Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 21:21 - Армията опъва палатки за "среща с граждани“ на ГЕРБ Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
2



Армейски части в Пловдивско имат заповед в последните два дни да опъват палатки край язовир "40-те извора" до Асеновград. Там през предстоящия уикенд се събирали депутати и активисти на ГЕРБ "да ядат чевермета". Това разкри пред общинарите в Пловдив съветникът от БСП Тодор Кръстев по време на общинската сесия в четвъртък, съобщи електронното издание Медиапул.

В приемната на Кръстев бил получен сигнал, че войници от поделенията в Крумово и Граф Игнатиево се използват, за да подготвят терена и удобствата за голямото парти на открито. 
Според него става дума за "нагла злоупотреба с властта от страна на управляващите".

Щях да приема всичко това за нормално ако не бяха ангажирани военни поделения да организират чеверметата на която и да е партия, пък била тя и управляваща.

Войници опъват палатки и осигуряват пропускателния режим на Дедев и компания, обяви от трибуната Кръстев, цитиран от сайта Пловдив онлайн.

Недопустимо и противоконституционно е да се използва целият наличен състава на армейските части, за да осигуряват логистично партийния празник на ГЕРБ, възмути се  Кръстев

От ГЕРБ в Пловдив са потвърдили, че са поискали от военните палатки за 1400 души.

От Министерството на отбраната съобщиха за Mediapool, че е получено искане от кмета на район "Източен" в Пловдив Петър Петров с молба за предоставяне и разгръщане на палатки. Молбата била обоснована с организиране на среща с граждани от пловдивските райони "Източен" и "Централен" и с благотворителна инициатива.

Разходите се поемат от кмета, допълниха от министерството, без да уточнят за кой кмет става дума.

По късно от ведомството уточниха, че "традиционна практика на МО е при възможност, да удовлетворява и подпомага исканията на представителите на местните власти, при организиране на различни регионални мероприятия". От началото на тази година МО е подпомогнало повече от 10 общини при организирането и провеждането на инициативи от местно значение, сред които са Свиленград, Ямбол, Смолян, Чипровци, Горна Оряховица, Карлово, Сливен, Гоце Делчев и други.

"Твърденията, че Българската армията е използвана за партийни мероприятия, не отговарят на истината", заявиха от МО.

Подслонената под армейски палатки за 1400 души среща с граждани с благотворителна инициатива е поредната проява на нетрадиционен подход в предизборната кампания на местно ниво.

Известен подобен опит бе проведеното в Пещера през април междуучилищно състезание под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова. Регламентът на играта изисквал от учениците да отговарят на исторически и логически въпроси, като, събирайки всички верни отговори, те трябвало да изпишат "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

Накрая пък кметът на града раздал награди на победителите и разрязал торта с надпис "ГЕРБ".

Симеонова бе скастрена остро и санкционирана от самия премиер с отстраняване от ръководен пост в парламентарна комисия. Той окачестви станалото като безспорен скандал, но отбеляза, че "най-малко БСП имат право да говорят за използване на децата за политическа агитация". "Тяхната партия насила ме караше да ходя с червена връзка, те ми опорочиха детството", възмути се лидерът на ГЕРБ.



Тагове:   армия,   избори,   герб,   40-,   палатки,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12979930
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031