Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 19:17 - Гръцката преса: Управляващите в България налагат прозрачност в търговията с горива
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
1



Гръцкият вестник „Елевтеротипия“ коментира, че решението на агенция „Митници“ е продължение на политиката на дясното правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов да наложи повече прозрачност в бизнеса с горива, като се пресече контрабандата и опитите да се избягва плащането на налози и акцизи.

Водещата агенция за икономически новини „Блумбърг“ отбелязва, че решението на агенция „Митници“ е следствие на неизпълнени ангажименти на „Лукойл“ да спази законови изисквания.

Руската компания „Лукойл” спря работата на рафинерията си в Българи, заради решение на митническата служба, което отне лицензите за съхранение на гориво, предаде руската агенция ИТАР-ТАСС.

Решението е взето заради липсата на уреди, които да отчитат горивото. Лицензите ще бъдат възстановени след отстраняване на регистрираните нарушения. Руските медии не пропускат да припомнят, че българската рафинерия е най-голямата на Балканския полуостров като половината от продукцията й отива за вътрешния пазар, а другата за износ. Представителят на Русия в „Лукойл“- България, Дмитрий Долгов потвърждава пред официоза „Российская газета“, че от компанията си мислели, че са се договорили с българските митници за отсрочка за монтиране на нужните прибори.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че в момента неясно остава бъдещето на петролопровода Бургас-Александруполис.

Агенция "Франс прес" предаде, че българските митници са отнели на намиращата се в страната петролна рафинерия, собственост на руската „Лукойл Нефтохим Бургас”, два ключови лиценза, необходими за нейното опериране.

Решението е предизвикано от това, че „Нефтохим“ не инсталирал онлайн връзка между измервателните уреди на складовете и българската НАП до средата на юни.

Агенция "Ройтерс" предава от София: България отне лицензите на данъчни складове на рафинерия „Нефтохим”, контролирана от руската петролна компания „Лукойл”. По този начин ефективно се блокират продажбите на рафинерията.

Лицензите могат да бъдат възстановени, след като единствената рафинерия в България изпълни митническите изисквания да свърже своите складове за горива с данъчните власти, коментира "Ройтерс".

Bulgaria-news



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032085
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930