Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2011 17:05 - БСП: Исканията на стачкуващите са провокирани от действията на кабинета
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
2



Премиерът няма защо да се сърди, че опозицията подкрепя справедливите искания на  стачкуващите, защото те са буквално провокирани от действията на правителството. Това обяви днес лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА.

Провокиран от думите на премиера Бойко Борисов днес, че "с удоволствие бих отишъл да протестирам срещу тези, които са ми оставили милиарди дългове", Станишев напомни изказвания на Борисов от времето, когато беше столичен кмет, с които е подкрепял протестите на различни съсловия, настоявали за оставка на правителството на тройната коалиция.

"Станишев не трябва да се сърди, че организират митинги и стачки и ще се прави всичко възможно да се свали правителството. Вотове до дупка и натиск върху правителството", цитира Станишев. Когато е разрешил безсрочна стачка на протестиращите фермери до пълното изпълнение на исканията им, Борисов заявил: "Тези производители произвеждат хляба на народа, подкрепям ги с всички сили, защото вече нямат изход тези хора от това да ги разиграва Станишев, Плугчиева и кой ли още не. Единственият начин да бъде облекчен трафикът в София е като се махне това правителство. Тогава и стачките ще спрат". "Това е поведението и политиката на Борисов като лидер на опозицията и не е лошо да се помни", коментира лидерът на БСП.

Основният дестабилизиращ фактор, който води до социалните протести, е дейността и поведението на правителството, не инатът на синдикатите и тяхното желание да стачкуват, смята Станишев. Като пример той посочи, че без съгласието на социалните партньори шоково по думите му се вдига възрастта за пенсиониране, водените по време на предизборната кампания преговори с ръководството на БДЖ са спрели след изборите, а седмици преди тях е подписано споразумение между правителството и
земеделските производители с конкретни ангажименти.

Според лидера на БСП синдикатите са проявили свръхтърпение и свръхтолерантност към кабинета, защото за две години е имало не стачка, а едно единствено шествие на профсъюзите.

"БСП подкрепя протестните действия на българските граждани, не се стремим да ги яхнем политически", заяви още Станишев.

Подкрепяме протестиращите не само морално, но и с действия в Народното събрание с нашите предложения за промени в закона за бюджета, каза депутатът Корнелия Нинова. Те предвиждат 230 млн.лв. за земеделските производители и 150 млн.лв. повече за модернизацията на спешната помощ. Според Нинова приходите могат да бъдат увеличени с 1 млрд. лв. от акциз, ДДС и корпоративен данък.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12979893
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031