Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 21:05 - Цветан Цветанов не пусна Алексей Петров на празника на МВР академията в Пазарджик
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
6



Вътрешният министър Цветан Цветанов и соченият от разследващите като най-едрия бос на родната организирана престъпност и глава на "Октопода" Алексей Петров се засякоха на честването на 40-годишния юбилей на учебния център към Академията на МВР в Пазарджик. Бившият съветник в ДАНС обаче не бе допуснат на тържеството по заповед на министъра.

Така пред оградите на центъра останаха доста от колегите на Петров, завършили заедно с него юбилейния випуск "1300 години България" през 1981 г. Обвиняемият по делото "Октопод" лично съобщи пред местните медии, че не са го допуснали в центъра на академията по изричното разпореждане на Цветанов. И не пропусна да напомни, че никога не се е отказвал от кандидат-президентската кампания.

"Никъде не съм казвал, че се отказвам от кандидатурата си за президент. Станахме двама, обаче Волен Сидеров катастрофира", лаконично заяви Петров.

Малко по-късно вътрешният министър обясни, че мнозинството в системата на МВР са честните и предани полицаи и не е допуснал Петров на честването от уважение към професията.

"Нека да уважаваме професията и нека не размиваме това, което всъщност днес ни събира, а това е 40 години от създаването на центъра. Трябва да бъдем безкомпромисни и да бъдем коректни към българския данъкоплатец и към институцията в България. Тези, които прекрачват закона, тези, срещу които в момента текат разследвания за ръководене на престъпна група, не трябва да бъдат тук", коментира Цветанов.

МВР шефът използва случая, за да повтори за пореден път, че събраните за три месеца 6.5 милиона лева от дарение за ведомството не трябвало да се приемат като основания за привилегии към дарителите. И добави, че нямало областна дирекция на полицията в страната, която да не е сключвала договори за подобна помощ.

"Разпоредил съм и на главния секретар нещата да бъдат изяснени. Там, където установим съпричастност или нерегламентирани действия, такива, които са извън професионалните действия на служители в МВР, ще бъдем безкомпромисни. В голямата си част договорите с МВР са на база оценка, благодарност и подпомагане за осъществяване на служебните задължения на полицаите", обобщи Цветанов.

Междувременно президентът Георги Първанов коментира, че практиката на МВР да събира дарения била "тема за журналистическо разследване". "МВР разполага с много по-голям ресурс отколкото президентството. При нас всичко е на доброволна основа, при нас всичко, до последния лев се знае къде отива", допълни държавният глава.




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995796
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031