за сигурност на ООН от 17 март въздушното пространство над Либия е обявено за зона, забранена за полети.

В събота сутринта бе съобщено, че войските на Кадафи са влезли във втория по големина либийски град, Бенгази, превърнал се в столица на либийската опозиция срещу режима на Кадафи. Над града бяха нанесени няколко въздушни удари. Свален бе и изтребител, който впоследствие се изясни, че принадлежи на опозиционните сили, уточнява "Лента.ру".

Съобщения за нарушаване за обявеното от Кадафи прекратяване на огъня пристигат и от третия по големина либийски град Мисурата. Според някои сведения бунтовническите сили са успели да си върнат града в събота.



Гласувай:
5




1. анонимен - Сега вече на Кадафи
20.03.2011 17:34
ще му разпорят гъза!
цитирай
2. анонимен - Много ти благодаря за
21.03.2011 05:23
тази безценна информация! Ти си велик!
цитирай
3. reporter - Благодаря за комплимента! На...
21.03.2011 08:41
Благодаря за комплимента!
Надявам се информацията да ти е била полезна! :)
цитирай
4. demograph - Какво и кой
21.03.2011 23:00
Шизофренията БЪЛГАРСКА...КАК Я ДОКРАХМЕ ДО ТУК

Раздвоението между Русия и Запада, между демокрацията и олигархизма, между краденето и нормалната печалба, между криминалното и законното, между хуманизма и автократизма, между действието и мохабетите, между интересите на Отечеството и личните интереси предизвиква болезнено и мъчително празноговорене и шаренодействие в прорускозападнотурскосръбскогръцкокитайсковенецуелскоарабското "българско" правителство.
Мъко...Мъко...мъко българска.
Каква по-голяма причина за активно и реално военно участие срещу режима на Кадафи от унижението на което беше подложена България чрез ПОКАЗНОТО изнасилване на БЪЛГАРСКИТЕ медицински сестри!!?? - НИКАКВА!
И какво спря, ПОРЕДНИЯ български "герой", Гойко да извади храбро шашката и да поиска главите на КАДАФИОТИТЕ насилници?
Да прати символичен военен контингент, група командоси, полицейски екип, един боен самолет, един транспортен самолет, един боен кораб, една лодка, един прокурор, един следовател или дори ЕДИН БЪЛГАРСКИ пазач /бивш военен/ дори, ТАМ и срещу ТОЗИ който направи България/и самият Гойко/ за смях?!
А и Този /КАДАФИТО/ вече е бита карта...Какво?
Как можЕ да не използва шанса И да стане Героят Български който ОТМЪСТИ ЗА БЪЛГАРИТЕ?
Какво го спира?
Какво може да спре Юнак Български в такава ситуация?..Нищо.
Но не би.
Спира го болното МУ раздвоение между Путин и Меркел...Не го спира религиозен пацифизъм, човеколюбие, държавни сметки или държавни интереси, политическа мъдрост или пробългарска пресметливост. Спират го ДВЕ неща:
- 1.СТРАХ СТРАХ от Меркел; и
- 2.ПУТИН ПУТИН и Медведев.
Да, ама Путин и Медведев се разминаха в оценките за Либия и Кадафи, а Меркел започна да гълта жаби и гущери в собствената си Германия...
И българският "юнак " Гойко застана в разкрачен стоеж, от което не произтече нищо друго освен уголемяване на отвора на ануса му.
В този отвор сега ще се ръгат разни инструменти.
Всеки от тях ще затегне, отхлаби, откъсне, закърпи, отлепи, залепи..каквото си поиска.
Защото РАЗДВОЕНИЕТО ВЪВ ВЪНШНАТА и ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА НА ЕДИН ДЪРЖАВЕН ВОДАЧ Е ПРОЦЕПЪТ ПРЕЗ КОЙТО И/МУ ГО НАБУТВАТ. Е...Това хората и дипломатите го знаят.
Гойко не го знае.
Което не го прави девствен.
Вече не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13025022
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930