Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2011 15:15 - Станишев на конгреса: На БСП и предстоят най-тежките избори от 20 години
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 642 Коментари: 1 Гласове:
2



Следващите избори – президентски и местни са решаващи за съдбата на БСП, обяви лидерът на партията Сергей Станишев по време на 15-тото заседание на 47-ия конгрес на БСП.

Конгресът започна с 1-минутно мълчание в памет на жертвите на бомбения атентат в столицата на Норвегия. БСП обяви, че ще изпрати съболезнователна телеграма до норвежкия народ, която осъжда всякаква форма на екстремизъм и ксенофобия. Гости на форума са Лютви Местан, заместник-председател на ДПС и Хасан Адемов, лидерът на НДСВ Христина Христова и представители на КНСБ и КТ “Подкрепа”.

Два сценария вижда Станишев за БСП след изборите през есента. В случай на победа - добра стартова позиция за следващия парламентарен вот. При слабо представяне и загуба партията ще затъне, а вътрешните борби ще докарат БСП да второстепенна политическа сила. Затова призовавам не към формално, а действено единство, обърна се към партийните активистите Сергей Станишев. Тези избори са решаващи за БСП, но не по-малко важни са за България, по думите му. Станишев се обяви за широко партньорство с всички демократично мислещи формации.

“Длъжни сме да убедим хората, че именно БСП е реална алтернатива на ГЕРБ. Досега това се случва по-бавно, отколкото ни се иска. Нашият нормален естествен съюзник в кампанията е откритостта и прозрачността, диалогът с гражданското общество. С многото хиляди мислещи хора, на които не им е все едно какво ще се случи в тяхното населено място, в тяхната община, в страната като цяло”, каза Станишев.

В доклада си лидерът на БСП даде положителна оценка на двата президентски мандата на Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин.Критерии на обществото за бъдещия държавен глава са той да е честен, да има международен авторитет, очерта профила на кандидата за "Дондуков"2 Сергей Станишев. Ивайло Калфин, категоричен е той, няма да се поколебае да пресече посегателства върху демократичните и социалните ценности. Той не е кабинетен политик. Калфин е доказал лоялност към лявата кауза - така Станишев отговори на противниците на непартийната кандидатура.

ГЕРБ е основният опонент на БСП на предстоящите избори, посочи лидерът на социалистите. Те, по думите му, са всеядна партия. Но, призна Станишев, са много добри в използването на всички механизми на властта и това ги прави много опасен опонент за нас.

Председателят на БСП предупреди, че предстоят най-трудните и тежки избори за последните 20 години, тъй като управляващите са концентрирали голям ресурс, впрегнали са всички държавни структури, контрабандните канали вече работят за масово купуване на гласове. Според Станишев срещу кандидатите на БСП ще се използват подкупи, заплахи, черен пи ар, гонене до дупка. ГЕРБ избягва открита политическа кампания, в общественото съзнание те не са вече добрите момчета, подчерта Станишев.



Тагове:   БСП,   избори,   конгрес,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. hatanasov - Ами те преди 20 г. ...
23.07.2011 21:53
не са печелили избори
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996545
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031