Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2011 17:04 - Иван Костов: Възможна е коалиция ГЕРБ – БСП след изборите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1117 Коментари: 0 Гласове:
3



"Бойко Борисов подготвя сближаване на позициите между ГЕРБ и БСП и се готви да повтори варианта, през който премина Симеон Сакскобургготски - на самите избори те няма да са в коалиция, тогава ще се разиграе формално съперничество, но след тях е възможна коалиция." Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов след днешното заседание на ръководството на партията, на което е била направена оценка на управлението.

По думите му Борисов опитва да преговаря с всички, за да запази властта си - Алексей Петров, Георги Първанов, Русия и БСП. Като доказателство за тази теза Костов посочи, че обвиненията около скандала със СРС-тата са били отсечени като с нож и вече са затихнали. Скандалът с подслушването започна в началото на годината, след като бяха публикувани записани разговори на шефа на митниците Ваньо Танов, включително и с премиера Борисов.

"Не носим отговорност за политиката на това правителство, а оценката за нея ще бъде на предстоящите избори", каза още Иван Костов и уточни, че в "Синята коалиция" не са обсъждали
вариант да поискат вот на недоверие към кабинета. "Предстоящите избори са вотът на хората към правителството, вместо да се допитваме до парламента, най-добре е там да се направи оценката", обясни той.

Според ДСБ България се движи в обратна посока, кризата се задълбочава, с над 33 процента са се сринали преките чуждестранни инвестиции у нас през миналата година. "Кризата тръгнала да обикаля света, върнала се в България и си казала - вкъщи си е най-добре", каза още лидерът на ДСБ и допълни, че няма световна криза, "сега световната икономика "бумти", но България е в криза. Според него правителството се е провалило в политиката на реформите за справяне с нея.

Сравнението между България, от една страна, и ЕС като цяло и САЩ, от друга, показвало, че у нас положението е печално. В изброените държави има ръст на доходи и БВП, докато страната ни върви надолу. Почти нулев е темпът на растеж на БВП, 3,7 на сто е спаднало потреблението за четвъртото тримесечие, 0,8 процента е ръстът на безработицата, но с 12 на сто е спаднала заетостта, сочи анализът на тъмносините.

Вместо да води политика в интерес на гражданите, Борисов обещава светло бъдеще, евтин ток, магистрали и присъствие в Пакта на еврото, коментира още Костов. Той прогнозира, че управляващите ще опитат всякакви способи за повишаване на доходите, но това ще е за сметка на увеличаване на бюджетния дефицит. Само за януари т.г. дефицитът е малко по-малко от една трета от целия планиран годишен дефицит, допълни зам.-председателят на партията Димитър Бъчваров.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028566
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930