Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 10:22 - "България он Ер" излита на 9 септември
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 990 Коментари: 0 Гласове:
4



Бившият кадър на БНТ Веселин Дремджиев ще бъде е шеф на “Новините” и един от водещите във вечерния блок на телевизия “България он Ер”, която тръгва навръх 9 септември.
  Останалите водещи на коемнтарно-информационното предаване "Денят он Ер", което ще започва от 19,30 ч. ще бъдат Радинела Бусерска, Милена Милотинова и Ивайло Лаков.

"България он Ер" стартира на мястото на М Sat. Новият канал ще се лови ефирно във Варна, Сливен, Стара Загора, Враца, Велико Търново, Добрич, Плевен, Кюстендил, Монтана, Кърджали, Пазарджик и Ловеч и още няколко по-малки града, а по кабел – в 85 на сто от мрежите в страната, включително в София.

През 2009 година компания "Химимпорт", която притежава телевизия "М Sat", радио "Алфа", вестник "Черно море", бордното списание на авиокомпания "България Ер" и регионалната едноименна варненска ефирна тв програма, кандидатства за последните ефирни тв лицензи у нас, от които получи разрешение за излъчване в 15 града.

Изпълнителен директор на новата медия е Виктория Миткова, която досега бе на същата длъжност в М Sat. Програмен директор е познатата с хитовото си предаване “Далекоглед” Николина Димитрова, а консултант на телевизията е Нери Терзиева.

“Ще стремим да представяме полезна информация, а не сухи бизнес факти. Знаем, че на повечето хора цифрите са им скучни, но съм сигурна, че ще грабнем вниманието им като им разкажем как се кандидатства за еврофондове, например”, каза за БЛИЦ Николина Димитрова.

Новините в “България он Ер” ще са на всеки кръгъл час, като обедната емисия ще е точно 60 минути. Те няма да гонят бързина, а ризлични гледни точки с преки включвания от местата на събитията по телефон и скайп.

Николина Димитрова представи и част от рубриките в новата телевизия.

В "Терминал", която ще се излъчва в делничните дни, журналистите от медията ще посрещат на летището пристигащите в страната чужденци и ще ги разпитват по каква работа идват, били ли са и друг път у нас и какво очакват да им се случи. След това екипът ще се мести в салона "Заминаващи", където ще се интересува дали отиващите са свършили работата си, какви са им впечатленията и биха ли се върнали пак.

“Бизнес знаци” ще показва 20 минутни репортажи на актуални теми от икономическия живот. Водещи ще са Йоанна Николова и Виктория Ангелова.

В "Брюксел 1" Милена Милотинова ще разказва как решенията и директивите на Европейската комисия влияят на живота на обикновения човек в България.

"Медиите он Ер" на Доника Ризова ще представят гледните точки на журналисти от други медии. Доника обещава “Медиите” да е свободната зона за коментари по всички теми от деня.

Калин Манолов ще е водещ на “Видимо и невидимо”, което ще се излъчва в неделя от 18.30 ч. Предаването е построено на принципа “теза – антитеза” и ще се стреми да обхване всички гледни точки по една тема.

За събота и неделя е планирано "Сделка на седмицата" с водещ Надя Маринова и редактор Красимир Лаков. Спортното предаване "Резултат" също е планирано за тогава.

Едновременно с телевизията в ефир тръгва и радио “България он Ер”, по което ще се излъчват част от тв предаванията. /БЛИЦ



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045916
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930