Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2011 11:19 - Жребият: Кунева с номер 1, Плевнелиев - 2, Христов – 4, Калфин – 8
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2011 13:34


Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще бъде с номер 2 в интегралната бюлетина, а кандидатите на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов - с номер 8, а издигнатите от инициативния комитет Меглена Кунева и Любомир Христов - номер 1.

Поредността на кандидатите в бюлетината беше изтеглена днес чрез жребий в Централната избирателна комисия в присъствието на представители на партии и кандидат-президенти.

Претендентите на коалиция "Съюз на десните сили" Румен Христов и Емануил Йорданов ще са с номер 4, а номинираните от "Атака" Волен Сидеров и Павел Шопов ще са девети поред в бюлетината.

Под номер 14 ще е кандидатпрезидентскта двойка на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева. Издигнатите от инициативен комитет Алексей Петров и Николай Георгиев ще са с номер 12. Жребият отреди номер 20 за независимите Светослав Витков и Венцислав Мицов

ДСБ, ДПС и партия "Другата България", които не издигнаха кандидат за президент, също получиха номер в бюлетината - съответно номер 11, 7 и 10. Тези номера няма да фигурират в бюлетините за избор на президент и вицепрезидент, но ще бъдат ползвани в местните избори там, където партиите издигнат свои канидидати в този състав и със същото наименование, поясни говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

"Направихме упражнението за първа регистрация на документите за участие в изборите в ЦИК два пъти. Има два избора и ние се стремим за две първи места", коментира пред журналисти шефът на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус". 

Секретарят на БСП Антон Кутев заяви, че "очевидно за Ивайло Калфин това ще е бюлетината на победата". Тръгваме с увереност на тези избори, добави той. Кутев определи осмицата като противоречива цифра, която според китайски тълкувания означавала "приближаване". "Няма число, което да направи Стефан Данаилов по-разпознаваем. Разчитаме на силата на кандидатите ни", заяви той.

Между ДПС и БСП явно има кармически връзки, щом ДПС са с един номер преди БСП, а именно - седем, пошегува се Кутев.

От екипа на независимата Кунева видяха знак за успех в единицата, предаде БТА. Това оправдава и един от фаворитите за мото на кандидатпрезидентската ни кампания - "Първата в тази кампания", коментира Мария Дивизиева, която е в екипа на Кунева.

Според зам.-председателя на "Атака" Димитър Стоянов няма значение номерът, а това какво кандидат-президентът казва и прави.

ЦИК все още чака справка от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" за това дали кандидатите за президенти отговарят на конституционното изискване да са живели по 183 от всяка от последните пет години в страната. От ГРАО казаха, че те няма как да направят подобна справка.

Поредността на партиите, коалициите и инициативните комитети в бюлетината:

1. Меглена Кунева и Любомир Христов, издигнати от инициативен комитет

2. Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, ГЕРБ

3. Сали Ибрям и Валентина Гоцева, Национално движение "Единство"

4. Румен Христов и Емануил Йорданов, колиция "Съюз на десните сили"

5. Мария Капон и Николай Кисьов, Единна народна партия

6. Стефан Солаков и Галина Василева, Национален фронт за спасение на България

8. Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, БСП

9. Волен Сидеров и Павел Шопов, "Атака"

12. Алексей Петров и Николай Георгиев, инициативен комитет

13. Николай Ненчев и Жеко Иванов, БЗНС

14. Атанас Семов и Поля Станчева, РЗС

15. Павел Чернев и Анелия Димитрова, Партия за хората от народа

16. Димитър Куцаров и Камелия Тодорова, инициативен комитет

17. Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева, ВМРО-БНД

18. Андрей Чобанов и Ангел Мирчев, Българска демократическа общност

19. Николай Василев и Владимир Савов, инициативен комитет

20. Светослав Витков и Венцислав Мицов, инициативен комитет

21. Венцислав Йосифов и Илиян Димитров, инициативен комитет
 


Общинските избирателни комисии ще изтеглят жребий за участие на останалите партии, които ще се състезават само в местните избори, но с номера от 22 нагоре. Партиите и коалициите, които ще участват и в президентските, и в местните избори, ще носят номерата на бюлетините, изтеглени от ЦИК.


Тагове:   политика,   избори,   номер,   бюлетина,   ЦИК,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034242
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930