Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2012 19:40 - Всеки ден: МОСАД души в БГ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 929 Коментари: 0 Гласове:
3



МОСАД вече души в БГ, пише електронното издание Всеки ден.

Израелските специални служби са командировани в страната ни, тъй като преди няколко дни в автобус, превозващ техни граждани от Турция за София е засечен съмнителен пакет. Шофьорът на рейса не успял да даде смислено обяснение кой и защо го е оставил и това сериозно притеснило топ ченгетата на Бенямин Нетаняху.

Вчера израелски медии съобщиха, че може да се очакват терористични актове в София срещу израелски туристи от страна на радикалната ливанска шиитска групировка „Хизбула.“ Така ислямистите щели да отбележат годишнината от убийството на командира си Имад Мугния на 12-ти февруари.

„Преди два дни се свързах с моите колеги в София и Атина и ги помолих да повишат условията за сигурност около автобусите, които развеждат групи с израелски туристи между летищата и хотелите или почивните станции. Ние осъзнаваме, че автобусите са слаба точка по отношение на сигурността”, потвърди пред Дарик радио шефът на отдела по сигурността в транспортното министерство на Израел Дани Шенар. Той заяви, че с българските служби са в прекрасното сътрудничество помежду им и похвали сигурността на родните летища.

“Доколкото сме осведомени, тече разследване в София по отношение на този пакет, но до момента не знаем то как се развива. Всъщност това беше случката, която ни накара да повдигнем тревогата и да ги помолим да ни помогнат за сигурността на израелски групи“, обобщи Шенар.

Той обаче отрече информацията да са предупреждавали България за опасност от атентат. “Не сме отправили нашето предупреждение към тях, защото имаме каквато и да било специфична информация; нито имаме източници, които да са ни посочили, че нещо ще се случи при вас. Ние ги предупредихме, защото преди три дни имаше необичайна и съмнителна случка: беше проверен автобус, който е предназначен да превозва израелски туристи от Турция за София”, каза Шенар по повод публикациите в израелските медии.

„Няма никаква информация, поне на специалните служби, по-конкретно от служба „Военна информация“. Ежегодно около датата на убийството Израел се опитва да поиска от държавите в Европа повишаване на бдителността. Това е свързано с конкретна дата. Няма никакви конкретни данни по какъв начин и т.н. Молбата на израелското министерство на транспорта е да се повиши сигурността на летищата при излитане и кацане на самолетите на Израел. Естествено, такива мерки се вземат. Доколкото знам, е имало заседание на кризисния щаб на Министерството на транспорта по отношение на мерките за сигурност на летище София“, потвърди и военният министър на България Аню Ангелов.





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039168
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930