Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 21:08 - БСП избира кандидат президент между Калфин и Стоилов. Паскалев слага край на политическата си кариера
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
1



Социалистите минаха на режим 24/7. Вече в няколко поредни дни те заседават на "Позитано" 20 до късно през нощта заради президентската кандидатура на Столетницата. 

Партията е разделена на две - между Ивайло Калфин и Янаки Стоилов. Те са фаворитите за "Дондуков" 2, сочат вътрешнопартийните проучвания и анализи на червените стратези, пише "Стандарт".

Таен вот на пленум в събота ще определи името на бъдещия президент, има вероятност да е Калфин, заявиха източници от Висшия съвет от БСП. Само няколко гласа обаче са в състояние да избутат Янаки Стоилов на пистата за кандидатпрезидентската надпревара наесен.

По предварителна информация на пленума през уикенда ще бъде изкаран списък от 10 имена - Меглена Плугчиева, Жени Живкова, Петър Курумбашев, Стефан Василев, Иво Атанасов, Георги Гергов, Татяна Дончева, Георги Близнашки, Янаки Стоилов и Ивайло Калфин. Според запознати внучката на Тато е отказала да се включи в изборите тази есен, тъй като е била номинирана за вице на Калфин. Източници от червената централа твърдят, че Живкова дори няма да присъства на пленума, тъй като "имала важни ангажименти".

Интригите около номинацията за президентската двойка на БСП пратиха лидера на червените Сергей Станишев на спешен разговор с Живкова, "за да я склони да участва в президентските избори". Кандидатът ни за президент ще стане ясен в събота, а вицепрезидентът не е на дневен ред засега, заяви Станишев.


Междувременно, Костадин Паскалев заяви в ефира на БНТ, че слага край на политическата си кариера. 
От доста време съм казал, че нямам намерение да се кандидатирам за президент. Не съм подписал декларация за съгласие, така че няма да се кандидатирам, каза кметът на Благоевград.

Това поредно заявление, че няма да се кандидатира за държавен глава Паскалев направи по-малко от седмица, след като заяви, че е в “бойна нагласа за президентския вот”. В понеделник той не отрече, че ще се кандидатира за президент. Пред Mediapool заяви, че все още не си е направил отвод и ще прави “каквото си иска”.

Три дни по-късно благоевградският кмет заяви, че приключва с политическата си кариера и “ще се занимава със себе си” и няма да играе нито в президентските, нито в кметските битки.

Онова, което е необходимо в държавата, е да се знае профилът на кандидата за президент и смятам, че трябваше да се води доста по-рано диалог в БСП и обществото. Смятам, че кандидатът трябва да бъде комуникативен и балансиран, каза Паскалев.

Според него се търси противопоставяне, а не нещо, което обединява нацията. И всеки, който се опитва чрез противопоставяне да спечели, прави грешка.

Според него е абсурдно да има 30-34 кандидати за президент. Ръководството на партията е трябвало да проведе разговор с вероятните кандидати – с никой не е провеждан такъв, каза той.




Тагове:   БСП,   избори,   президент,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13002151
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031