Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2011 14:32 - Алексей Петров: Моят кръстник е Бойко Борисов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
2



Готвена от Съюза за стопанска инциатива (ССИ), оглавяван от Алексей Петров, кампания срещу банковите лихви вероятно е станала причина за зрелищната акция на МВР, наречена "Октопод", при която през февруари миналата година бе задържан бившият съветник в ДАНС. Тази връзка направи в събота соченият от разследващите за основен бос на родната организирана престъпност Петров пред Нова телевизия.

Той припомни, че веднага след ареста му, вътрешният министър Цветан Цветанов е обяснил, че операцията е подготвяна едва десетина дни, което според Петров е показателно каква е била целта на властта. Бившата барета разказа, че броени дни преди да бъде вкаран в ареста, ръководството на ССИ е взело решение за започване на кампания за граждански натиск върху банките заради високите лихви. Той трябвало да го обяви по телевизията, но не успял заради акцията.

„Аз съм един от най-неудобните хора, с такива инициативи, с непримиримостта ми към някои начини на управление в областта на сигурността и икономиката. Оказах се човек в повече”, заключи Алексей Петров.

Той бе категоричен, че интересите на големите банки, които оперират с голяма част от държавните пари, пречат на развитието на страната и "задушават цялата икономика". По думите му истината за същността на готвения срещу него процес ще излезе на яве, едва след като обвинителния акт на прокуратурата влезе в съда.

"Бяха натискани хора, бяха купувани, бяха давани обещания за кариерно развитие във всевъзможни институции, като най-щедри бяха в ДАНС, МВР и по един специфичен начин - в прокуратурата", загатна лаконично Петров с уговорката, че все още няма да навлиза в детайли.

Бившият съветник в ДАНС не пропусна да коментира президентските избори, като обясни, че до евентуална негова кандидатура може да се стигне, само ако премиерът Бойко Борисов се включи в надпреварата и ако инициативния комитет, който подкрепя Петров, го номинира.

"Моят кръстник, човекът който ме изстреля в политиката беше Бойко Борисов", аргументира позицията си най-известният обвиняем в държавата и отклони няколко въпроса за съперничеството между двамата в каратето, за да "разводнява" разговора.

Петров бе доста сдържан и по темата за неочакваната смърт на шефа на баскетболната федерация и собственик на пивоварната „Леденика” Михаил Михов, добил популярност като Мишо Бирата покрай СРС скандала, предизвикан именно от близкия до бившата барета в. "Галерия". Според първоначалната аутопсия той е починал от "бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност".

"Разбираемо е случаят с г-н Михов да актуализира т. нар. история с флашки и СРС-та, но нека не допускаме политизиране на тази лична трагедия", коментира Петров. И добави, че става въпрос за нещастен случай, въпреки че по думите му имало начини за предизвикване на инфаркт и по неестествен път.

В началото на годината ръководството на в. "Галерия" разпространи стенограма от телефонен разговор от март м. г., в който премиерът казва: "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...". Повод за тази реплика е акция на митничарите в пивоварната, която към момента е с отнет лиценз заради многобройни нарушения на митническото и данъчното законодателство. После се оказа, че Административният съд в София е върнал лиценза на Михов, а държавата не е обжалвала пред Върховния административен съд.

В края на интервюто си Алексей Петров получи от водещия Мартин Карбовски списък с прякори на известни столични наркодилъри, с които по думите на водещия, МВР не можело да се справи.

"Ако можеш ти, по твоя начин, да го направиш", лаконично помоли Карбовски, няколко минути, след като заключи, че гостът му вече успешно е излязъл от образа си на глава на "Октопода", който му бе налаган от разследващите и вече се държи като политик.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032742
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930