Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 22:22 - Работа за филолози в сферата на Държавната сигурност
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.06.2011 22:22


На 09 юни 2011г. в Конферентната зала на Софийския университет двама служители от ДАНС – Снежана Георгиева и Красимир Василев, представиха възможностите за работа за филолози в сферата на Държавната сигурност.

 


Подобна процедура за набиране на кандидати в университети се прави за първи път.

 


С влизането от 1 януари 2008 г. на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" (ЗДАНС) е създаден модерен специализиран орган към Министерския съвет за изпълнение на политиката по защита на националната сигурност. Агенцията е конституирана в отговор на високите обществени очаквания за ефективност в борбата с корупцията и организираната престъпност и в съответствие с опита на съюзниците от НАТО и Европейския съюз.

 

В рамките на ДАНС са интегрирани четири специализирани структури: Национална служба "Сигурност", дирекция "Защита на средствата за връзка", структури на Служба "Сигурност – ВП и ВКР" и Агенцията за финансово разузнаване.

 

Контролът над ДАНС се осъществява от специализирана постоянна комисия в Народното събрание.

 

Интересът към филолозите е насочен главно към секторите: оперативно направление, техническо направление и административно управление.

 

Целта е да се наберат хора, които да поддържат връзки с чуждестранния информационен поток, необходима е и преводаческа дейност.

 

Предимствата за работа в ДАНС са атрактивното заплащане, обвързано с постигнатите резултати, осемстепенно кариерно развитие и 30-дневна годишна отпуска.

 

На всеки три месеца работодателите подлежат на атестиране и получават съответните премии.

 

Негативите са, че работниците имат съответните ограничения – забранено им е да участват в политически партии, както и да имат политически пристрастия, в синдикати и търговски дружества, информацията от Държавна сигурност не се разгласява публично.

 

Изпитателният срок е една година, кандидатите трябва да са на не повече от 40-годишна възраст, с минимална степен „бакалавър”, да притежават само българско гражданство, да са клинично здрави, подлагат се на физически и психологически тестове.

 

След подбора, одобрените представят автобиография пред кадрова комисия. В срок от три месеца научават спецификите на работа на съответната длъжност, която ще заемат. Извършва се проучване на цялото семейство, близки, приятели и пр., провежда се изпит по съответния език.

 

Търсят се предимно хора, владеещи редки езици, с анализационни умения.

Повече информация относно дейността на ДАНС можете да прочетете на сайта

http://www.dans.bg/

Лъчезара Пръвчева



Тагове:   ДАНС,   работа,   филолози,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038917
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930