Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2011 12:17 - Борисов захапа Първанов по bTV
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.11.2011 12:34


 Премиерът Бойко Борисов заяви във вторник пред бТВ, че спечелилите на тези избори кметове на БСП всъщност са хора на президента Георги Първанов и чрез тях той подготвя връщането си в лявата партия.

Борисов заяви, че на следващите парламентарни избори основни опоненти на ГЕРБ ще бъдат именно Първанов и лидерът на ДПС Ахмед Доган. Самият Борисов направи заявка за втори мандат като премиер. “Да изкарам още един мандат, ще стана на 60 години“, коментира той.

“В центъра и ляво има двама играчи и всеки, който ги е подценил, е бил бит. Това са Първанов и Доган. На всички останали им се иска да приличат на тях, но са далеч от техните резултати. Първанов и Доган постигнаха целите, които предварително си бяха задали. Ясно е, че ГЕРБ управлява добре и че никой в криза като тази не иска да дойде на власт. По време на кампанията Първанов започна да представя книгата с мемоарите си и ако видите маршрутите на Първанов, там където е минал, има избран червен кмет“, заяви Борисов.

“Не съм ги чел, може и да са силни“, уточни премиерът.

Той даде за пример, че маршрутът на Първанов е минал пред Перник, Ловеч, Шумен, Видин, Враца и Криводол и навсякъде са спечелили червени кметове. “Тези хора са лично предани на Първанов“, коментира той. Борисов посочи, че и в някои райони с етнически турци, където е обикалял Доган, кандидатите на БСП също са победили тези на ГЕРБ.

“Изборите ги загуби Станишев, а Първанов си направи плацдарм за връщането в БСП с тези кметове. Калфин досега само е губил избори. Какъв шанс има. В партията не го обичат, той е предавал партията. На тях им трябваше да загубят президентските избори, да спечелят по места, където им трябва. Победа щеше да стабилизира Станишев, а сега Първанов събори Станишев“, каза Борисов.

Той коментира, че Първанов и Доган са му основни опоненти на средващите парламентарни избори. Това е социално-либералният модел, който се готви в следващите месеци и години“, каза Борисов. За подобен сценарий премиерът съди и от случайна среща между него и зам.-председателят на ДПС Лютви Местан на сутринта след първия тур на изборите в Бояна.

"От НСО ми казаха, че Местан е тук и аз дори се изненадах, но казах, че ще го приема", обясни Борисов. След това обаче се оказало, че Местан, не отива при него, а при Първанов.

“Благодаря на министър Цветанов, на Цецо, както сме свикнали да го наричаме в партията, защото той много работи. Другите партии нямат такива мотори, които да могат да поемат такава голяма информация. Той познава всеки наш кандидат по име”, каза още Борисов.

"Хората видяха, че в тази криза успяваме да сложим парите в най-нужните места и оцениха, че имаме най-ниските данъци, оцениха, че свалихме дефицита, че дадохме пари в земеделието. Беше важно да имаме този вот на хората, за да довършим реформите", коментира още премиерът.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА "ПЪРВАНОВ - СТАНИШЕВ" - ЧЕТЕТЕ ТУК




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13002103
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031