Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 11:28 - Топрепортери напускат Нова тв?
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове:
0



Тримата най-добри разследващи журналисти на Нова телевизия Диляна Гайтанджиева, Васил Иванов и Марин Николов се готвят да напуснат медията, но до понеделник продължават да преговарят с работодателя си, научи “Труд”.

“Няма да коментирам нищо”, нито потвърди, нито отрече Васил Иванов. Телефоните на другите двама не отговарят.

Тримата журналисти са имали среща с директорката на телевизията Светлана Василева и Дидие Щьосел, зам.-председател на борда на директорите. На нея репортерите поставили условие разследванията, за които сами са намерили финансиране по донорски програми, да бъдат излъчвани в ефира на Нова тв, тъй като в момента редакторите бавели техните репортажи.

За да стигнат до ултиматум за напускане, тримата са получили изгодни оферти от конкурентна телевизия. Техни колеги от нюзрума твърдят, че не става въпрос за обичайния заподозрян - Би Ти Ви, където развиват приоритетно криминалния ресор в нишовия си канал “Би Ти Ви екшън”. В БНТ пък заплащането не било достатъчно добро, за да изкуши Диляна, Васко и Марин. Най-вероятно, ако ръководството на Нова тв не изпълни исканията им, те ще се присъединят към екипа на нискорейтинговата, но добре плащаща Тв 7.

“Нямам такава информация. Тримата остават в Нова телевизия”, лаконична бе по телефона шефката на медията Светлана Василева. Думите й могат да се тълкуват като решение в полза на разследващите журналисти.

Звездата на Диляна Гайтанджиева изгря, след като вече бившият шеф на здравната комисия и зам.-председател на парламента Лъчезар Иванов се опита да й окаже натиск да спре свой материал за негов приятел митничар. След личната намеса на премиера Бойко Борисов ГЕРБ-ерът се прости с постовете си.

Васил Иванов нашумя, след като през 2005 г. най-официално “продаде” чрез нотариус служебния мерцедес на главния прокурор Никола Филчев и бронираната кола на президента Георги Първанов за 50 лева. Година по-късно бе взривен апартаментът на журналиста, който залови Христо Стоичков да шофира неправомерно със син буркан и как депутатите гуляят в работно време.

Марин Николов също има десетки скандални разследвания в Нова телевизия. Той показа как срещу 30 лева можеш да си купиш смъртен акт, как се купуват гласове в Перник, как в Стария Несебър собствениците получавали разрешения за незаконни надстройки.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040746
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930