Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2011 16:17 - Лукойл Нефтохим и Агенция Митници се споразумяха за измервателните уреди
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
2



 Почти година след като изтече крайния срок за монтиране на измервателни уреди в данъчните складове, най-голямата рафинерия в България "Лукойл Нефтохим" поиска да бъде изключение от правилото и да монтира своите устройства до края на декември 2011 г. Това стана ясно от съобщение на дружеството до медиите в петък. В края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков и шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов заплашиха компанията, че ще й бъде отнет лиценза за данъчен склад. Без него дружеството не може да продължи да работи, освен по изключение.

Вчера за дружеството се застъпи и шефа на данъчните Красимир Стефанов, според когото отнемането на лиценза на комбината е крайна мярка, защото дружеството е много голям данъкоплатец. Това може да доведе до рязко спадане на приходите в бюджета.

Заради предупреждението ръководството на "Лукойл" се е срещнало с представители на митниците в четвъртък. Компанията е докладвала графика  си за пълно изпълнение на изискванията, съобщиха от дружеството. Според него, до 15 септември т.г. трябва да  бъде приключена половината от оставащата работа, а до края на годината окончателно да бъдат монтирани всички необходими технически съоръжения.

Според дружеството агенция "Митници" се е съгласила да анализира тази ситуация. Потърсени за коментар, от ведомството на Ваньо Танов коментираха, че все още не са получили официално план графика за монтиране на уредите и не са решили по какъв начин да санкционират "Лукойл". "Не е отпаднала възможността да бъде отнет лиценза на компанията като крайна мярка, възможно е и налагането на санкция", казаха още от митниците. Рафинерията е единствената компания, която все още не е монтирала изискваните по закон устройства, казаха то митниците.

Според "Лукойл", компанията не трябва да бъде третирана като всички останали участници на пазара, заради своята големина."Имайки предвид мащабите и спецификата на бизнеса, осъществяван в комбината, определеният краен срок бе прекалено кратък за цялостно и пълно изпълнение на изискванията на Наредба № 3", обясниха от дружеството. Оттам също така казаха, че от въвеждането на нормативното изискване са взели мерки за поставянето на уредите, но това изисква повече технологично време.

От "Лукойл" уверяват, че към момента "на всички определени точки за контрол за изходящи продукти на територията на производствената площадка на "Лукойл Нефтохим Бургас" са монтирани измервателни уреди, отговарящи на Закона за измерванията, с изключение на тръбопроводите между два данъчни склада и пирсовете на НТ "Росенец", който сам по себе си представлява огромно съоръжение, в което са инвестирани милиони долари".  Според дружеството обаче, НТ "Росенец" се следи денонощно от митничарите.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996466
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031