Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2011 10:11 - Зам-министър Екатерина Захариева отива в екипа на президента Плевнелиев
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
1



В екипа на новоизбрания президент Росен Плевнелиев влизат лица, които са работили с него в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Това обясни самият той пред БНТ в понеделник с уточнението, че екипът му не е сформиран окончателно. Това ще стане на 22 януари.

В края на януари регионалното министерство ще остане с трима зам.-министрти вместо четири, тъй като Екатерина Захариева ще се премести на “Дондуков” 2. Тя отговаря в МРРБ за устройство на територията, концесиите, държавна собственост, търговски дружества и държавни предприятия и за жилищната политика. Не е ясно дали ресорите й ще се разпределят между другите трима заместници на министър Лиляна Павлова или ще се търси нов човек.

С Плевнелиев в президентството отиват и неговият пиар Мария Иванова, която новоизбраният президент нарече “моята дясна ръка през последните две години” и парламентарният секретар на МРРБ Павел Атанасов. “Той е млад и много интелигентен човек”, каза Плевнелиев.

"Екипът е заявка за всичко, което искаме да свършим в президентството. На нас ни трябват много млади и компетентни хора. Искаме да извадим президентството от всички зависимости", обясни Плевнелиев. Той обеща, че работата на президентството ще бъде прозрачна. "Нас ни избра българския народ, който трябва да знае какво правим там", каза Плевнелиев.

Винаги съм бил себе си и ще бъда себе си. Това каза Плевнелиев, помолен да коментира широко разпространеното мнение, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Бойко Борисов.

Плевнелиев обвини лидера на най-голямата опозиционна партия Сергей Станишев, че внушавал тази идея на обществото. "Това бяха манипулации внушени от лидера на БСП", каза новоизбраният държавен глава.

В рамките на шегата той заяви, че значката на джедаите на ревера му много му е помогнала да спечели вота на гражданите. Тя носи, както и човешкото доверие, така и усещането за смисъл, което ще ме мотивира да работя, заяви Плевнелиев.

Плевнелиев е привърженик на референдумите: "Категорично да". На въпрос за съвместните с Русия енергийни проекти – АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис – той заяви, че "няма да се прави не експерт по ядрена енергетика". "Но ще очаквам мнението на световни експерти и чак тогава ще започне процедурата за взимане на решение по АЕЦ "Белене", която ще е напълно прозрачна", добави Плевнелиев. Той омаловажи значението на проекта за петролопровод Бургас-Александруполис, защото печалбите от него в размер на 30 милиона долара се равняват на дневната печалба от туризма. Плевнелиев се обяви и срещу изкуственото напомпване на престиж с твърдението, че България може да стане енергиен център. За него е по-важно не да сме център, а да имаме енергийна ефективност. Като пример той посочи Австрия, която не си е поставяла такава амбициозна задача, а е заложила на енергийната ефективност.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036230
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930